Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το άσχημο μεθύσι

Και πρέπει να πούμε πολλά μπράβο στην επιστήμη.

Κάθε φορά που επιλέγουμε να βγούμε έξω για ένα (;) ποτό, υπάρχει πάντα στο μυαλό μας το αιώνιο δίλημμα: να πάρουμε αμάξι ή κάποιος φίλος θα μας γυρίσει μετά την αχαλίνωτη βραδιά;

Ειδικά οι μέρες που έρχονται μπορούν να χαρακτηριστούν άνετα επίφοβες, καθώς το βράδυ της Ανάστασης, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να πιούμε και ένα ποτηράκι παραπάνω για το καλό…

 

 

Κι όμως, μέχρι το 2024 αναμένεται αυτό το «πρόβλημα» να εξαφανιστεί από τη ζωή μας. Ο David Nutt, Διευθυντής Νευροψυχοφαρμακολογίας στο Imperial College του Λονδίνου, ένας άνθρωπος που διατηρεί bar στο Λονδίνο, ενώ είχε ισχυριστεί πως το αλκοόλ είναι περισσότερο επιβλαβές από την ηρωίνη ή το κρακ, ανέπτυξε ένα υποκατάστατο του αλκοόλ με το όνομα Alcarelle ή αλκοσυνθμός, το οποίο προσφέρει την ευχαρίστηση και την αίσθηση του ποτού χωρίς να προκαλεί τον πονοκέφαλο της επόμενης μέρας.

Ο Nutt σύμφωνα με τον Guardian έχει βρει έναν τρόπο να στοχεύσει και να διεγείρει συγκεκριμένους υποδοχείς του εγκεφάλου, ώστε να δέχεται την ουσία σαν αλκοόλ, χωρίς να προκαλούνται αρνητικές παρενέργειες.

Ισχυρίζεται μάλιστα, πως μπορεί όχι μόνο να μας απαλλάξει δια ροπάλου από τα άσχημα πρωινά μετά το μεθύσι, αλλά και να μας προσφέρει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που θα συνδυάζεται με την αγαπημένη συνήθεια πολλών.

Φαίνεται πως υπάρχει μια επανάσταση κατά του αλκοόλ. Πρώτα οι μπύρες χωρίς αλκοόλ, τώρα η έρευνα του Nutt, δείχνουν μια στροφή στην προσεχτική διασκέδαση ή μήπως έναν φόβο για την αλόγιστη κατανάλωση; Η καινοτόμα ιδέα του Nutt ίσως προσφέρει κάτι διαφορετικό στην αγορά, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως η αγορά του αλκοόλ φθίνει όλο και περισσότερο, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος προτιμά να προϊόντα πιο υγιεινά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved