To Bulova Lunar Pilot 50th Anniversary έρχεται να πει μια ξεχασμένη ιστορία

Η ιστορία είναι σκληρή με αυτούς που ήρθαν δεύτεροι, ακόμα και στα ρολόγια.

Κανείς δεν ξέρει αν το Omega Speedmaster θα είχε τη φήμη που έχει σήμερα αν δεν ήταν το πρώτο ρολόι που βρέθηκε στη Σελήνη. Πολλές φορές ο μύθος που χτίζει ένα ρολόι δεν έχει να κάνει με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά με τη συγκυρία που του έδωσε την ευκαιρία για εκείνη την πρωτιά που του επέτρεψε να γράψει ιστορία. Σε καμία περίπτωση δεν κατέκτησε άδικα αυτή του τη θέση στην ιστορία, ούτε είναι κακό σαν ρολόι, όμως θα μπορούσε να είναι και κάποιο άλλο στη θέση του, όπως αυτός ο χρονογράφος της Bulova.

 

Η Bulova συμμετείχε από την αρχή στο πρόγραμμα της NASA για την κατασκευή του ρολογιού που θα συνοδεύει τους αστροναύτες όμως τελικά ήταν το backup plan και τελικά προτιμήθηκε το Omega Speedmaster. Όμως ακόμα και ως λύση ανάγκης, το Bulova Lunar Pilot κατάφερε να πάει στη Σελήνη αντικαθιστώντας ένα προβληματικό Speedmaster με σπασμένο κρύσταλλο. 

 

 

Ήταν 2 Αυγούστου του 1971 όταν το Apollo 15 προσεληνώθηκε και ο επικεφαλής της αποστολής, David Scott φορούσε ένα τέτοιο στον καρπό του. Ο Scott ήταν και οδηγός του Lunar Rover, αρά μπορούμε να πούμε πως το Lunar Pilot της Bulova ήταν ο πρώτος χρονογράφος που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός οχήματος εκτός Γης. 

 

 

Την ιστορική αυτή στιγμή γιορτάζει μετά από ακριβώς 50 χρόνια η Bulova με ένα reissue εκείνου του ρολογιού που βρέθηκε στη Σελήνη. Για τιμήσει τη σεληνιακή του καταγωγή η κάσα έχει υποστεί αμμοβολή και η απόχρωσή της θυμίζει σεληνιακό πέτρωμα. Οι χρυσές λεπτομέρειες δίνουν μια εντυπωσιακή αντίθεση, ενώ στο πίσω μέρος της έχει χαραχτεί μια απεικόνιση του επιτεύγματος που έκλεισε 50 χρόνια. 

 

 

Ο μηχανισμός του είναι ένας σύγχρονος quartz και όχι κουρδιστός με το χέρι όπως αυτό που φορούσε ο Scott στη Σελήνη. Θα παραχθεί σε 5000 αριθμημένα κομμάτια και η τιμή του έχει οριστεί στα 995$ στην Αμερική. Μια αρκετά τίμια πρόταση για ένα ρολόι που έχει μια πολύ ωραία ιστορία να πει, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι ευρέως γνωστή. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved