Ακόμα δεν άρχισε η σεζόν και κόβουμε φλέβα με τα ριάλιτι

Για την καραντίνα καλά ήταν, τώρα όμως μήπως να βλέπαμε κάτι άλλο;

Καταιγισμός από ριάλιτι για μία ακόμα σεζόν και σκεφτείτε ότι ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα κιόλας. Η αρχή έγινε με το «GNTM 5» που μέχρι στιγμής δείχνει το πιο ποιοτικό, ταυτόχρονα όμως ήρθε το «Love Island» και μας έχουν βγει τα μάτια με όσα βλέπουμε, ενώ το «Asia Express» (μάλλον) έχει ξεκινήσει και δεν το έχουμε καταλάβει καν.

Ένας τύπος είδε δύο πρώην του στις διαγωνιζόμενες του GNTM και φρίκαρε.

Λίγο πολύ τρία ριάλιτι μέσα στις λίγες βδομάδες που μετράμε από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν και πραγματικά αισθανόμαστε πως είναι κάτι παραπάνω από αρκετά. Αν είσαι από αυτούς που στο βωμό του «Love Island» αισθάνεσαι τυχερός με ό,τι βλέπεις, μάλλον δεν αισθάνεσαι όπως και εμείς.

 

 

Σε λίγο καιρό που θα μαζευτεί και η υπόλοιπα ριαλιτο-παρέα και θα πήξουμε πραγματικά, θα αρχίσουν οι κουβέντες τύπου «ποιο είναι πραγματικό ριάλιτι και ποιο όχι», «ποιο κάνει ρεκόρ τηλεθέασης;» ή «ποιο θα κοπεί πρόωρα γιατί δεν βλέπεται». Μέχρι τότε όμως η κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο θυμίζει λίγο απόγνωση.

Το Survivor του 2017, εκείνο με τον Ντάνο και τον Χανταμπάκη που ήρθε να βάλει τέλος στην ανομβρία των ελληνικών ριάλιτι, τελικά έχει αφήσει γερά απόνερα στην τηλεοπτική εσάνζ με τη μόνη διαφορά ότι κανένα αντίστοιχο πρόγραμμα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό.

Η τηλεθέαση τουλάχιστον από την αρχή δείχνει ότι ο κόσμος προτιμάει τις σειρές.

Ανέκαθεν ο κόσμος έριχνε «σκατό» στα social media, αλλά άμα παρατηρήσει κανείς το πνεύμα των tweets στο hashtag #LoveIslandGr θα διαπιστώσει ένα μεγαλύτερο μένος, μια πρωτότυπη ξενέρα για αυτό που βλέπει πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούημενα χρόνια.

Ακόμα και τα memes «πώς παραγγέλνεις – πώς σου έρχονται» που έδιναν πάντα τροφή για σχόλια και προκαλούσαν γέλιο, αισθάνεσαι ότι πλέον είναι χωρίς διάθεση, δίχως πνεύμα.

 

 

Φυσικά «ταμείο» θα γίνει στο τέλος κι εκεί θα αποτυπωθεί με τηλεοπτικά νούμερα και διαφημιστικά έσοδα, ποιο κανάλι έπραξε σωστά και ποιο όχι, ποιος δικαιώθηκε για την επιλογή ή το ρίσκο που πήρε και ποιος την πάτησε. Το θέμα είναι ότι πλέον ο κόσμος δείχνει τη δυσαρέσκειά του για το ελληνικό trash tv, με την ίντριγκα και τη (στημένη) πλέον ιστορία του εκάστοτε ριάλιτι να μην πουλάει πλέον όσο στο παρελθόν. Ο κόσμος βαρέθηκε πλέον την trash-ίλα και το δείχνει με κάθε τρόπο. 

 

 

Με λίγα λόγια ακούμε τη λέξη πλέον ελληνικό ριάλιτι και μας πιάνει μια βαρεμάρα. Για αυτά που έχουμε ήδη παρακολουθήσει αλλά και για αυτά που πλησιάζουν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved