Το παπούτσι δεν τo γυαλίζουμε μόνο στον στρατό πατριώτη

Τέσσερα απλά βήματα για να γίνει σαν καινούργιο.

Εάν έχεις πάει στρατό θα θυμάσαι με τρόμο την διαδικασία γυαλίσματος της αρβύλας. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνεται με ζήλο καθημερινά, με προσοχή στην λεπτομέρεια, με μία κουραστική εμμονή μιας και αυτό θα έκρινε το κατά πόσο θα βγεις από το στρατόπεδο ή θα φας καμιά στέρηση εξόδου. Δύσκολη φάση.

Αντίστοιχα μπορεί να σου φέρνει στο μυαλό τη σκηνή από το Goodfellas (1990) του Σκορτζέζε. Εκεί που κάποιος σε ένα μπαρ υπονοεί –ή μάλλον λέει φανερά- πως ο Joe Pesci ήταν λουστράκος σε μία προηγούμενη ζωή. Και του Joe Pesci δεν του άρεσει αυτό.

pesci

Με εκείνα και με τα άλλα, τελικά, η διαδικασία γυαλίσματος των παπουτσιών έχει καταγραφεί στον ανδρικό μας εγκέφαλο ως μία επίπονη διαδικασία που μας γεμίζει με άγχος και ενοχές. Αυτό όμως είναι τόσο λάθος. Δηλαδή θα βγαίνεις με παπούτσια που θυμίζουν στραπατσαρισμένο αμάζι μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι; ΟΧΙ! Θα αντιμετωπίσουμε μαζί τους φόβους μας.

Διότι το γυάλισμα παπουτσιών δεν είναι μόνο μία στρατιωτική συνήθεια, είναι και ένας τρόπος για να δώσεις ένα έξτρα φινίρισμα στο στυλ σου, να του προσδώσεις μία μικρή λεπτομέρεια που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Και όχι, τα μωρομάντηλα που χρησιμοποιούσες στο φανταρικό για να κάνεις πιο γρήγορα δεν είναι η ιδανική λύση.

Άκου, λοιπόν, τι θα χρειαστείς:

  • 1. βερνίκι παπουτσιών (ανάλογου χρώματος)
  • 2. βαμβακερά πανιά (καθαρά!)
  • 3. οδοντόβουρτσα (που δεν χρειάζεσαι)
  • 4. βούρτσα (για παπούτσια, όχι για μαλλιά)

 

 

Και τι θα χρειαστεί να κάνεις σε τέσσερα απλά βήματα:

1. Άπλωσε μία εφημερίδα στο πάτωμα και αφαίρεσε τα κορδόνια από τα

 δερμάτινα παπούτσια.

2. Καθάρισε με βούρτσα πολύ καλά. Δε μπορούμε να περάσουμε στο γυάλισμα όταν το παπούτσι είναι τίγκα στη σκόνη και την λάσπη φίλε μου . Είναι σα να μαγειρεύεις με βρώμικη κατσαρόλα.

gif2

3. Τύλιξε το πανί γύρω από το δάχτυλό σου, πάρε μικρή ποσότητα βερνικιού και άρχισε να το απλώνεις απαλά. Χρησιμοποίησε την οδοντόβουρτσα για τα δύσκολα σημεία.

4. Αφού στεγνώσει καλά το βερνίκι, πάρε τη βούρτσα (αφού την έχεις καθαρίσει από τις λάσπες) και ξεκίνα να τρίβεις μέχρι να δεις το πρόσωπό σου να καθρεφτίζεται στο δέρμα.

 

Ιδού το αποτέλεσμα που θα αντικρίσεις:

apotelesma



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved