5 Κινέζοι πιο συμπαθητικοί από τον Ορέστη Τσανγκ

Και σίγουρα πιo Survivor τύποι.

Για τον Ορέστη Τσανγκ στα έχουμε ξαναπεί. Ναι, δεν είναι από τους αγαπημένους μας (και σε ποιον είναι;). Ναι, όταν προτείναμε λαχταριστές και γεμάτες λίπη και χοληστερίνη συνταγές για να φάνε τα παιδιά στο Survivor, είχαμε πει ρητά ότι αυτός και ο Πάνος θα έπρεπε να έμεναν νηστικοί. Ναι, του δώσαμε και χαρταετό για να κάνει ευχάριστα κουλουμα στον Άγιο Δομίνικο.

Ο Τσανγκ είναι κατά κάποιο τρόπο ο Μπιλ Μάρεϊ του νησιού. Ζει τη δική του μέρα της μαρμότας σε κάθε μέρα με αγώνα ασυλίας. Οι Μαχητές χάνουν το έπαθλο (κι ας προηγούνται με 9-0), στη συνέχεια κάνει πλακίτσα στο μάχη της ατομικής ασυλίας, σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέσαι αν είχε δάσκαλο τον Μιγιάκι, αν έχει εκπαιδευτεί από μοναχούς Σαολίν ή αν απλώς σε κάποια φάση της ζωής του ήταν ακροβάτης στο Κρατικό Τσίρκο της Κίνας (ναι, έτσι το λένε), και στη  ψηφοφορία ρίχνει δαγκωτό Ελισάβετ όπως το Ηράκλειο έβγαζε ΠΑΣΟΚ με ποσοστά Τσαουσέσκου.

Εμείς εδώ αφουγκραζόμαστε τον παλμό της κοινωνίας, μιλάμε καθημερινά με κόσμο και αντιλαμβανόμαστε ότι ο Ορέστης δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Ο Ορέστης εδώ γεννήθηκε και εδώ μεγάλωσε και πήρε τα καλά και τα κακά της φυλής μας. Δικό μας παιδί είναι. 

Και επειδή το να βρούμε πέντε Έλληνες πιο συμπαθείς απο τον Τσανγκ δεν είναι και τόσο εύκολο, είπαμε να πιάσουμε το άλλο μισό της καταγωγής του, την Κίνα (μη μας κατηγορήσετε για ρατσισμό, ένα χιουμοριστικό κείμενο γράφουμε). Λαός με ιστορία αιώνων, οι Κινέζοι.

Εντοπίσαμε πέντε που είναι πιο συμπαθείς από τον Τσανγκ (δεν ήταν δύσκολο).

1. O Μπρους Λι

Bruce Lee PR images 700x467

Ένας άνθρωπος-φαινόμενο. Ένας μάστερ των πολεμικών τεχνών που έφερε τα Ασιατικά μυστικά τους στη Δύση και τα έκανε γνωστά μέσω της καλύτερης μπίζνας: τις Χολιγουντιανές ταινίες. Εκτός από πετυχημένος ηθοποιός και κασκαντέρ, είναι ο άνθρωπος που γέννησε το Jeet Kune Do, το προσωπικό του πολεμικό στυλ και άνοιξε τον δρόμο για την διάδοσή του σε όλη την υφήλιο. Παρότι ήταν μία κινούμενη πολεμική μηχανή, οι δικοί του άνθρωποι τον χαρακτήριζαν ως ευδιάθετο και με αστείρευτο χιούμορ.

2. Ο Κομφούκιος

confucius589

Ο Σωκράτης της Ανατολής. Ο φιλόσοφος που δεν έμαθε στον κόσμο μόνο πώς να αγαπάει την ζωή, αλλά πώς να αγαπάει τους τριγύρω του. Που έκανε ολόκληρη διατριβή στο ποια πρέπει να είναι η  σωστή και τίμια συμπεριφορά ενός άντρα, ώστε να αποδειχθεί χρήσιμος στην κοινωνία. Γέννησε ένα ολόκληρο φιλοσοφικό ρεύμα και θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που περπάτησαν σε αυτόν τον πλανήτη. Τον μάθαμε, τον διαβάσαμε, μας έκανε καλύτερους.

3. Η Τσαν Λι

Chun Li Wallpaper 1920x1200 ChunLi

Από τις πιο μπομπάτες επιλογές στο Street Fighter. Μπατσίνα στο επάγγελμα, καταστροφική στα combos και με διαολεμένη ταχύτητα για να ξεφεύγεις από τα super combo Μπάισον. Είναι στο Top 3 των πιο αγαπημένων χαρακτήρων σε fighting games, έχει  δικό της τίτλο σε manga κόμικ και θεωρείται παράλληλα από τις πιο σέξι ηρωίδες που δημιουργήθηκαν σε ηλεκτρονικά. Τι άλλο θες;

4. Ο Γιάο Μινγκ

yaoming

Ψηλό, καμαρωτό παιδί που ο κόσμος τον πρωτοείδε το 2002 να επιλέγεται από τους Houston Rockets στην πρώτη draft του ΝΒΑ και να αποτελεί, όχι απλά τον πιο ψηλό Κινέζο, αλλά τον πιο ψηλό παίκτη του αθλήματος – τουλάχιστον μέχρι το τέλος της καριέρας του. Μετέτρεψε το κινέζικο μπάσκετ σε κανονικό άθλημα και όχι χόμπι όπως το είχαν μέχρι τότε, έβγαλε ένα τόνο λεφτά χάρη σε εμπορικές συμφωνίες και έφτασε στο σημείο να αγοράσει μέχρι και την ομάδα από την οποία ξεκίνησε, τους Shangai Sharks. Μέχρι σήμερα έχει δώσει πάνω 3 εκατομμύρια για την διατήρηση της άγρια πανίδας στην Ασία – έχει χρηματοδοτήσει μέχρι και σχετικά ντοκιμαντέρ για τον κίνδυνο εξαφάνισης των ρινόκερων.

5. Ο Τζάκι Τσαν

Jackie Chan

Ναι εντάξει, μπορεί να έχει να παίξει σε καλή ταινία από τότε που έκανε τα Police Story, αλλά ο Τζάκι Τσαν είναι ξεκάθαρα ένας συμπαθητικός τύπος. Είναι ο καθημερινός αστικός ήρωας που μπλέκει από το πουθενά σε μπερδέματα και συνομωσίες, ο τύπος που φοβάται να μιλήσει στο κορίτσι των ονείρων τους, ο «εργάτης» που αφοσιώνεται τόσο πολύ στις ταινίες που σπάει πόδια και χέρια. Και χιούμορ έχει και φιλανθρωπίες οργανώνει και πολύ τον γουστάρουμε γιατί δείχνει άτομο που θα έκανε καλή παρέα στις μπίρες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved