Bigstock «Τράβα πλύνε κανένα πιάτο ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!»

Βρε ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, τι άλλο κόλπο θα βρείτε για να ευνουχίσετε ακόμα περισσότερο τους άντρες;

Βγήκε – λέει – μια έρευνα, από το CCF (Council of Contemporary Families -Συμβούλιο Σύγχρονων Οικογενειών), που υποστηρίζει ότι το πλύσιμο των πιάτων είναι η χειρότερη καθημερινή δουλειά και πηγή καβγάδων. Πως όσο κι αν ταιριάζει το ζευγάρι, όταν υπάρχουν άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη αφενός κανένας από τους δυο δεν θέλει να τα πλύνει, αφετέρου υπάρχει μανούρα του τύπου «πλύντα εσύ», «όχι, εγώ τα έπλυνα χθες, σειρά σου» και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Διότι – λέει – οι δουλειές δεν καταμερίζονται ισότιμα στο σπίτι, άρα το πλύσιμο των πιάτων που είναι μια καθημερινή δουλίτσα του σπιτιού προκαλεί χαμούλη, σε αντίθεση με το σιδέρωμα ή το πλύσιμο των ρούχων ή το σφουγγάρισμα που λαμβάνει χώρα στο σπίτι 1-2 φορές τη βδομάδα.

Οι κυρίες που ερωτήθηκαν για χάρη της έρευνας, είπαν ότι έπλεναν μόνο εκείνες τα πιάτα και κατά συνέπεια ήταν λιγότερο ικανοποιημένες από τη σχέση τους, όλο αυτό ήταν αιτία για καυγάδες και επηρέαζε την ερωτική τους ζωή. Καταλάβατε; Λιγότερο ικανοποιημένες, επειδή έπλεναν τα πιάτα, λες και είχε πιράνχας στο νεροχύτη και τους έτρωγαν τα δάχτυλα. Γκρίνια, μίρλα, αφορμή για τσακωμό λέω εγώ, δεν έχουμε με τι άλλο να μανουριάσουμε και κάνουμε ολόκληρο ζήτημα για πέντε πιάτα. Αιτία για καβγάδες λέει. Τα πιάτα. Επηρέαζε την ερωτική τους ζωή λέει. Το πλύσιμο των πιάτων. Λες και έβγαζαν τα λίπη με τα νύχια και μετά τα έγλυφαν για να είναι τριζάτα. ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ; Τι σας το πήραμε; Για να ακουμπάτε πάνω τα τάπερ της μάνας σας;

 

8808726

 
Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς το Έβερεστ της αστειότητας: είπαν οι κυρίες που ερωτήθηκαν για χάρη της έρευνας, ότι το να πλένουν πιάτα μαζί με το σύντροφό τους, είναι πιο ικανοποιητικό από το να μοιράζονται μαζί του οποιαδήποτε άλλη δουλειά του σπιτιού. Με άλλα λόγια σύντροφε άντρα, η γυναίκα σου σε θέλει στην κουζίνα με ποδιά (ιδανικά να φοράς μόνο την ποδιά, να πλένεις πιάτα και να σου ρίχνει και καμιά ξυλιά στον γυμνό σου πισινό). Σαν να σου λέει «εσύ, στην κουζίνα σου» ή «πάνε πλύνε κανένα πιάτο αγόρι μου». Λες κι όταν κουβαλάς βαριά πράγματα, παίρνει κάτι παραπάνω από την τσάντα της και τη σακούλα με τα κωλόχαρτα. Λες κι όταν συναρμολογείς έπιπλα από το ΙΚΕΑ, παίρνει κατσαβίδι και στρώνεται δίπλα σου. Λες κι όταν κλαδεύεις στον κήπο ή κουρεύεις το γκαζόν, είναι σε θέση μάχης.

 

 

Ένα κοινωνικό στερεότυπο χρόνων βασανίζει τις γυναίκες και τις βασανίζει ακόμα, όσα χρόνια και να περάσουν: η «υποχρέωση» των γυναικών να είναι στην κουζίνα. Κατάλοιπο άλλων εποχών, όπου οι γυναίκες δεν δούλευαν και αναλάμβαναν εξ’ ολοκλήρου τις οικιακές εργασίες. Άλλαξαν πολλά τις τελευταίες δεκαετίες, οι γυναίκες δουλεύουν, κουράζονται, οι δουλειές του σπιτιού κάπως μοιράζονται, οι άντρες συμμετέχουν ενεργά και δεν είναι με τα πόδια πάνω στο τραπέζι, η έννοια του «ανατολίτη άντρα» πέθανε ή πεθαίνει μαζί με τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. Αλλά μην το παραχέσουμε κιόλας. Δεν χρειάζεται να γίνει το πλύσιμο των πιάτων Casus Belli. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τη ζαχαρένια μας για πέντε κωλοπιάτα – αν είναι τόσο δύσκολη δουλειά, ας πάρουμε πλαστικά και χάρτινα πιάτα, να τα πετάμε μόλις τρώμε. Ή ας πάρουμε ένα πλυντήριο πιάτων με 300 άτοκες δόσεις να βρούμε την υγειά μας.

 

Να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια;

Όσο και να θέλουν οι γυναίκες «βοήθεια στην κουζίνα» και να τις ικανοποιεί αφάνταστα να πλένουν τα πιάτα με τον σύντροφό τους, σε σημείο να θέλουν να τον βάλουν κάτω από το Fairy με άρωμα λεμόνι και να του πετάξουν τα μάτια έξω, η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες κατά βάθος εκνευρίζονται αφάνταστα όταν τριγυρίζουμε στην κουζίνα ΤΟΥΣ, το Βασίλειό ΤΟΥΣ – και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά ή υποτιμητικά: έχετε δει πώς κοιτάζει μια γυναίκα έναν άντρα όχι όταν πάει να μαγειρέψει, όχι όταν πάει να μετακινήσει κάτι πέντε πόντους πιο δεξιά αλλά ακόμα κι όταν βάζει ένα ποτήρι νερό και δεν το αφήνει μετά εκεί που πρέπει; Οπότε μην τα ισοπεδώνουμε όλα, μην τα στρογγυλεύουμε και μην τα γυρνάμε όπως μας βολεύει.

Είσαι κουρασμένη και βαριέσαι να πλύνεις τα πιάτα; Πες το του και αν μπορεί και έχει διάθεση και κουράγιο, θα τα πλύνει εκείνος. Κι αν μείνουν και άπλυτα στο νεροχύτη μια μέρα, δεν θα βγουν βρύα και λειχήνες στην κουζίνα, ούτε «θα μας φάνε οι κατσαρίδες». Κι αύριο μέρα είναι και κάποιος από τους δυο θα έχει χρόνο και όρεξη να κάτσει δέκα λεπτάκια και να τα πλύνει. Θέλετε κυρία μου να τα πλύνετε μαζί γιατί έχει πλάκα ή σας ανεβάζει τη λίμπιντο ή το είδατε κάποτε στις «9 ½ Εβδομάδες» και σας άρεσε; Πολύ ωραία, μπορείτε να του το προτείνετε όμορφα και τσαχπίνικα και γλυκά, όχι με κατεβασμένα μούτρα και τσιριχτή φωνή και είναι πολύ πιθανό να ανταποκριθεί στο ερωτικό σας κάλεσμα και να σας ακολουθήσει στα έγκατα της κουζίνας, αν δεν παίζει η ομάδα του εκείνη την ώρα ή βλέπει μια ταινία που γουστάρει.

Απλά είναι τα πράγματα και λύνονται με ωραίο τρόπο και συζήτηση, όχι με έρευνες της κακιάς ώρας, κακοκεφιές και τηλεφωνήματα στη μαμά, για να της πείτε τι έκανε πάλι αυτός ο γάιδαρος…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved