Περίεργα πολύχρωμα γλυπτά εμφανίστηκαν στους δρόμους της Βοστώνης

Πουθενά ανάμεσά τους o Phylax, που ακόμα αναζητείται. 

Μία διαφορετική αισθητική στη λεωφόρο Seaport συναντούν το τελευταίο διάστημα οι διερχόμενοι κάτοικοι της Βοστώνης. Διασχίζοντας τον γνωστό δρόμο, το μάτι τους πέφτει πάνω σε μία μείξη ζωηρών χρωμάτων που σχηματίζουν και χρωματίζουν το «δέρμα» επτά διαφορετικών γλυπτών, τα οποία φέρουν την υπογραφή του καλλιτέχνη δρόμου Okuda San Miguel.  

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα της Βοστώνης με τη συλλογή τους να απαρτίζουν την εγκατάσταση Air Sea Land, αποτελούμενη από τρισδιάστατα γλυπτά, εμπνευσμένα από μυθολογικές μορφές ή ζώα της άγριας φύσης και σχεδιασμένα με γεωμετρική ακρίβεια. 

Τα γλυπτά έχουν ύψος 3 ως 4 μέτρα και έχουν εγκατασταθεί κατά μήκος της λεωφόρου Seaport, δημιουργώντας ένα διάδρομο τέχνης που φωτίζει το τοπίο. 

«Η τέχνη πρέπει να είναι παρούσα στους δημόσιους χώρους συνεχώς και η αποστολή μου είναι να μεταμορφώσω αυτούς τους χώρους με τρόπο που να ενισχύει περαιτέρω την εμπειρία του περαστικού», ισχυρίζεται ο Ισπανός καλλιτέχνης, άποψη με την οποία συμμεριζόμαστε πλήρως. Όχι όλοι βέβαια...

Περπατήστε στον δρόμο της Βοστώνης μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved