Γιατί σε ό,τι αφορά στη δημιουργικότητα, δεν χωρούν όρια και κανόνες

54 SHARES

Πέρα από τους κανόνες και τα όρια ζει και εργάζεται καθημερινά η Μάγκυ Κοντού, μία νέα γυναίκα στον χώρο της τεχνολογίας και μάλιστα του UI/UX Design. Οι απαιτήσεις μιας θέσης τόσο δημιουργικής και ταυτόχρονα τόσο ανεξάντλητης, έχουν διαμορφώσει έναν ολόκληρο κόσμο που μοιάζει να είναι αδιάκοπα… εν κινήσει για τη Μάγκυ, που με το smartphone της στο χέρι καταγράφει την έμπνευση της στιγμής άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Από μικρό παιδί είχε… λατρεία για την τεχνολογία και την πληροφορική, ενώ ως κοριτσάκι τρελαινόταν για video games και κατασκευές «από το μηδέν». Η απόφασή της να σπουδάσει τελικά πληροφορική, μπορεί να ήρθε μετά από διάφορες επιλογές, ήταν όμως απολύτως συνειδητή - και πλήρως επιτυχημένη, κρίνοντας από το αποτέλεσμα: «Ασχολούμουν και μου έκανε trigger ό,τι είχε μπαταρίες και gadgets και με τράβαγε να δημιουργήσω κάτι από το μηδέν», λέει η ίδια και εξηγεί πως όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την τεχνολογία, στο μυαλό της είχε ξεκάθαρα το τι ήθελε να κάνει: Να δημιουργεί video games και χρήσιμες εφαρμογές για όλους.

Ήδη από την εποχή των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο, μπήκε στη ζωή της και η επιχειρηματικότητα, αφού εκείνη την περίοδο έγινε συνιδρύτρια της εταιρείας SimpleApps. Σήμερα, από τη θέση της Co-Founder, Lead Product και UI/UX Designer συνδυάζει την αγάπη της για design και τις mobile τεχνολογίες, ενώ επιβλέπει το δημιουργικό κομμάτι των υπηρεσιών που προσφέρονται σε διάφορα digital κανάλια. «Δεν ήμουν από τα παιδιά θαύματα, οι κώδικες και η συγγραφή τους ήταν πράγματα που έμαθα στο πανεπιστήμιο» δηλώνει η Μάγκυ, τονίζοντας πάντως πως αισθάνεται πολύ ικανοποιημένη με την επιλογή της, καθώς, όπως λέει: «Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα»!

«Στο κομμάτι του product, ασχολούμαι κυρίως με την επιλογή των χαρακτηριστικών που μπορεί να έχει μία mobile εφαρμογή, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος που έχει η κάθε εταιρεία, αλλά και οι στόχοι που έχουν οι χρήστες, προκειμένου να ολοκληρώσουν κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες. Είναι ουσιαστικά ο συνδυασμός των features με το business perspective που έχουμε. Στο κομμάτι του UI/UX Design ουσιαστικά ασχολούμαι με αυτό που βλέπει ο χρήστης όταν ανοίγει μία mobile εφαρμογή. Αυτό κατά κύριο λόγο είναι το Over all look and feel, δηλαδή το κομμάτι το αισθητικό, το πώς το χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του και όλο ουσιαστικά το flow, δηλαδή το μονοπάτι που ακολουθεί, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει μία συγκεκριμένη ενέργεια», εξηγεί. 

Έμπνευση που δεν περιορίζεται

Η Μάγκυ Κοντού αγαπά αυτό που κάνει και όπως παραδέχεται, δεν είναι πάντα εύκολο να διαχωρίζει την εργασία της από την προσωπική της ζωή. «Η έμπνευση δεν έρχεται μόνο στις ώρες γραφείου. Μπορεί να έρθει την ώρα που βλέπω τηλεόραση, που μετακινούμαι, που μαγειρεύω. Συνήθιζα να κρατώ χειρόγραφες σημειώσεις και να γεμίζω τον χώρο μου με post-it χαρτάκια, όμως αυτό δεν ήταν και πολύ πρακτικό». Το απόλυτο match με την ανεξάντλητη έμπνευση της Μάγκυ ήρθε με το νέο της smartphone, το Galaxy S22+ που είναι ένας πραγματικός «βοηθός» τόσο για τις ώρες εργασίας όσο και εκείνες της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας.

Αρχικά, διότι διαθέτει άνετη οθόνη Infinity-O 120Hz που δεν κουράζει τα μάτια. Συγκεκριμένα, είναι κατασκευασμένη με Dynamic AMOLED 2X οθόνη 6.6 ιντσών FHD+, με Super Smooth 120Hz ρυθμό ανανέωσης και τεχνολογία Vision Booster, που χαρίζει υψηλή ορατότητα ακόμα και με τον ήλιο… «αντίπαλο». Έτσι, η Μάγκυ ακόμα και όταν βρίσκεται στον δρόμο, όταν απολαμβάνει τον καφέ της στη λιακάδα ή ακόμα και το ηλιοβασίλεμα, μπορεί να αξιοποιεί το κινητό της το ίδιο εύκολα και εύχρηστα. Επίσης, με το Galaxy S22+ μπορεί να αλλάξει την προβολή με μεγαλύτερη οθόνη ή και να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα δύο συσκευές για ακόμα περισσότερο χώρο, όποτε χρειάζεται.

Βίντεο, φωτογραφίες και βιντεοκλήσεις μέρα και νύχτα

Φυσικά, η λήψη βίντεο και φωτογραφιών που τη βοηθούν να οπτικοποιήσει την έμπνευσή της είναι κομμάτι της δημιουργικότητας και της καθημερινότητάς της. Το Samsung Galaxy S22+ της προσφέρει ένα «κιτ» επαγγελματικού επιπέδου που έχει πάντα στο χέρι: Η τριπλή Πίσω κάμερα και η Κάμερα selfie προσφέρουν εκπληκτικό υλικό και λογισμικό: Η Υπερευρυγώνια κάμερα 12MP επεκτείνει το σκόπευτρο, ο τεράστιος αισθητήρας της Ευρυγώνιας κάμερας 50MP φωτίζει τη νύχτα, η Κάμερα Τηλεφακού 10MP με 3x Οπτικό ζουμ φέρνει τα πάντα μπροστά της, η κάμερα Selfie 10MP αποτυπώνει τις καλύτερες γωνίες της για βιντεοκλήσεις και άπειρες ώρες meeting με τους συνεργάτες της.

Κι επειδή η μέρα της Μάγκυ δεν έχει… πρωί και βράδυ – όπως και η έμπνευσή της – με το Nightography του Galaxy S22+, η ποιότητα των βίντεο και των φωτογραφιών της δεν επηρεάζεται ούτε κατά τις νυχτερινές λήψεις. Ο μεγάλος αισθητήρας pixel υποδέχεται περισσότερο φως, ενώ το Super Clear Glass περιορίζει τη λάμψη στον φακό. Η κάμερα δηλαδή ανιχνεύει πότε βρίσκεται στο σκοτάδι, αφήνει περισσότερο φως να περάσει, ενώ ενεργοποιείται η επεξεργασία χαμηλού θορύβου και το αποτέλεσμα είναιεκπληκτικό!

«Στην καθημερινότητά μου αυτό που με δυσκόλεψε καθώς η εταιρεία και οι απαιτήσεις μεγάλωναν ήταν το κομμάτι διαχείρισης του χρόνου. Δούλευα άπειρες ώρες και το έκανα φυσικά με μεγάλη χαρά, καθώς μεγάλωνα κι εγώ όμως, αυτό με δυσκολεύει όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να ζητάω άμεσες λύσεις ανά πάσα στιγμή», δηλώνει. Τα meetings με πελάτες και συνεργάτες είναι καθημερινή υπόθεση για τη Μάγκυ και στην εποχή των τηλεδιασκέψεων, θέλει το τηλέφωνό της να εκπληρώνει με τον πιο άψογο τρόπο αυτές τις διαδικασίες. Το Galaxy S22+ της δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τη λειτουργία κοινής χρήσης του Google Duo για απομακρυσμένη προβολή φωτογραφιών στη «Συλλογή» με φίλους ή καταγραφή σημειώσεων στο «Samsung Notes» σε επαγγελματικά meetings, ενώ μπορεί να κάνει και multitasking, μέσα από μία μεγάλη οθόνη, με τη λειτουργία Smart View.

Ανεξάντλητη έμπνευση, ανεξάντλητη μπαταρία

Με το Galaxy S22+ στο χέρι και τα emails στην οθόνη, η ημέρα ξεκινά από πολύ νωρίς με οργάνωση και την ένταση στο φουλ: «Το πρώτο πράγμα που κάνω συνήθως, είναι να δω τα emails μου για να ιεραρχήσω τις προτεραιότητές μου, να δω τι χρειάζεται να κάνω όταν αρχίσω να εργάζομαι. Από τις πρώτες ασχολίες είναι η επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μου, ενώ ανάλογα και με τα project που ‘τρέχουν’, αφιερώνω 2-3 ώρες στο research για να πάρω έμπνευση. Πάρα πολύ συχνά μέσα στην ημέρα μου συζητάω με την ομάδα μας και ειδικά με τους developers, οι οποίοι είναι εκείνοι που υλοποιούν όσα σχεδιάζω».

Έτσι ακριβώς, στους ίδιους, υψηλούς ρυθμούς συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ. Η Μάγκυ δεν ανησυχεί διότι γνωρίζει πως θα ανταπεξέλθει όπως πρέπει… και με το παραπάνω! Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με την μπαταρία του smartphone της, που δεν θα την «προδώσει» στιγμή, καθώς προσαρμόζεται έξυπνα αναλόγως με το πώς χρησιμοποιεί το smartphone της, ώστε να διαρκεί όσο η μέρα της.

Ως συνιδρύτρια της Simple Apps, η Μάγκυ Κοντού έχει κερδίσει διακρίσεις και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς. Οι δραστηριότητες και οι ενασχολήσεις της όμως δεν αρχίζουν και τελειώνουν με την εργασία της: Η ίδια συνεργάζεται με την Google σε θέματα γυναικείας παρουσίας στον χώρο της τεχνολογίας, μέσω σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων. «Το ποσοστό των γυναικών που απασχολούνται στον τομέα της Τεχνολογίας φτάνει το 25% - μόλις ένα 5% όμως κατέχει διευθυντικές θέσεις», εξηγεί και επισημαίνει πως το «κλειδί» είναι η κατάλληλη επικοινωνία της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας στη νέα γενιά, που αναζητά τον δρόμο της στο μέλλον.

Όσο για την ίδια, εκτιμά πως τώρα έχει βρει τις ισορροπίες της, διαχειρίζεται τον χρόνο της καλύτερα και αποτελεσματικότερα – φυσικά και με τη βοήθεια της τεχνολογίας. «Κάθε 15 ημέρες παίρνω ένα ‘ρεπό’ κάποια από τις καθημερινές και το αναπληρώνω το Σαββατοκύριακο, όταν γενικά αποφεύγω να εργάζομαι. Με αυτόν τον τρόπο κάνω ένα μικρό ‘zoom out’ από την πολύ απαιτητική καθημερινότητα και κρατάω καλύτερα το balance ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή» μας λέει, ενώ είναι φανερό πως με το Galaxy S22+ κάνει ό,τι χρειάζεται αποτελεσματικά, εύκολα και άμεσα όπου κι αν βρίσκεται!

Διαφημιστική Καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε

54 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved