Οι υποτιμημένες σκηνές του Tarantino που μας έκαναν να εκτιμήσουμε το έξυπνο χιούμορ

Η πρεμιέρα του «Once Upon a Time in… Hollywood» πλησιάζει και εμείς ξεσκονίζουμε τις λιγότερο γνωστές στιγμές των ταινιών του.

Το σύμπαν του Quentin Tarantino, χαρακτηρίζεται από τη βίαιη μετάβαση μιας λογικής κατάστασης, όποια και αν είναι αυτή, σε μια άλλη, μη λογική πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει συνήθως με απότομο και σκληρό τρόπο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη δική μας ζωή. Λίγο πριν ή λίγο μετά τη μετάβαση από το λογικό στο μη λογικό, υπάρχει πάντα μια στιγμή γέλιου που είτε ετοιμάζει το δρόμο προς αυτή ή είτε ολοκληρώνει την πράξη της.

Ο Tarantino λατρεύει αυτές τις σκηνές, τις τιμά σε κάθε του ταινία και μας υπενθυμίζει συνεχώς πως η καθημερινότητα αποτελείται από μικρές λεπτομέρειες, κυρίως αστείες που θα χωρούσαν με μεγάλη ευκολία σε μια έξυπνη κωμωδία. Το χιούμορ του, άλλοτε υπόγειο και άλλοτε αιωρούμενο, δεν είναι ποτέ εύκολα εύπεπτο. Όχι από όλους. Δεν τον ενδιαφέρει να είναι, έτσι άλλωστε έφτιαξε το όνομά του και έτσι συνεχίζει να δουλεύει.

Εμείς, μέσα από αυτό το αφιέρωμα, προσπαθούμε να αναδείξουμε κάποιες από τις σκηνές που «κρύφτηκαν» πίσω από κάποιες άλλες, εξίσου αστείες στιγμές της ιδιαίτερης σκηνοθεσίας του και που δεν τους δόθηκε ποτέ, στον βαθμό που τους άξιζε τουλάχιστον, η ανάλογη προσοχή. Λάβε τα μέτρα σου, βάλε τα ακουστικά σου και δώσε έμφαση στα παρακάτω βίντεο. Στην ουσία, πρόκειται για μια αναδρομή στους αστείους ψυχαναγκασμούς του σκηνοθέτη.

 

Reservoir Dogs: Στον Mr. Pink δεν αρέσει να αφήνει φιλοδώρημα

Στην Αμερική, το να αφήνεις φιλοδώρημα, είναι σχεδόν «αναγκαστικό». Για όλους. Εκτός, φυσικά, του Mr. Pink που είναι αντίθετος γιατί απλούστατα, δεν πιστεύει σε αυτό. Στην αρχή, σφυρίζει αδιάφορα και στη συνέχεια, μετά το «I don’t tip», μας εξηγεί το γιατί.

 

Pulp Fiction: Ο Jimmy έχει τον καλύτερο καφέ

Αυτή η σκηνή έχει διπλή σημασία γιατί κάνει την cameo εμφάνισή του Tarantino. Εκτός από αυτό, η συζήτηση περί καλού και κακού καφέ όταν υπάρχει ένα πτώμα και είσαι καλυμμένος με αίμα, είναι ακριβώς αυτό που αντιπροσωπεύει ο σκηνοθέτης: Την απότομη και αστεία μετάβαση από το λογικό στο μη λογικό.

 

Inglourious Basterds: Ξέρεις ιταλικά;

Εκπληκτικά αστεία και άβολη σκηνή. Ο Brad Pitt, με την αμερικανική του προφορά, προσπαθεί να μιλήσει ιταλικά. Τι μπορεί να πάει στραβά; Πολλά, ειδικά όταν έχεις υποστηρίξει πως γνωρίζεις τη γλώσσα. Το «arrivederci» στο τέλος, είναι αρκετό για να γελάσει κάποιος μέχρι δακρύων.

 

The Hateful Eight: Το γράμμα του Προέδρου είναι ψεύτικο

Τα εύσημα δίνονται στον Walton Goggins ή αλλιώς του σερίφη για την τρομερή του ερμηνεία. Το γέλιο του, οι αντιδράσεις όλων μετά τη γνωστοποίηση πως το γράμμα είναι ψεύτικο, μας χάρισαν μία ακόμη αστεία και -σχεδόν- υποτιμημένη σκηνή. Όπως ακριβώς και η ταινία.

 

Τώρα που στις δείξαμε όλες, έφτασε η ώρα να ψηφίσεις...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved