Η Lady Dimitrescu του Resident Evil Village θα έκανε τον Σαίξπηρ περήφανο

Η Maggie Robertson, που βρίσκεται πίσω από την Alcina Dimitrescu, μας μίλησε αποκλειστικά για τον χαρακτήρα που μίσησαν -και λάτρεψαν- οι gamers.

3 SHARES

Στο Χωριό του Resident Village δεν πέρασες καλά. Ένιωθες την αγωνία σου να σε κυριεύει κάθε φορά που άλλαζε ο τόνος της μουσικής. Κοιτούσες αριστερά και δεξιά μήπως κάτι σου έχει ξεφύγει και ένα από τα περίεργα όντα που κατοικούσαν στα απομονωμένα σοκάκια βρει τον δρόμο του δίπλα σου. Ώσπου έφτασες στην έπαυλη της Lady Dimitrescu. Είχες μία θερμή και ιδιαίτερα επιθετική γνωριμία με τις κόρες της. Όμως, η Lady D δε σε άφηνε σε ησυχία. Έφραζε τις πόρτες του σπιτιού, ώστε να μην μπορείς να ξεφύγεις στο διπλανό δωμάτιο. Σε σήκωνε στον αέρα με το ένα χέρι, ούρλιαζε και έκανε τη ζωή σου μαρτύριο για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της Mother Miranda -και τις δικές της-.

Η Maggie Robertson που βρίσκεται πίσω από τη διάσημη villain του Resident Evil Village μάς μίλησε για τον χαρακτήρα της καθώς όλα όσα την απασχολούν στην καθημερινότητά της.

Επιμέλεια: Νατάσσα Σχοινά


Η Lady Dimitrescu ήταν μεγάλη επιτυχία στην κοινότητα των gamers. Γιατί πιστεύεις ότι το κοινό ενθουσιάστηκε μαζί της κατευθείαν;

Ναι, είναι εντελώς εξωπραγματικό. Σίγουρα δεν περίμενα να συμβεί ποτέ τίποτα τέτοιο και είμαι πολύ περήφανη που είμαι έστω και ένα μικρό κομμάτι της επιτυχίας αυτού του χαρακτήρα. Αυτό που λατρεύω στον σχεδιασμό της Capcom για τη Lady D είναι ότι είναι μία αύρα. Διηγείται μία πολύ σαφή οπτική ιστορία ήδη πριν ανοίξει το στόμα της. Μετά, προσθέτεις στρώσεις σε έναν χαρακτήρα που είναι δυναμικός και πολύπλευρος και έχεις ένα είδωλο στην πορεία. Και αυτό είναι – ένα είδωλο. Είναι η πρώτη του είδους της και αυτό ανταποκρίνεται στην τάση για διαφορετικότητα και εκπροσώπηση που βλέπουμε στα media και στα video games. 

Πώς μία μουσικός κατέληξε σε ένα video game τρόμου;

Όλα αυτά συνδέονται και, με πολλούς τρόπους, νιώθω ότι το background μου στη μουσική ως μία κλασικά εκπαιδευμένη τραγουδίστρια και μετά σε μία κλασικά εκπαιδευμένη ηθοποιό, με έκανε μοναδικά προετοιμασμένη για να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία. Η Lady Dimitrescu αγαπάει τόσο πολύ τη γλώσσα, κάτι που έδωσε τόσες πολλές και διαφορετικές ευκαιρίες να παίξω με τον ήχο, παρατείνοντας την ομιλία για να δημιουργήσω πλούτο, περίτεχνους ήχους φωνηέντων ή να «δαγκώσω» τη σταθερότητά μου για να μεταφέρω την οργή της. 

Έχεις δηλώσει ότι, μέχρι να πάρεις τον ρόλο, δεν ήξερες το franchise και πόσο μεγάλο ήταν. Σε βοήθησε που δεν είχεις το άγχος του μεγέθους και της προοπτικής του ρόλου;

Ναι, πιστεύω το ότι πήγα σε μία οντισιόν χωρίς να διακυβεύεται κάτι με βοήθησε να πάω με αυτοπεποίθηση, να τα αφήσω όλα στο τραπέζι και, έπειτα, να φύγω σκεπτόμενη τίποτα άλλο παρά το ότι έκανα την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσα να κάνω. Ήμουν απλώς τόσο ευγνώμων που δούλευα με τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς που συμμετείχαν στο πρότζεκτ. Είναι πραγματικά καταπληκτικό να δουλεύεις με ανθρώπους που είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους και σε αυτό που κάνουν. Πάντα ένιωθα ότι μου έδιναν κίνητρο και με ενέπνεαν οι συνάδελφοί μου να συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου και να γίνομαι καλύτερη και σε αυτό εστίασα κυρίως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Είναι επικίνδυνο, πιστεύω, το να προσκολλάσαι τόσο σε ένα αποτέλεσμα. Με το να το κάνεις, κάνεις κακό στον εαυτό σου ως καλλιτέχνη και χάνεις την αίσθηση του παιχνιδιού και της έμπνευσης. Η χαρά πρέπει να είναι στη δουλειά, όχι στο αποτέλεσμα.

Μελέτησες συγκεκριμένους κινηματογραφικούς χαρακτήρες για να την υποδυθείς;

Δε μελέτησα κάποιον συγκεκριμένο, ωστόσο είμαι σίγουρη ότι πολλές κινηματογραφικές επιρροές έπαιξαν τον ρόλο τους υποσυνείδητα. Είχα μόλις τελειώσει ένα πολύ υψηλού κύρους Μεταπτυχιακό στην κλασική υποκριτική, οπότε οι Σαιξπηρικοί χαρακτήρες σίγουρα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο πώς απέδωσα τη Lady D. Ο Shakespeare δρα μέσα σε αυτές τις έντονες, μεγαλύτερες από τη ζωή συνθήκες, όπου διακυβεύονται πολλά και όλα είναι μεταξύ ζωής και θανάτου. Η Lady Dimitrescu και γενικά οι χαρακτήρες τρόμου και φαντασίας, λειτουργούν μέσα στους ίδιους έντονους χώρους.

Υπάρχει ελευθερία για αυτοσχεδιασμό από έναν voice actor όταν κάνει τα γυρίσματα για έναν χαρακτήρα gaming;

Δεν μπορώ να μιλήσω για όλα τα παιχνίδια, γιατί το καθένα είναι διαφορετικό, αλλά δε νομίζω πως αυτοσχεδίασα καθόλου για τη Lady Dimitrescu. Το σενάριο ήταν τόσο όμορφο και μου επέτρεψε να πειραματιστώ με τόσα πράγματα. Δεν ένιωσα ποτέ ότι χρειαζόταν οτιδήποτε άλλο. Αλλά, στα πλαίσια της δημιουργίας των κινήσεων και του χαρακτήρα, εκεί είναι που οι ηθοποιοί έχουν την ευκαιρία να παίξουν πραγματικά και ο Steve Kniebihly, ο διευθυντής του κινηματογραφικού, ήταν απίστευτος στο να αφήνει τους ηθοποιούς να εξερευνήσουν και να χτίσουν πάνω σε αυτούς τους χαρακτήρες.

Πώς είναι μία τυπική ημέρα στα γυρίσματα ενός παιχνιδιού;

Αν καταγράφεις την κίνηση, τότε κάνεις γυρίσματα για αυτό που λέγεται «Volume» -ουσιαστικά, μία σκηνή σε studio γεμάτη κάμερες σε όλες τις πλευρές που μπορούν να καταγράψουν τις πληροφορίες του performance την ώρα των γυρισμάτων-. Μετά, οι ηθοποιοί φορούν στολές κολλημένες στο δέρμα που καταγράφουν τις κινήσεις με σημάδια που είναι προσκολλημένα πάνω στις κάμερες για να καταγράψουν τις πληροφορίες – Απίστευτο look. Δεν μπορείς να βασιστείς στα κοστούμια, στα props ή στο μακιγιάζ για να πουν την ιστορία για εσένα. Αντιθέτως, πρέπει να την πεις μέσω του σώματός σου επενδύοντας εξ ολοκλήρου στην πραγματικότητα του κόσμου χρησιμοποιώντας τη φαντασία σου, κάτι που αξιοποιεί τον πυρήνα του τι πραγματικά είναι η υποκριτική… παιχνίδι! Σωματικά είσαι εξαντλημένος από τη χρήση του σώματός σου τόσο ενεργά όλη τη μέρα, αλλά νοητικά είσαι γεμάτος ενέργεια γιατί σου δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και να εκμεταλλευτείς τον πιο δημιουργικό σου εαυτό.

Παρά την κακία της, υπάρχει κάτι που θαυμάζεις στη Lady Dimitrescu;

Υπάρχουν τόσα πολλά που αγαπώ στην Alcina! Είναι πολύ σημαντικό όταν υποδύεσαι έναν κακό να μην κρίνεις τον χαρακτήρα σου. Πρέπει να μπορείς να τον συμμερίζεται και να τον βλέπεις ως ανθρώπινο ον -ή βρικόλακα, στη συγκεκριμένη περίπτωση-. Διαφορετικά, υπάρχει μόνο μία διάσταση. Μου αρέσει η πρόκληση που προσφέρει το να παίζεις χαρακτήρα κακού. Το πώς μπορώ να βρω λογική σε αυτόν τον χαρακτήρα και στις πράξεις του. Πού μπορώ να βρω την ανθρωπιά του. Τι τον έκανε να είναι έτσι, κτλ. Μπορείς να εξερευνήσεις περισσότερα άκρα όταν παίζεις έναν κακό, κάτι που είναι και πιο διασκεδαστικό επίσης.

Alcina Dimitrescu, Karl Heisenberg, Salvatore Moreau, Donna Beneviento… Ποιος πιστεύεις ότι θα νικούσε σε έναν πόλεμο μεταξύ των τεσσάρων;

Μα φυσικά πρέπει να πω τη Lady Dimitrescu. Έχει πολλή οργή κλεισμένη μέσα της και δε θα ήθελα να είμαι τριγύρω και να δω τι θα γινόταν αν, τελικά, κατέληγε να απελευθερώσει αυτήν την οργή. Ειδικά εναντίον του Heisenberg (γέλια).


Πιστεύεις ότι τα σύγχρονα video game τρόμου, με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, μπορούν να ανταγωνιστούν τις ταινίες τρόμου;

Δεν ξέρω αν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο συγκεκριμένα, αλλά, γενικά, θα έλεγα ότι είναι πολύ ωραίο να βλέπεις την εξέλιξη των video games. Βλέπουμε όλο και περισσότερα παιχνίδια να κυκλοφορούν με έμφαση στην ιστορία και στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και αυτό είναι που προσελκύει το κοινό και το κρατάει αφοσιωμένο. Τα αισθάνεσαι περισσότερο κινηματογραφικά τώρα και, σίγουρα, τα γραφικά είναι αρκετά δυνατά για να είναι ανταγωνιστικά. Βλέπω μερικά τρέιλερ και, πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι live-action ή animation. Είναι απίστευτο!

Μετά από όλα αυτά, θα συμμετείχες ξανά σε video game;

Σίγουρα! Το Resident Evil Village ήταν η πρώτη μου εισαγωγή στον κόσμο της καταγραφής κίνησης και του voice over, αλλά, ακριβώς επειδή είχα τόσες επιρροές από το υπόβαθρό μου στο θέατρο, στον Shakespeare και στη μουσική, το ένιωσα με πολλούς τρόπους πολύ γνώριμο σε εμένα. Είναι η τέλεια διασταύρωση μεταξύ θεάτρου και κάμερας, γιατί έχεις αυτήν την εξάρτηση από την φαντασία και τη σωματικότητα για να πεις μία ιστορία μαζί με αυτόν τον έντονα τεχνικό παράγοντα. Από την πρώτη μέρα, ήμουν εθισμένη. Το ένιωθα εντελώς γνώριμο και, ταυτόχρονα, εντελώς διαφορετικό και μου άρεσε πολύ αυτή η πρόκληση. Οπότε, τώρα, έχω αλλάξει εντελώς κατεύθυνση στην καριέρα μου προς το voiceover και στην καταγραφή κίνησης.


Στα βίντεό σου είδα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον Baby Yoda. Τι πιστεύεις ότι θα συνέβαινε αν συναντούσε τη Lady Dimitrescu;

Ω Θεέ μου! Θα ήταν η πιο αξιολάτρευτη συνάντηση που θα μπορούσε να γίνει. Πιστεύω ότι η Lady D μοιάζει πολύ στον Mandalorian. Έχει αυτό το τραχύ, κλειστό εξωτερικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ προστατευτική στα παιδιά της και θα θυσίαζε τα πάντα για να τα σώσει. Οπότε, πιστεύω ότι η Lady D θα αντιδρούσε αρκετά καλά στον μικρό Grogu. Θα γύριζε, φυσικά, τα μάτια της σε μερικές από τις χαζομάρες του και θα έλεγε συνεχώς «Μην το αγγίζεις αυτό», αλλά όλα αυτά ενώ θα έκρυβε ένα χαμόγελο κάτω από το γείσο του καπέλου της.

Σου αρέσει το είδος του τρόμου γενικά;

Δε μεγάλωσα βλέποντας πολλές ταινίες τρόμου ή παίζοντας video game, αλλά ήμουν φανατική αναγνώστρια επιστημονικής φαντασίας. Πάντα μου άρεσε να ταξιδεύω σε διαφορετικούς κόσμους και σε απομακρυσμένους τόπους. Και, αντίστοιχα με τον τρόμο, πιστεύω ότι αυτά τα είδη λειτουργούν σε οξυμένους χώρους. Επομένως, δε μεγάλωσα με τη γνώση του είδους του τρόμου, αλλά ήδη ήμουν εξοικειωμένη με όλα τα αρχέτυπα που υπάρχουν εκεί και καταλάβαινα τη σκοπιά του είδους.


Υπάρχει κάποιος ρόλος που σε ιντριγκάρει να παίξεις κάποια στιγμή;

Λατρεύω πολλούς χαρακτήρες του Shakespeare. H Lady Dimitrescu είναι πολύ Σαιξπηρική με τον τρόπο της, οπότε αυτός ήταν ένας λόγος που με τράβηξε τόσο και ένιωσα αμέσως σύνδεση με τον χαρακτήρα. Ο Κάσσιος στον Ιούλιο Καίσαρα είναι ένας πραγματικά ενδιαφέρων χαρακτήρας -που πάλι θεωρείται κακός-, αλλά είμαι πάντα πολύ περίεργη και διερευνώ τα «γιατί» πίσω από το κάθε τι. Πιστεύω ότι δρα από ένα μέρος όπου έχει πληγωθεί βαθιά και πονάει, οπότε θα ήθελα την ευκαιρία να δείξω μία διαφορετική, πιο ευάλωτη πλευρά του χαρακτήρα.

Μελλοντικά σχέδια που θέλεις να μοιραστείς;

Δυστυχώς, δεν μπορώ να μιλήσω ακόμη για τα μελλοντικά πρότζεκτ, καθώς είναι ακόμη σε NDA (σ.σ. Non-disclosure agreement, ένα συμβόλαιο που απαγορεύει στους ηθοποιούς να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για το πρότζεκτ), αλλά υπογράφω live αυτόγραφα στο Streamily. Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες στο shop μου www.streamily.com/maggierobertson ή www.streamily.com/residentevil.


Instagram: @maggiethebard

Twitter: @maggiethebard


3 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved