Κάποιος τιτάνας χώρεσε όλο το «Ας περιμένουν οι Γυναίκες» στο twitter

Είμαστε όρθιοι και χειροκροτάμε!

Για κάθε γενιά ανθρώπων υπάρχουν κάποια κινηματογραφικά αριστουργήματα που την χαρακτηρίζουν, που αποτελούν τον καθρέφτη της. Για τη μεταπολεμική Αμερική μπορεί να ήταν το «Λεωφορείο ο Πόθος» με τον Μάρλον Μπράντο.

Για εμάς όμως που μεγαλώσαμε στα 90s είναι ταινίες που μιλάνε για τα χαμένα όνειρά μας όπως τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη. Κι ακόμα περισσότερο το «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη. Που δείχνει πόση ΠΑΣΟΚΑΡΑ κυλάει ακόμα στο νεοελληνικό μας αίμα.

Κάποιος τιτάνας λοιπόν, εκεί έξω στον απέραντο ωκεανό του ελληνικού ίντερνετ, αποφάσισε να περάσει όλους του διαλόγους της ταινίας στο twitter. Και μπράβο του. Και τον χειροκροτάμε όρθιοι. Όπως μπορείς να κάνεις κι εσύ πατώντας εδώ.

Γιατί είναι πολύ γλαφυρό, νοσταλγικό και πωρωτικό να βλέπεις ατάκες για το ιστορικό συνέδριο της Βόλβης να φιγουράρουν στα social media. ΄

Όχι απλά ως ένα τυχαίο twit αλλά αντίθετα ως μια ολιστική προσέγγιση αυτού του αριστουργήματος που έχει χαράξει την καρδιά μας με πύρινα γράμματα με ατάκες όπως «γιατί οι άνθρωποι δεν συγχωρούν, αυτούς που από έρωτα εκπέσανε».

apo ervta ekspesane



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved