Εναλλακτικοί τρόποι για να κάψεις τις θερμίδες του καλοκαιριού

Άραξε, χωρίς κόπο και ταλαιπωρία.

13 SHARES

Περίμενες τόσο καιρό για αυτή τη στιγμή. Οι διακοπές απέχουν πια ελάχιστα και εσύ θέλεις να τις ευχαριστηθείς χωρίς συμβιβασμούς. Ξεκούραση, καλή παρέα, παραλίες, νόστιμο φαγητό και αλκοόλ είναι απαραίτητα για να περάσεις καλά. Παρόλα αυτά, θέλεις και να διατηρήσεις το κορμί που «έχτισες» με τόσο κόπο στο γυμναστήριο -ή έστω να μην γυρίσεις με σωσίβιο… Πώς λοιπόν θα παραμείνεις σε φόρμα χωρίς να ιδρώσεις; Συγκεντρώσαμε εναλλακτικούς τρόπους για να κάψεις τις θερμίδες του καλοκαιριού. Άραξε, χωρίς κόπο και ταλαιπωρία.

Δοκίμασε νέα water sports!

Ωραίο το άραγμα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σηκωθείς από την ξαπλώστρα. Και τι να παίξεις ρακέτες; Μην είσαι κάγκουρας, οπότε αντί να κυνηγάς μπαλάκια, δοκίμασε κάτι πιο στυλάτο. Όπως έχεις διαπιστώσει, οι surfers έχουν πέραση και οι Κυκλάδες είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και την αντοχή σου σε κάποιο water sport. Μπορείς να κάνεις από wind μέχρι kite surf και να δοκιμάσεις να δαμάσεις τα κύματα, εντυπωσιάζοντας τα πλήθη. Έτσι, θα δοκιμάσεις μία νέα συναρπαστική εμπειρία και θα κάψεις θερμίδες χωρίς να ζεσταίνεσαι ή να κουράζεσαι. Φέτος, απόκτησε νέα skills και κρατήσου σε φόρμα, χωρίς ιδρώτα και ταλαιπωρία.

Πιες μπίρα!

Ξέχνα αυτά που ήξερες για τη μπίρα. Ο Χρήστος Μάστορας από τις Μέλισσες ξέρει τον τρόπο για να κάψεις θερμίδες πίνοντας μπίρες, και μάλιστα την αγαπημένη σου lager. Η Heineken LIGHT έχει μόνο 86 θερμίδες ανά φιάλη, δηλαδή λιγότερες κατά 40% από μία lager μπίρα. Παρόλα αυτά διατηρεί ΟΛΗ τη γεύση και περιέχει λιγότερο αλκοόλ (3,3%), για να μπορείς να την καταναλώνεις υπεύθυνα από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ!

Και επειδή καλοκαίρι χωρίς μπίρα δεν γίνεται, τώρα δεν χρειάζεται να κάνεις κανέναν συμβιβασμό, όπου και αν βρίσκεσαι. Απόλαυσέ την στην παραλία, τις συναυλίες, τα πάρτι, τις εξόδους αλλά και όταν αράζεις σπίτι με τους κολλητούς.


via GIPHY

Μην τρως μόνο το βράδυ

Είσαι στο νησί, αράζεις παραλία όλη μέρα, πίνοντας μπίρες και καλησπερίζοντας τις ωραίες παρουσίες που κάνουν πασαρέλα δίπλα στο κύμα. Λογικό να ξεχνάς να τρως και να πηγαίνεις πεινασμένος στην ταβέρνα, όπου καταβροχθίζεις τηγανητά κολοκυθάκια, καλαμαράκια και τα συναφή, μέχρι να μην μπορείς να σηκωθείς από την καρέκλα. Μην ξεχνάς ότι δεν μένουν και πολλές ώρες για να κάψεις τις θερμίδες, ενώ το πιθανότερο είναι να «πιστολιάσεις» την έξοδο για να πέσεις για ύπνο.

Εντάξει, δεν είπαμε να πάρεις ταπεράκι με κεφτεδάκια στην παραλία, προκειμένου να μη χάνεις τα ενδιάμεσα γεύματα. Παρόλα αυτά, μπορείς να φας ένα καλό πρωινό για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και στη συνέχεια να τσιμπήσεις κάτι ελαφρύ που θα σου δώσει ενέργεια. Έτσι, το βράδυ δεν θα φτάσεις τόσο πεινασμένος στην ταβέρνα και θα καταναλώσεις λιγότερο φαγητό.

Δεν χρειάζονται υπερβολές, απλώς ακολούθησε ένα βασικό διατροφικό πρόγραμμα και κάνε τις σωστές επιλογές, για να αποφύγεις τις επιπλέον θερμίδες.


Πρόσεξε τι θα παραγγείλεις στην ταβέρνα

Ξέρουμε, δεν είσαι κανάς φλώρος που αγχώνεται με τα παραπάνω δύο κιλά, αλλά δεν θέλεις και να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχό σου. Ξεκάθαρα το φαγητό είναι απόλαυση, πόσω μάλλον στις καλοκαιρινές διακοπές. Στα νησιά υπάρχουν τα πιο ωραία παραδοσιακά ταβερνάκια με σπιτικά φαγητά που σπάνια θα βρεις αλλού. Παρόλα αυτά, συγκρατήσου και μην παραγγείλεις όλον τον κατάλογο. Θα είσαι μέρες στο νησί, οπότε θα προλάβεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Πάρε μέχρι ένα τηγανητό, για παράδειγμα ή πατάτες ή κολοκυθάκια, πες «ναι» σε ορεκτικά όπως το τζατζίκι, η μελιτζανοσαλάτα και η ψητή φέτα. Και φυσικά φρόντισε να πάρεις την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι και να «χτίσεις» μυς, καταναλώνοντας άφοβα κρεατικά. Μην ξεχνάς ότι η πρωτεΐνη που περιέχει το μπριτζολάκι χορταίνει και δημιουργεί το αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Πήγαινε σε περισσότερες συναυλίες

Έχεις σκεφτεί πόσες θερμίδες μπορείς να χάσεις κάνοντας mosh pit, headbanging και crowd surfing; «Χτυπήσου» ελεύθερα στις καλοκαιρινές συναυλίες και τα φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα αλλά και στα νησιά. Μη σνομπάρεις και χόρεψε στα πανηγύρια, χέρι με χέρι με τα πιο ωραία κορίτσια του νησιού. Εκεί γίνονται οι καλύτερες γνωριμίες. Άσε τα «εγώ δεν χορεύω» και εκφράσου ελεύθερα, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο σου και εντυπωσιάζοντας με τις χορευτικές σου κινήσεις. Πιες μία Heineken LIGHT για να χαλαρώσεις και μεταμορφώσου σε John Travolta στο Grease που θα κλέψει την παράσταση στα μπαράκια και τις ντίσκο των νησιών.

Παίξε μπαλίτσα! 

Ξέμεινες στην Αθήνα το καλοκαίρι; Σταμάτα να μιζεριάζεις. Απλώς άραξε στη δροσιά του σπιτιού σου και οργάνωσε βραδιά με τους κολλητούς. Πες τους να φέρουν τα χειριστήριά τους για να ξεκινήσετε έναν μαραθώνιο PRO που θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή. Απόδειξε τι αξίζεις και διασκέδασε στο σαλόνι σου. Πίτσα, μπάλα και μπίρα είναι άλλωστε πάντα το απόλυτο τρίπτυχο για να περάσεις καλά.

Όταν τελειώσεις, να σου θυμίσουμε ότι πάντα μπορείς να βγεις στην Αθήνα, που τον Αύγουστο είναι ακόμη πιο χαλαρή και ωραία. Πήγαινε για ποτό στα μπαράκια του κέντρου ή της παραλιακής, δες τι πάρτι παίζουν στις ταράτσες και τις στοές της και παίξε μπαλίτσα εκτός σπιτιού. Στην πόλη έχουν μείνει λίγοι και καλοί και θα είναι πιο εύκολο να κάνεις γνωριμίες… Και μην είσαι μίζερος, κέρνα μία Heineken LIGHT το κορίτσι που προσέχει…


Κοιμήσου! 

Και όμως, μπορείς να κάψεις θερμίδες, ακόμα και αν δεν κάνεις τίποτα. Όταν κοιμάσαι ο οργανισμός σου δουλεύει σκληρά και κάνει καύσεις. Πόσες θερμίδες καις; Αυτό εξαρτάται από τα κιλά σου και από τη φυσική σου δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τώρα ξέρεις τι θα λες στον σπαστικό κολλητό που θέλει να ξυπνήσετε από το χάραμα για να πάτε εκδρομή. Ξεκουράσου ελεύθερα…

13 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved