O Arthur Brand είναι ο Indiana Jones της Τέχνης

Ανέκτησε κλεμμένο πίνακα του Picasso αξίας 28εκ. δολαρίων.

Πριν λίγο καιρό, έγινε γνωστό πως ο Arthur Brand έκανε άλλη μία τρομερή ανάκτηση. Αυτή τη φορά, μπόρεσε και βρήκε τα ίχνη ενός πίνακα του Picasso αξίας 28εκ. δολαρίων, που αγνοείτο εδώ και 20 χρόνια. Ο πίνακας εξαφανίστηκε το 1999 όταν ένας ληστής σκαρφάλωσε στο γιοτ του Σαουδάραβα Sheikh Abdul Mohnsen Abdulmalik Al-Sheikh και έκλεψε το πορτραίτο της Dora Mar, αγαπημένης του Picasso.

Όταν οι δύο μεσάζοντες παρέδωσαν το πολύτιμο φορτίο στο διαμέρισμα του Brand, ήταν τυλιγμένο σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Τι έκανε εκείνος; «Κρέμασα τον πίνακα στον τοίχο μου για ημέρα και αυτόματα έγινε το πιο πλούσιο διαμέρισμα στο Άμστερνταμ».

Αποτέλεσμα εικόνας για indiana jones gif

 

Ο Ολλανδός ανιχνευτής, έχει δηλώσει πως έπρεπε και έμαθε να διαπραγματεύεται με εγκληματίες. «Αυτοί είναι άνθρωποι που σκοτώνουν όταν χρειαστεί. Δηλαδή πρέπει αν κρατώ τον λόγο όταν τους τον δίνω γιατί αν δεν το κάνω, τότε θα έχω σοβαρά προβλήματα».

Πριν από αυτό, όμως, είχε γίνει ευρύτερα γνωστός όταν τo 2015 ξεγέλασε Ναζιστές ώστε να τον οδηγήσουν στο άγαλμα «Hitler’s Horses», δύο τεράστια μπρούτζινα άλογα. Το 2016, ανέκτησε το έργο του Salvador Dali, Adolescence, το οποίο είχε κλαπεί από μουσείο από συμμορία μασκοφόρων. Πέρυσι, έγινε για ακόμη μια φορά ο ήρωας της Τέχνης αφού ανακάλυψε τα Βυζαντινά μωσαϊκά που είχαν κλαπεί από την Κύπρο τη δεκαετία του 1970. Harrison Ford, βρήκαμε τον αντικαταστάτη σου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved