associated press Δε γεννήθηκε ο αθλητής που θα ρίξει τον Μέσι από την κορυφή

Την ώρα που ο Κριστιάνο υποχωρεί, ο superstar από την Αργεντινή συνεχίζει ακάθεκτος.

Η προηγούμενη σεζόν ανήκει εξ ολοκλήρου στον Λιονέλ Μέσι. Τον Μεσσία της Εθνικής Αργεντινής που οδήγησε το ταλαιπωρημένο Έθνος στη Γη της Επαγγελίας. Σήκωσε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Μπουένος Άιρες πήρε φωτιά, η προφητεία έγινε πράξη. Ο κύκλος του στην Ευρώπη έκλεισε και οι Άραβες έστρωσαν χαλί από τα πετροδόλαρά τους για να του πάρουν την υπογραφή. Πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουν όπως με τον Κριστιάνο. Αλλά όταν ο Μπέκαμ σήκωσε το τηλέφωνο και τον κάλεσε, τα πάντα είχαν δρομολογηθεί στο μυαλό του Αργεντίνου. Ο Μέσι ψήθηκε να φορέσει τα ροζ της Ίντερ Μαϊάμι και πλέον οι ΗΠΑ μαθαίνουν μπαλίτσα από τον κορυφαίο. 

Όχι πως ο Μέσι είχε όνειρο από μικρό παιδί να αγωνιστεί στα γήπεδα του MLS. Πραγματικά το Μαϊάμι το είχε στο μυαλό του μόνο για κοκτέιλ και παραλίες. Αλλά η απόφασή του να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον κρατάει στην κορυφή. Όχι κάποιας ποδοσφαιρικής λίστας αλλά στην κορυφή της λίστας με τους πιο εμπορικούς αθλητές παγκοσμίως.

 

 

Όπως αναφέρει το Sports Pro Media, η επιτυχία του εντός γηπέδου έχει μεταφραστεί στην εμπορικότητά του, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους 50 πιο εμπορικούς αθλητές μόλις τρία χρόνια μετά την πρώτη θέση που κατέκτησε το 2020. Είναι ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πρώτη δεκάδα, συμπεριλαμβανομένης της σταρ της USWNT Μέγκαν Ραπίνο, η οποία αποσύρθηκε τον Σεπτέμβριο. Η συμπαίκτριά της Άλεξ Μόργκαν βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης, δύο θέσεις υψηλότερα από τη θέση της στην περσινή λίστα, και ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος ανεβαίνει μία θέση από τη 10η στην ένατη. Δεύτερος πίσω από τον Μέσι είναι ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Η Αμερικανίδα αθλήτρια του αλπικού σκι Mikaela Shiffrin βρίσκεται στην έκτη θέση, ακολουθούμενη από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton την Simone Biles και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 Max Verstappen που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Εντύπωση προκαλεί η θέση στην οποία βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέρσι βρισκόταν στην κορυφή της λίστας. Φαίνεται ότι η μετακίνηση του στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ… έριξε τις μετοχές του, καθώς φέτος φιγουράρει στην 27η θέση της σχετικής λίστας.

Η κατάταξη καθορίστηκε σε συνεργασία με την NorthStar Solutions Group, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία της, η οποία αξιολογεί τους παγκόσμιους αθλητές σε βασικούς πυλώνες βαθμολόγησης, συμπεριλαμβανομένης της δύναμης του εμπορικού σήματος και της αγοράς στην οποία απευθύνονται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved