Μετακινείσαι με τo λεωφορείο; Αυτές είναι οι στάσεις στις οποίες θα βρεις αντισηπτικό υγρό χεριών!

166 SHARES

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία πλευρά η σκέψη πως δεν θα εργαζόμουν πια μόνος, μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και από την άλλη, το σχεδόν δίωρο «ταξίδι» από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Κηφισιά, αλλάζοντας πάνω από τρία λεωφορεία.

Η επιστροφή στην εταιρεία έπειτα από αρκετούς μήνες τηλεργασίας, με έβρισκε προβληματισμένο. Σίγουρα ήθελα να δω ξανά τους συναδέλφους μου. Ωστόσο, κάθε φορά που σκεφτόμουν την επιστροφή στο γραφείο, το μυαλό μου άρχισε να κατακλύζεται από εικόνες που είχα βιώσει -ουκ ολίγες φορές- στο λεωφορείο, δηλαδή άρχισα να με φαντάζομαι στριμωγμένο, να προσπαθώ να βρω ένα χερούλι για να κρατηθώ. Το πρόβλημα είναι όμως πως σε αντίθεση με το παρελθόν, τον τελευταίο χρόνο, εικόνες όπως οι παραπάνω δεν σχετίζονται μόνο με ένα αίσθημα δυσφορίας, αλλά πάνω από όλα, με την υγεία και την ασφάλειά μου.


Από την Καλλιθέα μέχρι την Κηφισιά με ένα backpack στην πλάτη

Όπως και αν αισθανόμουν και όσο και αν δεν ήθελα να αλλάξω τρία λεωφορεία για να φτάσω στην εταιρεία εν μέσω πανδημίας, ήξερα πως στις 10 το πρωί εκείνης της Δευτέρας, έπρεπε να ήμουν στο γραφείο. Πήρα, λοιπόν, στα χέρια το backpack μου και άρχισα να το εξοπλίζω. Τρεις μάσκες προστασίας για κάθε ενδεχόμενο, χαρτομάντηλα, νερό. «Το έχω. Άνετος θα φτάσω…», σκέφτομαι και φεύγω από το σπίτι για να πάρω το λεωφορείο για Συγγρού Φιξ. Κάπου ανάμεσα στο πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο φρενάρισμα, ωστόσο, και αφού έχω αγγίξει σχεδόν κάθε χερούλι που υπάρχει γύρω μου, νιώθω ότι θέλω να «βουτήξω» τις παλάμες μου στο αντισηπτικό. Με το που φτάνω, λοιπόν, στη Συγγρού Φιξ, αρχίζω να αναζητώ το μπουκαλάκι με το αντισηπτικό μου… μόνο και μόνο για να αντιληφθώ πως δεν το έχω πάρει μαζί μου!

«Απλώς δεν “παίζει”», αρχίζω να μονολογώ! Την ώρα, λοιπόν, που στέκομαι απογοητευμένος στη στάση του λεωφορείου στη Συγγρού Φιξ, ένα ηχηρό «πσσστ» με κάνει να κοιτάξω πίσω μου. «Φίλε, έχει εδώ αντισηπτικό…», μου λέει ένας άντρας κοντά στην ηλικία μου και μου δείχνει το απολυμαντικό dispenser για τα χέρια, που έχει τοποθετήσει στη στάση η Eurolife FFH.

«Τι ακριβώς έχω χάσει; Έβαλαν αντισηπτικά στις στάσεις;», ρωτάω, για να μάθω πως όσοι μετακινούνται πλέον καθημερινά με τα λεωφορεία, γνωρίζουν ότι σε δέκα στάσεις λεωφορείων, σε κεντρικά οδικά σημεία στην Αθήνα, μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα φροντίζουν για την ασφάλειά τους εν κινήσει! Και αυτό είναι αναμφίβολα ένα «πσσστ» με τεράστια αξία!


Ασφάλεια on the go και το «ταξίδι» προς το γραφείο γίνεται καλύτερο

Πίσω από αυτή την ομολογουμένως πρωτότυπη και σημαντική δράση -που έχει γίνει πλέον talk of the town- βρίσκεται η Eurolife FFH, η οποία ουσιαστικά μας δίνει τώρα τη δυνατότητα, να φροντίζουμε για την υγιεινή μας on the go, προσφέροντάς μας ένα αίσθημα προστασίας και ασφάλειας και κυρίως, υπενθυμίζοντάς μας το πόσο σημαντική είναι η σημασία της πρόληψης για τη διασφάλιση της υγείας μας.

Όσο για το ποιες είναι οι στάσεις λεωφορείων στις οποίες θα βρεις τους μηχανισμούς με τα αλκοολούχα αντισηπτικά χεριών, η λίστα είναι μεγάλη: Από τη στάση στην έξοδο του ηλεκτρικού στην Κηφισιά -στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη- μέχρι τη Λεωφόρο Μεσογείων και από τη στάση έξω από το μετρό του Ελληνικού στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας, τη Λεωφόρο Αμαλίας πριν τη Βουλή, τη Βασ. Σοφίας, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τη Συγγρού Φιξ στο ρεύμα προς Αθήνα, την Καραολή Δημητρίου (Στ. Δημαρχείο) και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος (παράδρομος Τροκαντερό).


Κάπως έτσι, λοιπόν, ένα πρωινό που ξεκίνησε με άγχος και ανασφάλεια, κατέληξε να αποκτήσει μία «νότα» αισιοδοξίας. Διότι η αλήθεια είναι πως συναντώντας στον δρόμο μου δράσεις, όπως εκείνη της Eurolife FFH, δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ ότι πέρα από τις δυσκολίες που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, όλοι μας έχουμε πάρει ένα πολύτιμο «μάθημα». Ποιο είναι αυτό; Γνωρίζουμε πια πόσο σημαντική είναι η πρόληψη για την υγεία και την ασφάλειά μας και κυρίως, αναγνωρίζουμε την αξία του να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μετακινηθείς στην Αθήνα με το λεωφορείο ή να περιηγηθείς στην ελληνική πρωτεύουσα με τα πόδια, λοιπόν, έχε κατά νου πως ακόμη και αν δεν έχεις πάρει μαζί σου το αντισηπτικό χεριών σου, κάποιοι έχουν μεριμνήσει για την ασφάλειά σου και το αντισηπτικό που χρειάζεσαι μπορεί να απέχει μία μόλις στάση από εσένα -και αυτό είναι ένα «πσσστ» με τεράστια αξία!


166 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved