Μήπως η γειτονιά σου είναι ένα κοινωνικό πείραμα;

Όλοι εκείνοι οι τύποι που συχνάζουν στη γειτονιά σου και στην κάθε γειτονιά εκεί έξω.

Είμαι παιδί της γειτονιάς και μακαρονάς. Τι να κάνουμε;

Τα χρόνια πέρασαν, άλλαξα σπίτι αλλά όχι γειτονιά και πλέον στα χρόνια που ο Ιησούς έκανε θαύματα, εγώ κάθομαι και παρατηρώ τους περίεργους γείτονές μου. Σε βαθμό που τους θεωρώ ΕΞΙΣΟΥ συνυπεύθυνους με τους γονείς μου για τα χάλια, σόρυ, τον χαρακτήρα που διαμόρφωσα.

Και επειδή δεν είναι μόνο η γειτονιά μου σαν το προαύλιο στη «Φωλιά του κούκου», αλλά είναι σίγουρα η πολυκατοικία σου, η δική σου γειτονιά και όπως αλλιώς θες πες το, μπορείς να ταυτιστείς 100% με τις παρακάτω γραμμές. Και μετά μετακόμισε. Μακριά.

 

fd

 

 Ποια στο διάολο είναι αυτή;

Ορκίζομαι σε ό,τι έχω και δεν έχω. Είναι μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κυρία που όποτε βγω από το σπίτι, αλλά όποτε βγω, θα περνάει απέξω προς άγνωστη κατεύθυνση. Θες να είναι 8 το πρωί; Θες να ειναι 3 το μεσημέρι με λιοπύρι; Θες να είναι 2 τα ξημερώματα; ΕΚΕΙ. Και το χειρότερο είναι πως δεν έχω ιδέα που γυρίζει τελευταία αλλά και ποια είναι τέλοσπαντων.

Η σκουπίτσα

Στην γωνία του σπιτιού μου, μένει η κυρία Μαρία, καλή της ώρα. Έχει ένα χόμπι: Το σκούπισμα του δρόμου. Σε τέτοιο βαθμό που όταν περπατάω έξω από το σπίτι της, δεν πατάω μην λερώσω και πάω απέναντι. Λάμπει, όταν σε βλέπει, λάμπει. Όχι ο δρόμος (λάμπει πάντα), αλλά η κυρία Μαρία, που κόβει κίνηση σαν πράκτορας της KGB. Κουτσομπόλα από τις λίγες.

Η... ζαργάνα γειτόνισσα

Λίγο παρακάτω ζει η κλασσική 40άρα, ζωντοχήρα, που ο καλύτερος boyfriend της έχει κάνει φυλακή 15 χρόνια για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ένα «γεια» και είναι πολύ γιατί μένω και στο Μενίδι. Και ξέρετε τι έχουμε σε αφθονία στο Μενίδι; Σφαίρες.

4444

 

Η ακόμα πιο ζαργάνα γειτόνισσα

Εδώ δεν θα πω ψέματα. Δυο τέτοιες υπήρξαν στην γειτονιά μου (ενυμφέυθησαν αμφότερες), αλλά ο γύπας (όπως με λέει η κυρία Νεφέλη) έπαιξε πρώτος μπάλα. Σίγουρα σε κάποιο σπίτι της γειτονιάς σου υπάρχει ένας πιθανός στόχος, δεν έχεις παρά να τον εντοπίσεις.

Το ζευγάρι της Αγίας Παρασκευής

Οχι, δεν εννοώ να μένεις στην Αγία Παρασκευή. Είναι το ζευγάρι που είναι αγαπημένο εκτός δρόμου, εντός σπιτιού ακούγονται σαν λαχαναγορίτες στο Ρέντη. Ξέρετε εσείς ποιοι είστε, στην πίσω πολυκατοικία, στον δεύτερο όροφο, στο διαμέρισμα τέρμα δεξιά. Με το χάσκι που κλαίει όλη μέρα.

Ο μπάρμπας με το τρανζιστοράκι

Πείτε με γραφικό, πείτε με υπερβολικό, όποιος θέλει έρχεται και το βλέπει. Απέναντι ακριβώς ο γείτονας βγαίνει στις 7 (ΣΤΙΣ ΕΠΤΑ) και βάζει το τρανζιστοράκι του (ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡΑΚΙ ΤΟΥ) και ξεκινάμε ένα ποτ πουρί που ο Νίκος Ξανθόπουλος θα ήταν approach to sign στα μέρη μας. Τι «Ζιγκουάλες», τι «Μαντουμπάλες», τι «Της γερακίνας γιος». Χορευτική πανδαισία. ΝΟΤ.

Ο γκομένιος

Ο γκομένιος δεν είναι κανένας πιτσιρικάς. Οχι, είναι ο 50αρης παντρεμένος, που δεν λέει ουτε καλημέρα στη γυναίκα του. Πιάνει μια γωνία κάθε βράδυ, ένα κινητό στο χέρι και δώσ'του. Κάθε μέρα. Με χιόνια, με κρύα, Ελαφρά Ταξιαρχία. Εκεί, εργατιά. Και πάει στην ακριβώς παρακάτω γωνία. Και άπιστος και βλάκας.

 

funny yard signs prove awesome neighbors exist 28 photos 211

O λίγουρος

Είναι αυτός ο γλίτσας τύπος, που νομίζεις πως τον είχαν σε ένα μπουντρούμι τίποτα Μογγόλοι. Περνάει θηλυκή γάτα, κάνει σαν υστερικός. Περνάει πανέμορφη κοπέλα, κάνει σαν υστερικός. Περνάει γιαγιά με Π, κάνει σαν υστερικός. Τουλάχιστον λυπηρός.

Η κυρία με το σκυλάκι

Τι είναι μια κανονική ελληνική γειτονιά χωρίς την τύπισσα που έχει το σκυλί σαν παιδί της, ενώ έχει άλλα 3 κανονικά παιδια. Ανθρώπους. Το πάει και το φέρνει, το μικρό κοπριτάκι γαυγίζει λες και είναι ο Κέρβερος και φυλάει τον Άδη, εμφανίζεται απο το πουθενά και μέχρι το σούπερ μαρκετ να πας, θα το δεις μέσα στην τσάντα της ιδιοκτήτριας, να καμαρώνει.

Ο Super (market) Man

Παιδιά, αυτός είναι ο πατέρας μου. Από τότε που πήρε σύνταξη, το έχει κάνει χόμπι. Κάθε μέρα κόβει την γειτονιά βόλτες με το καρότσι, γεμάτο πράγματα. Οι γείτονες νομίζουν πως έχει καταφύγιο και χώνει πράγματα. Λες και οι Τούρκοι θα κάνουν απόβαση αύριο; Μεθαύριο; Βρε λες;

Ο stalker της κουρτίνας

Δεν έχεις νιώσει αυτό το βλέμμα να σε διαπερνάει και λες «ωπ, γκομενάκι με βλέπει από παράθυρο»; Οχι, είναι ένας κουτσομπόλης, που κάνει λίγο άκρη την κουρτίνα και βλέπει ποιος είσαι, που πάρκαρες, με ποιον είσαι, το ΑΦΜ σου, τον σπλήνα σου, την ψυχή σου, τα απόκρυφα συναισθήματά σου.

 

kid

 

Ο «έχω γεννηθεί ωραίος, έχω γεννηθεί τρελός»

Χάραρος Κωστόπουλος δηλαδή. Κάθε Σάββατο πρωιμεσήμερο, εκεί στις 12, ξεκινάμε την παράσταση. Εγώ τον παώ γενικά, γιατί μένει στην άλλη γωνία και δεν τον ακούω. Ειναι πιο larger than life από όλους, 100% έχει ένα διαζύγιο.

Η ξεματιάστρα

Αν υπάρχουν δυο μέρη στα οποία πιστεύουν στο μάτι, είναι η Ελλάδα και η Μόρντορ. Εμείς έχουμε μια ξεματιάστρα, φοβερή. Άπαιχτη. Πας, σε διαβάζει λες και είσαι βιβλίο του Τζο Νέσμπο, σου λέει πόσο όμορφος είσαι ενώ μοιάζει με λεμούριο, σου λέει να έχεις και μια θαλασσιά χάντρα μαζί. Καλού-κακού, σου δίνει και 2 ντεπόν, για σίγουρα αποτελέσματα.

Η «ύπαγε οπίσω μου Σατανά»

Είτε είναι κάτω από νόμιμη ηλικία, είτε άνω των 38 παντρεμένη με παιδιά, η ευχή είναι ίδια. Και επειδή έχω πέσει και στις 2 περιπτώσεις, ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ. Πρέπει να είσαι γρήγορος και αποφασισμένος. Εσύ στην κάτω γωνία, κοίτα διάβασε και άσε τους έρωτες με 33άρηδες γιατί δεν θα βγάλεις το Λύκειο ούτε την ημέρα του Ράγκναροκ.

Ο γκαζοφονιάς που δεν ξέρει να οδηγάει

Έλα πες. Δεν έχεις και εσύ έναν τύπο που έχει ένα αμάξι 1400, με εξάτμιση που κάνει σαν φορτηγό; Και δώσε μπρος να παρκάρει, και δώσε πίσω, και άντε να μαρσάρει, και άντε να μην χωράει, άντε δώστου ξανά μπρος. Πανελλήνιο ρεκόρ μπινελικιών καταγράφηκε από εμένα. Στο τσακ δεν κατέβηκα να παρκαρω εγώ.

 

3

 

Η «θα διαβάσεις ποτέ»

ΟΚ, δεν φταίει αυτή που το σκασμένο της θέλει να παίξει Playstation. Το κυνηγάει όλη μέρα το παιδάκι, δεν διαβάζει, παθαίνει τρελίαση, φτάνει σε οκτάβες τον Φρέντι Μέρκιουρι και... ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.

Ο «εγώ στην ηλικία σου»

Στα 15, μου έλεγε «ρε γκόμενα δεν είχα αφήσει». Στα 21, μου έλεγε «ρε εγώ στην ηλικία σου, γκόμενα δεν είχα αφήσει». Στα 25 «ρε εγώ στην ηλικία σου, γκόμενα δεν είχα αφήσει». Στα 28 «ρε στην ηλικία σου γκόμενα δεν είχα αφήσει». Στα 31 «ρε εγώ στην ηλικία σου γκόμενα δεν είχα αφήσει». Στα 33 «ρε, εγώ στην ηλικία σου, δεν είχα τέτοιο αμάξι, μπράβο». Εντωμεταξύ έχει 2 διαζύγια, δεν θέλουν να τον βλέπουν οι κόρες του, ενώ εγώ ακολούθησα την συμβουλή του. Ναι, καλά κατάλαβες με ποια...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved