Σύμπαν ευχαριστούμε που το Foundation του Ισαάκ Ασίμωφ γίνεται σειρά

Επιτέλους!

O Χάρι Σέλντον βλέπει τη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία στην οποία κατοικεί να οδηγείται προς μια σίγουρη επιστροφή στη βαρβαρότητα. Ο Χάρι Σέλντον παλεύει με πνευματικά νύχια και δόντια ώστε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας καθώς διαβλέπει την επικείμενη πτώση.

Foundation Isaac Asimov

Έχει δημιουργήσει μια επιστήμη που ονομάζεται ψυχο-ιστορία, ένα μείγμα μαθηματικών και κοινωνιολογίας που μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Το επιστημονικό του εύρημα σε συνδυασμό με το Θεμέλιο, έναν πλανήτη στις εσχατιές του σύμπαντος, μια αποικία όπου ζουν μονάχα πεφωτισμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες που διαφυλάσσουν τη συλλογική γνώση της ανθρωπότητας, είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια βουτιά σε Σκοτεινά Χρόνια.

Ψυχο-ιστορία ή Βαρβαρότητα με άλλα λόγια, όπως την εμπνεύστηκε ο τεράστιος Ισαάκ Ασίμωφ το 1952, στη σπουδαία σειρά βιβλίων του με τίτλο «Θεμέλιο» (ή αγγλιστί «Foundation»). Ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας ίσως με αυτό το έργο κατάφερε να δώσει το πιο σημαντικό έπος της, συγκρινόμενο μάλλον μονάχα με το λατρεμένο Dune του Φρανκ Χέμπερτ.

isaac asimov 1411x751

Θα μου πεις γιατί στα λέω όλα αυτά πρωί πρωί; Για δύο λόγους: πρώτον διότι καλό θα ήταν να διαβάσεις αυτά τα απολαυστικά βιβλία και δεύτερον γιατί εκεί στην Αμερική αποφάσισαν, όπως όλα φαίνονται, να τα κάνουν σειρά.

Η εταιρεία παραγωγής Skydance έδωσε τα κλειδιά στους David Goyer και Josh Friedman για να ξεκινήσουν την τηλεοπτική πραγμάτωση του εξαίσιου Foundation. Να σου πούμε ότι κλαίμε από χαρά; Ότι τα πενήντα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιήσαμε μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά; Τι άλλο θες να σου πούμε!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved