Πώς θα αισθανθείς... ελεύθερος με έναν χυμό στο χέρι;

364 SHARES

Όταν έφυγα από το πατρικό μου για να πάω σε ένα δικό μου σπίτι, το πρώτο πράγμα που άλλαξε ήταν ο αριθμός στη… ζυγαριά. Μοιάζει όντως απίθανο, ωστόσο υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος πίσω από αυτό. Η μητέρα μου ήταν εκείνη που μέχρι πρότινος είχε αναλάβει –σχεδόν πατριωτικά – τη διατροφή όλης της οικογένειας. Ήταν εκείνη που κανόνιζε τη λίστα του super market, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα, συνεπώς και την ποιότητα της διατροφής μας. Μπαίνοντας το δικό μου σπίτι, αυτό άλλαξε αστραπιαία, καθώς δεν είχα ούτε τις ικανότητες της μαμάς μου στη μαγειρική, ούτε και τον ελεύθερο χρόνο να στέκομαι πάνω από την κατσαρόλα, με αποτέλεσμα να ψάχνω πρόχειρες και γρήγορες λύσεις που θα χορτάσουν το στομάχι μου. 

Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να πάρω απότομα βάρος και ταυτόχρονα να αισθάνομαι πως δεν έχω άλλη επιλογή εκτός από το να συνεχίσω να τρέφομαι με τον ίδιο τρόπο. Αυτό που δεν είχα καταλάβει, είναι πως ακόμη και αν δεν είχα το ταλέντο της μαμάς μου στην κουζίνα, υπήρχαν οι «σύμμαχοι» που θα μπορούσαν να απελευθερώσουν την πιο healthy πλευρά μου!

 Ένας χυμός είναι μόνο η αρχή 

Όχι, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη σκέψη για να το καταλάβω. Το συνειδητοποίησα πηγαίνοντας στο περίπτερο και βλέποντας στο ψυγείο τους χυμούς Amita Free. Αποφάσισα να μην πάρω μπύρα τελικά και να συνοδεύσω το take away με έναν χυμό «πορτοκάλι, βερίκοκο, μήλο» με λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρουτοποτά με ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Ειλικρινά, ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω! Η μοναδική, δροσιστική γεύση του, ήταν που με έκανε να το προτιμήσω και τις επόμενες φορές, μέχρι που αναρωτήθηκα: «Και τι θα γίνει δηλαδή, αν αντικαταστήσω για ένα διάστημα το αλκόολ με χυμό»; 


Βελτιώνοντας τις συνήθειές μας 

Αυτή η ερώτηση όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ένα ντόμινο σκέψεων, που με πείσμωσε να πάρω τη μεγάλη απόφαση και να αλλάξω τη διατροφή μου ριζικά, με μικρά όμως βήματα. Παρότι νόμιζα πως θα δυσκολευτώ στην αρχή, η αλλαγή ήρθε πολύ πιο φυσικά από ότι περίμενα. Οι επιλογές στα ράφια των super market για εκείνους που θέλουν να γεύονται απολαύσεις με λιγότερες θερμίδες, είναι αμέτρητες, αφού όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε μία πιο ωφέλιμη και συγχρόνως γευστική διατροφή. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο έχουμε τη δυνατότητα να νιώσουμε πολύ πιο free από τις ενοχές που μας προκαλούν πολλές φορές οι υπερβολές στο φαγητό, αλλά να μπορούμε να δώσουμε και μία βελτιωμένη προοπτική στις συνήθειές μας, διαμορφώνοντας σταδιακά μία ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής. 

 Μικρά βήματα μεγάλες αλλαγές 

Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να δίνουμε στον εαυτό μας μεγάλες υποσχέσεις που μπορεί να μας πιέσουν ή τις οποίες μπορεί να αθετήσουμε. Ξεκινώντας με μικρές απελευθερωτικές αλλαγές, μικρά καθημερινά «κατορθώματα», σύντομα θα απαλλαγούμε από όλα αυτά που μας ενοχλούν στην καθημερινότητα και θα γίνουμε και εμείς οι ίδιοι καλύτεροι! Με τους νέους μας χυμούς, με σπιτικά σνακ που θα προετοιμάζουμε αποβραδίς για το γραφείο και με την ιδέα του γυμναστηρίου να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, όλα είναι πλέον πιθανά!  

Last but not least 

Το σημαντικότερο από την παραπάνω ιστορία, δεν είναι το γεγονός πως σταδιακά ανακάλυψα τις δικές μου σπεσιαλιτέ, αλλά πως βελτιώθηκε και η φυσική μου κατάσταση. Η καθημερινή άσκηση μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω καλύτερα τις ανάγκες του οργανισμού μου και να του προσφέρω την απαραίτητη ενέργεια και ξεκούραση που χρειάζεται, ώστε να αντεπεξέλθει στις καθημερινές απαιτήσεις, χωρίς να φτάνει στα όρια του. Βλέποντας στον καθρέφτη το σώμα μου να αλλάζει προς το καλύτερο, μου έδωσε μεγαλύτερη ώθηση να ακολουθήσω έναν τρόπο ζωής, μία καθημερινότητα που με αντιπροσωπεύει και είναι πιο ωφέλιμη για μένα. 

Αν θέλεις, λοιπόν, να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο και να απελευθερωθείς από μία ανθυγιεινή ρουτίνα που δεν σου ταιριάζει, μπορείς να το κάνεις! Αν αφιερώνεις λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου και τον «ακούς», σύντομα θα μπορείς να φωνάξεις «’Am free»!

364 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved