Ratpackers Vs Radlers

Συζητήσαμε «πολιτισμένα» με τους Διονύση Ατζαράκη και Θωμά Ζάμπρα για ταινίες, μπίρα και την αξία του ανδρικού χαβαλέ. 

45 SHARES

Κείμενο: Κώστας Χρήστου, Χρήστος Κάβουρας
Φωτογραφίες: Άγγελος Μπαράι



Σε αυτή την δουλειά υπάρχουν συνεντεύξεις και συνεντεύξεις. Και αυτό γιατί το κάθε πρόσωπο που παίρνει θέση μπροστά από την φωτογραφική κάμερα και το μαγνητόφωνο, έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Μπορούμε να πούμε πως αυτό ίσχυε στο έπακρο με αυτούς τους απίστευτούς τύπους, που ακούνε στα ονόματα Διονύσης Ατζαράκης και Θωμάς Ζάμπρας. Stand-up comedians, σινεφίλ και λάτρεις της μπίρας. Πιο συγκεκριμένα της AMSTEL Radler την οποία γνωρίσαμε και εμείς καλύτερα μέσα από τα βιντεάκια τους. Βιντεάκια σαν αυτά εδώ.

Γρήγορα διαπιστώσαμε ωστόσο πως η συνέντευξη με τον Θωμά και τον Διονύση, δεν είναι η τυπική συνέντευξη που φαντάζεται κανείς. Είναι περισσότερο μία τίμια κουβέντα μεταξύ αντρών, οι οποίοι βρέθηκαν στο ΑΘΗΝΕΟ, έκατσαν στο μπαρ και άνοιξαν μερικές Radler και μίλησαν όλοι μαζί για το αγαπημένο τους αντικείμενο: τις ταινίες. Και αυτή η σινεφίλ πλευρά των Ατζαράκη-Ζάμπρα δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από εμένα ούτε από τον Χρήστο Κάβουρα ο οποίος βλέπει 10 ταινίες την εβδομάδα. Επίσης ήταν μία κουβέντα που είχε την κατάλληλη δόση χιούμορ και τρέλας. Έτσι όπως έχουμε συνηθίσει το δίδυμο και από τις παραστάσεις που έχει δώσει μαζί. Το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν να μας δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό πέρα από τα βίντεο της Radler. Και το έκαναν.

Οι ταινίες οι πρώτες, οι ωραίες, οι κλασσικές

«Δεν ξέρω ποια ήταν η πρώτη ταινία που είδα στον κινηματογράφο αλλά για κάποιο λόγο μου έρχεται μονίμως ο Ηρακλής της Disney» λέει ο Θωμάς ο οποίος λίγη ώρα αργότερα περηφανευόταν πως είναι από τους λίγους άντρες που καταφέρνει να σέρνει την κοπέλα του στον κινηματογράφο. Κάπου εδώ είναι που ο Διονύσης ξεκαθαρίζει πως όταν μιλάμε για κινηματογράφο, δεν μιλάμε για τον θερινό. Ξύνισε λίγο τα μούτρα ο Χρήστος Κάβουρας καθότι είναι ρομαντικούλης αλλά ο Ατζαράκης είναι ανένδοτος με αυτό.«Δεν υπάρχει αντηλιά, δεν υπάρχει φασαρία. Ο χειμερινός ο κινηματογράφος είναι ο μόνος κινηματογράφος» λέει, με τον Θωμά να απορεί γιατί ο κόσμος πηγαίνει στο θερινό. «Είναι σχεδόν μη-κινηματογράφος» λέει ο Θώμας ξύνοντας το μούσι του.

Τόσο ο Θωμάς όσο και ο Διονύσης, έχουν μεγαλώσει με τις ταινίες που μεγαλώσαμε και εμείς. Το Karate Kid. Το Jurassic Park. Το Back to The Future. Ακόμη και το μεταγενέστερο Matrix που ακόμη και αυτοί απορούσαν μαζί μας πως γίνεται να μην το έχει δει ο αρχισυντάκτης μας ο Ντίνος Ρητινιώτης. Με όλο αυτό ξεκινάει η πρώτη κόντρα. «Marvel ή DC;» ρωτάει ο Χρήστος και τα παιδιά έριξαν περισσότερο γέλιο απ’ όσο ρίχνει το κοινό στις παραστάσεις τους. Τον κέρασα και εγώ μία φάπα. Γιατί; Γιατί ο Χρήστος μέσα του το ξέρει πως η DC δεν υπάρχει στον κινηματογράφο. Μόνο στα Batman και όχι σε όλες τις ταινίες. Τουλάχιστον τα βρίσκουμε στον Nolan και η κατάσταση χαλαρώνει. Χαλαρώνει τόσο πολύ που πιάνουμε ένα θέμα ταμπού για τους σινεφίλ. Για όλους αυτούς τους ΤΡΑΓΙΚΟΥΛΕΣ εκεί έξω που κοιμούνται στις ταινίες.


«Αρχικά θεωρώ πως, αν πρέπει να υπάρξει τιμωρία για όσους κοιμούνται στις ταινίες, είναι να τους αφήσεις εκεί στον κινηματογράφο» λέει ο Θωμάς, που θυμάται έναν φίλο του σε σινεμά της επαρχίας. «Έκανε διάλειμμα η ταινία, ο τύπος ξυπνάει και λέει αυτό το κλασσικό ‘‘ΠΩ ΤΙ ΤΑΙΝΙΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;;’’. Έλεγα τότε πως οι 300 ήταν τόσο πωρωτική ταινία που σε πωρώνει και όταν κοιμάσαι». Ο Διονύσης έχει αυτό το πρόβλημα ΜΟΝΙΜΑ με τον αδερφό του, ο οποίος ρίχνει ροχαλητό χωρίς να ντρέπεται. «Είναι ο τύπος που σε ρωτάει ‘‘τι κάνεις;’’ και πριν του απαντήσεις ‘‘καλά εσύ;’’ έχει αρχίσει να ροχαλίζει. Προσπαθεί τόσο πολύ να μου δείξει ότι δεν τον παίρνει ο ύπνος που ξύνεται, κοπανάει τα πόδια του και ό,τι άλλο μπορεί να δηλώσει ‘‘είμαι εδώ δεν κοιμάμαι’’». Την ίδια ώρα έμαθε πως ο Χρήστος Κάβουρας μοιράζεται την ίδια «φιλοσοφία» πάνω στον ύπνο. Ο Θωμάς πάλι απορούσε γιατί απλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν παραδέχονται πως κοιμούνται. Θυμήθηκε έναν φίλο με τον οποίο έβλεπαν το Hancock του Will Smith σε σπίτι και ο οποίος έβγαλε όλη την ταινία τέζα. «Την επόμενη μέρα μας είπε ότι κανείς μας δεν πήρε χαμπάρι τίποτα. Όταν του είπα ότι προφανώς και τον είδαμε να κοιμάται, μας ενημέρωσε ότι έβαζε ξυπνητήρι ανά πέντε λεπτά, ΑΠΛΑ για να μας δείξει ότι δεν κοιμάται». Εντάξει τον λες και τίμιο. Τουλάχιστον δεν ντρέπεται. 

Τα διλήμματα και οι μισητοί ηθοποιοί

Μιλώντας για αγαπημένες ταινίες και ηθοποιούς τους βάζουμε στο πρώτο δίλημμα. Sharon Stone στο Basic Instinct ή Diane Lane στο Unfaithful. Παραδέχτηκαν πως ήταν αρκετά ψαρωτικό ερώτημα καθότι το μυαλό σου θα πάει ασυναίσθητα στη Sharon Stone μέχρι να αποφασίσεις ότι τελικά αγαπάς περισσότερο την Diane. Ο Διονύσης το πάει πιο πέρα. Μας ρωτάει ποια γυναίκα θεωρούμε την πιο όμορφη στο Χόλιγουντ αυτή την στιγμή. Rachel Weisz για μένα, Amber Heard για τον Χρήστο Κάβουρα. Περίεργες απαντήσεις που προξενούν τα εξίσου περίεργα γούστα. Ζηλέψαμε λίγο που ο Ατζαράκης θυμήθηκε την Missandei του Game of Thrones και προσκυνήσαμε Ζάμπρα που θυμήθηκε την Gal Gadot. Όλοι πάντως συμφωνήσαμε πως όσα χρόνια και αν περάσουν, η Kate Beckinsale παραμένει τοπ. 

Η κουβέντα για τους ηθοποιούς συνεχίζεται και μιλάμε για όσους δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο στη μεγάλη οθόνη. Samuel Jackson για τον Θωμά χωρίς καν να ξύσει το κεφάλι του για να σκεφτεί. «Εμένα με έχει κουράσει ο Johnny Depp παρότι συνήθιζε να είναι από τους αγαπημένους μου. Ίσως φταίει και ότι σκάει τύφλα στις μισές εκδηλώσεις. Έχει γίνει καρικατούρα» λέει ο Διονύσης. Συμφωνούμε ωστόσο πως μία από τις πιο σπαστικές φάτσες εκεί έξω αυτή τη στιγμή, είναι ο Jai Courtney των Divergent και Suicide Squad με τον Ζάμπρα να αναρωτιέται πως αυτός ο τύπος παίρνει ακόμα δουλίτσα. «Δεν τραβάει με τίποτα ο τύπος». Τα συμφωνήσαμε και τσουγκρίσαμε τις λεμονάτες AMSTEL Radler μας.

Και τι τρώμε ρε παιδιά;

Και καλά όλα αυτά. Αλλά τι γίνεται με το φαγητό; Αρχικά συμφωνήσαμε όλοι πως το σουβλάκι είναι καλύτερη παρέα από την πίτσα. Είναι και value for money και ταιριάζει καλύτερα με την μπίρα (σ.σ.: ΝΑΙ ΣΟΡΡΙ ΜΕ ΤΗΝ AMSTEL Radler ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ). Τσινάω λίγο και τους λέω ότι αν δεν τρώω κάτι δεν μπορώ να δω ταινία για να πάρω την απόλυτη ήττα. Τόσο ο Θωμάς όσο και ο Διονύσης, προτιμούν να πατήσουν pause και να φάνε με την ησυχία τους ώστε να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που βλέπουν – με εξαίρεση για τον Θωμά ότι δεν έχει πρόβλημα να βλέπει κάτι που το έχει ξαναδεί. Μας έπιασε μία απογοήτευση εδώ που τα λέμε γιατί εγώ και ο Κάβουρας χάνουμε συνεχώς σκηνές επειδή προσέχαμε μην πέσει το τζατζίκι από την πίτα. Την ίδια τακτική ακολουθούν και στο σινεμά. Προσπαθούν να προσέχουν χωρίς να καταβροχθίζουν ό,τι υπάρχει στο μπαρ. «Χώρια ότι το σουβλάκι μπορείς να το κάνεις και υγιεινό» λένε και οι δύο τους. Τι υγιεινό σουβλάκι μωρέ; Αν το πάνε για αστείο, ήταν κακό αστείο. ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ.

Τελικά, είναι ωραίοι αυτοί οι τύποι

Μέσα σε όλη αυτή την κορυφαία κουβέντα, σου μένει και κάτι ακόμη. Το ιδιαίτερο δέσιμο που έχει ο Διονύσης με τον Θωμά. Αν τους ρωτήσεις που γνωρίστηκαν θα σου πουν στο Tinder, αλλά μέχρι και οι ίδιοι παραδέχονται πως το χιούμορ και οι χαρακτήρες τους «κουμπώνουν» ιδανικά. Άλλωστε αυτό το είχαμε δει και από τις παραστάσεις τους. Το χιούμορ τους δεν είναι κάτι το στημένο ούτε κάτι το επιτηδευμένο για να κάνουν σώνει και ντε τον άλλο να γελάσει. Είναι κάτι το έμφυτο που απλά ξέρουν να το εκδηλώσουν με τον πιο ειλικρινή τρόπο. «Παίζει μεγάλο ρόλο ότι το κοινό μας, οι άνθρωποι που μας ξέρουν και μας παρακολουθούν, αντιλαμβάνονται το τι προσπαθούμε να κάνουμε. Επίσης τους αρέσει το stand-up comedy, το αποζητούν».

Οι Radlers θα μπορούσαν να είναι και Ratpackers. Να ήμασταν όλοι μαζι μία μεγάλη παρέα. Δεν θα μπορούσαμε ωστόσο με τίποτα να κάνουμε την απίστευτη δουλειά που κάνουν για την AMSTEL Radler, διακωμωδώντας σκηνές από διάσημες ταινίες. Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε. Είναι η καλύτερη παρέα για τις βαρετές Κυριακές μας. 

Πάντως ναι. Πλακωθήκαμε πράγματι για το τελευταίο μπουκάλι AMSTEL Radler.


45 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved