Feeling Free: Γιατί το να είσαι ο εαυτός σου είναι η πιο απολαυστική επιλογή!

477 SHARES

Μερικές φορές αναρωτιέμαι, πόσο δύσκολο είναι τελικά να παραμείνεις ο εαυτός σου, όταν το εξωτερικό περιβάλλον προσπαθεί να επηρεάσει κάθε μικρή λεπτομέρεια στη ζωή σου; Από τον τρόπο που θα ντυθείς, τα γεύματα που θα καταναλώσεις, τον τρόπο που θα διασκεδάσεις. Ναι, είναι δύσκολο να μην υποκύψεις στις τάσεις, ειδικά όταν σου υπόσχονται μία καλύτερη ποιότητα ζωής, περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ακαταμάχητο στυλ. Αν όμως υιοθετούμε συνήθειες και τρόπους ζωής που κάποιος άλλος έχει επιλέξει για εμάς, πόσο «ο εαυτός μας», είμαστε τελικά; 

Η απάντηση είναι «όσο εμείς μας το επιτρέπουμε». Με άλλα λόγια, όσο εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τον καταλαβαίνουμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να νιώσουμε free από τις κοινωνικές προσδοκίες, να κάνουμε επιλογές που μας εκφράζουν και να τραβήξουμε ένα δικό μας μονοπάτι στον κόσμο.

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κάπως ακατόρθωτα, παρακάτω υπάρχουν μερικά πρώτα βήματα που θα σε οδηγήσουν σε ένα απολαυστικό ταξίδι στον πραγματικό σου εαυτό!


 

Από μέσα προς τα... έξω 

Το σώμα μας είναι η φυσική μας παρουσία, η έκφραση της δική μας μοναδικότητας. Αν θέλουμε, λοιπόν, να μας γνωρίσουμε καλύτερα, η φυσική μας κατάσταση μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για εμάς. Όπως ότι δεν μας φροντίζουμε όσο θα έπρεπε, ότι ο πόνος στη μέση, οφείλεται στις ατελείωτες ώρες μπροστά από την οθόνη, η προσγειωμένη διάθεση στην πρόχειρη διατροφή. Δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στα «σημάδια» που στέλνει ο οργανισμός μας, θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε μία ωφέλιμη διατροφή και καθημερινότητα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Δεν χρειάζεται να γίνουμε health freaks από τη μία στιγμή στην άλλη, απλώς σταδιακά να εμπλουτίσουμε τα γεύματα μας με θρεπτικές τροφές, χωρίς περιττές θερμίδες, που δεν θα περιορίζουν την απόλαυση, αλλά θα ενισχύουν την ευεξία του οργανισμού. 

 Απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές 

Κακά τα ψέματα, όλοι έχουμε τα δικά μας guilty pleasures στα οποία δεν μπορούμε να μην ενδώσουμε. Είναι και αυτά ένα κομμάτι δικό μας. Πόσο παράλογο και αντικρουόμενο είναι όμως, να αισθανόμαστε ενοχές για κάτι που μας προκαλεί τόση ευχαρίστηση; Ακριβώς για αυτό, πρέπει εμείς οι ίδιοι να δώσουμε νέες προοπτικές στις συνήθειες μας, να τις βελτιώσουμε. Έτσι, θα νιώθουμε πολύ λιγότερο… ένοχοι. Εγώ τα κατάφερα, αντικαθιστώντας τους δύο espresso μέτριους που έπινα καθημερινά στο γραφείο, με τον χυμό «πορτοκάλι, καρότο, λεμόνι» από τη νέα σειρά της Amita Free, και με γλυκαντικό από φυτό στέβια. Έτσι, όχι μόνο έδινα περισσότερη γεύση στο 8ωρο αλλά περιόριζα σημαντικά και τις θερμίδες που έπαιρνα μέσα στη μέρα. 

 Αυτό που θέλουμε να γίνουμε 

Όλοι έχουμε την τάση να φανταζόμαστε μία εικόνα του μελλοντικού εαυτού μας, την ίδια στιγμή όμως, δεν κάνουμε κάτι για να την προσεγγίσουμε. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι αλλά σαμποτάρουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας κάνοντας πίσω. Ακριβώς για αυτό, δεν πρέπει να μας φοβίζουν οι μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που μας απελευθερώνουν, ακόμη και αν αυτές δεν είναι αυτό που προσδοκούσαμε ή προσδοκούσαν οι άλλοι από εμάς. Κάποιες φορές θα χρειαστεί να ρισκάρουμε ή να πάμε κόντρα στο ρεύμα, να προσπαθήσουμε πολύ για να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να περάσουμε από τη θεωρεία στην πράξη και να εξελιχθούμε σε όλα αυτά που ονειρευόμαστε να γίνουμε. 

 Αντλώντας έμπνευση 

Ο μελλοντικός εαυτός μας συνήθως είναι ένα συνονθύλευμα χαρακτηριστικών που αναγνωρίζουμε σε άλλους και μας εμπνέουν. Όλοι έχουμε κάποιον που θαυμάζουμε για τον τρόπο ζωής του, την άποψη του, την επαγγελματική του πορεία. Νομίζουμε πως αν ακολουθήσουμε τα βήματά του, θα φτάσουμε και εμείς στο ίδιο αποτέλεσμα. Τι νόημα έχει όμως να ακολουθήσουμε την πορεία κάποιου άλλου; Αυτό που έχει σημασία, είναι να αντλήσουμε ιδέες αλλά να αφεθούμε ελεύθεροι, κάνοντας τις επιλογές που μας ταιριάζουν και μας εκφράζουν περισσότερο, ακόμη και αν αυτές οδηγούν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής! 

Τέλος, να θυμάσαι πως το συναρπαστικό ταξίδι στον εαυτό μας, γίνεται όλο και πιο απολαυστικό, όταν μας είμαστε free να επιλέξουμε την πορεία που εμείς θέλουμε, και όχι εκείνη που διάλεξε κάποιος άλλο για εμάς. Όσο είμαστε προσηλωμένοι στη δική μας κατεύθυνση χωρίς να ακολουθούμε τους άλλους, είναι σίγουρο πως θα βρεθούμε στο σημείο που θέλουμε!

477 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved