Η Κυριακή δεν είναι πια για δράματα

Βρήκαμε την εξίσωση που διώχνει τη «Δευτερίλα» πριν καν αυτή ξεκινήσει.

167 SHARES

Να πούμε μία αλήθεια; Συνήθως δεν περνάμε καλά τις Κυριακές. Και τι πάει να πει που είναι Καλοκαίρι; Από τότε που ήμασταν πιτσιρικάδες, η Κυριακή ήταν αυτή η σπαστική μέρα πριν τη Δευτέρα, που ερχόταν να μας κάνει ρημαδιό τη διάθεση. Δεν έχεις ακούσει, άλλωστε, εκείνο το ρητό που λέει ότι: «Από μεσημέρι Κυριακής και μετά κάνει Δευτέρα»; Κανένα ρητό δεν έχει βγει στην τύχη. Όσους καφέδες και αν πιεις, όσα γευστικά φαγητά και αν φας, όσα μπάνια και θερινούς και αν έχει η Κυριακή σου, από ένα σημείο και μετά καλείσαι να προετοιμαστείς ψυχολογικά για την πιο σκληρή αλήθεια της εβδομάδας: Τη Δευτέρα. Και δεν είναι εύκολο. Τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν, αλλά ας τα πάρουμε λίγο με τη σειρά. 

Η μιζέρια από το πρωί φαίνεται

Η Κυριακή είναι σαν το ξαναζεσταμμένο φαγητό. Μπορεί να σου αφήνει μία γεύση, αλλά δεν είναι ποτέ τόσο ικανοποιητική όσο η αρχική. Έτσι πάει. Οπότε όπως καταλαβαίνεις μία φρίκη την τρως. Δεν είναι τόσο ανέμελη όσο το Σάββατο, γιατί δηλώνει την ημερομηνία λήξης του ΣουΚου. Είναι σαν να αποχαιρετάς ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Και αυτό να το κάνεις κάθε εβδομάδα, έτσι; Μετά την ανεμελιά και την τρέλα του Σαββάτου, να υπάρχει κάτι που σου «τρώει τα σωθικά» και να αναρωτιέσαι. Ε, λοιπόν, είναι η Κυριακή και έρχεται να σε βάλει σε τάξη. Να φέρει μία, κάποια, ομαλότητα για να θυμηθείς όλες αυτές τις αηδίες που έχεις να κάνεις την Δευτέρα. Αυτό άλλωστε προσπαθεί να κάνει ο μέσος εργαζόμενος εκεί έξω. Να κάνει τις Κυριακές του Σάββατα, ώστε το γλέντι να μην τελειώσει. Και η Δευτέρα; Ποιος νοιάζεται; Την συνηθίσαμε την ξενέρα της. 

Τα placebo της Κυριακής

Τώρα που τελείωσε το Μουντιάλ τελείωσαν και τα ψέματα. Έβλεπες λίγο μπαλίτσα, περίμενες την μπαλίτσα της επόμενης ημέρας και κάπως έτσι περνούσαν οι ώρες και οι Κυριακές. Ήταν τόσο καλό πράγμα το Μουντιάλ που, ακριβώς επειδή γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, κατάφερε κάπως να επηρεάσει θετικά τις Κυριακές κάνοντάς τις λιγότερο μίζερες. Οτιδήποτε άλλο είναι placebo. Η παραλία. Ο καφές. Η έξοδος για φαγητό. Όλα πάνε καλά, μέχρι κάποιος τρισκατάρατος να πετάξει την μαγική ατάκα: «Έχω και πήξιμο αύριο τρελό». Τελείωσε. Ήταν λες και κάποιος σου τράβηξε το χαλί και έπεσες από ύψος ουρανοξύστη. Η πιο βάναυση επαναφορά στην πραγματικότητα. Το ξεκίνημα της εβδομάδας που πιάνεται από την Κυριακή μέχρι και στη Βίβλο. Και να ξέρεις, είναι νόμος. Υπάρχει πάντα κάποιος που θα σχολιάσει την Δευτέρα του και θα σπάσει τον άγραφο νόμο που λέει ότι τις Κυριακές δεν μιλάμε για Δευτέρες. Και κάπως έτσι οι μάχες συνεχίζονται. Με μπόλικες placebo δραστηριότητες, που προσπαθούν να φέρουν το Σάββατο όσο πιο κοντά γίνεται στην Κυριακή, για να την καβαλήσει.

Η λύση

Η Κυριακή θα μείνει Κυριακή ό,τι και αν συμβεί. Ξέρεις ποια είναι η απάντηση στο πρόβλημα; Λίγες και καλές δραστηριότητες και αποδοχή. Το σκεπτικό που λέει ότι «δεν θα σε κάνω Σάββατο γιατί είσαι Κυριακή, αλλά και πάλι θα φροντίσω να περάσω καλά». Επίσης no more drama. Φτάνει πια. Υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσες να γράφεις διαγώνισμα στα μαθηματικά ή να ήσουν κολλημένος στην Κηφισίας. Στην Ελλάδα ζούμε διάολε. Που ο ήλιος ο καλοκαιρινός σκοτώνει τη μιζέρια. Αν αράξεις, ανοίξεις μία μπιρίτσα (και δη μια με λεμόνι!) και το σκεφτείς, θα συνειδητοποιήσεις πως ακόμα και οι δύσκολες μέρες έχουν τις ωραίες στιγμές τους. Υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να απολαμβάνεις μία κρύα μπίρα το καλοκαίρι; Πάμε πάλι. Υπάρχει πιο κορυφαίο πράγμα από το να ανοίγεις, όχι μία οποιαδήποτε μπίρα, αλλά μία Amstel Radler που θα σε τονώσει και θα σε δροσίσει; Η γεύση της Radler είναι λίγο-πολύ όπως θα έπρεπε να είναι η ιδανική ζωή: με ανεμελιά και εκπλήξεις. Η μπίρα ωστόσο θέλει και το δικό της κατάλληλο κλείσιμο. Ένα κλείσιμο αντάξιο της καλής διάθεσης που θα κρατήσει την Δευτέρα που έρχεται πιο μακριά. Ξέρεις τι είναι αυτό; Χιούμορ. Αν το χιούμορ το συνδέεις και με σινεμά, είναι ακόμα καλύτερα. Αν οι καλύτερες και χιουμοριστικές στιγμές του σινεμά συνδέονται με χαρισματικούς κωμικούς, τότε τι άλλο θες για να κλείσει καλύτερα η Κυριακή;

Αυτό το σπρώξιμο έρχονται να το δώσουν ο Διονύσης Ατζαράκης με τον Θωμά Ζάμπραπαρέα με AMSTEL Radler φυσικά. Έχουμε ήδη δει τρία επεισόδια των κατά κόσμων “Τhe Radlers”, όπου διακωμωδούν διάσημες σκηνές από ταινίες όπως το Se7en, το Matrix και to Karate Kid. Και αν γνωρίζεις λίγο την δουλειά του Διονύση και του Θωμά, ξέρεις πως είναι οι τύποι που θα ήθελες να τους έχεις στο σαλόνι ΚΑΘΕ Κυριακή ώστε να ξορκίσουν την Δευτερίλα που έρχεται σαν μάγοι-γιατροί. Και αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν με τα επεισόδια, ανοίγοντας κάθε τόσο και μία AMSTEL Radler για να θυμίσουν ότι η ζεστούλα θέλει δροσιστική μπίρα με λεμόνι. Γευστική μπίρα με λεμόνι. Αναζωογονητική AMSTEL Radler! Πάντως όσον αφορά τα επεισόδια, ακόμη και αν δεν είσαι σινεφίλ δεν παίζει να μην γελάσει το χειλάκι σου με την δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά – ρε μπας και να τους φυλακίσουμε μόνιμα στο σαλόνι μας;

Οπότε αυτή είναι η σωστή εξίσωση για την Κυριακή: Μπίρα AMSTEL Radler, φίλοι, τα επεισόδια των "The Radlers" που προσφέρουν χιουμοριστικές ενέσεις για να την παλέψουμε και «ανοίξαμε διάθεση» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στην Κυριακίλα! Γιατί αλλιώς η φάση δεν βγαίνει. Γιατί αλλιώς κερδίζει η μιζέρια. Γιατί είναι καλοκαίρι και δεν γουστάρουμε άλλο δράμα. Γιατί η AMSTEL Radler είναι η γεύση που θέλουμε να έχει η μπίρα και το χιούμορ είναι η γεύση που θέλουμε να έχει η ζωή.



Παρ’ τα μωρή Κυριακή!

167 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved