associated press Ο Μεσσί-ας εκπλήρωσε τις προφητείες

Ναι είναι πράγματι ο Υιός του Θεού. Έσπασε την κατάρα του Ντιέγκο Μαραντόνα και οδήγησε την Αργεντινή στη Γη της Επαγγελίας.

Οι προφητείες έλεγαν πως κάποτε θα έρθει η στιγμή που ο Υιός του Θεού θα εμφανιστεί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Θα είναι πλασμένος από τον Δημιουργό «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν» Του και θα οδηγήσει το έθνος της Αργεντινής στη Γη της Επαγγελίας. Οι προφητείες εκπληρώθηκαν. Το άστρο του Λιονέλ Μέσι έλαμψε για τελευταία φορά στα γήπεδα της Κατάρ. Έπρεπε να ταξιδέψει μέχρι τη Μέση Ανατολή, να πάρει στους ώμους του ολόκληρο το έθνος και να φέρει το χρυσό τρόπαιο στο Μπουένος Άιρες. Η πρωτεύουσα της Αργεντινής φλέγεται. Όχι από επεισόδια λόγω χρεοκοπίας και ΔΝΤ αλλά από πανηγύρια. Τα δάκρυα, επιτέλους, είναι δάκρυα χαράς. Μετά το 1986, η αλμπισελέστε βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.

 

 

Ο μοναδικός που άγγιξε τον Θεό

Η τελευταία του παράσταση με την εθνική ομάδα. Πριν έρθει ο Λιονέλ Σκαλόνι στον πάγκο της Αργεντινής δεν είχε σηκώσει τίποτα. Είχε αποσυρθεί ως αποτυχημένος. Επέστρεψε, κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα μέσα στο Μαρακανά και η 18η Δεκεμβρίου 2022 είναι η ημερομηνία που έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Η ημερομηνία που θα τη θυμάται για πάντα. Που θα τη διηγείται στα εγγόνια του, καθισμένος δίπλα στο τζάκι, μ’ ένα ζεστό ρόφημα ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ των αναμνήσεων. Ο «ψύλλος» από το Ροσάριο είναι εκείνος που πλησίασε και άγγιξε τον μεγάλο Ντιέγκο. Τον ίδιο τον Θεό του ποδοσφαίρου. Τον άνθρωπο που λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος στην Αργεντινή και την νότια Ιταλία. Που χτίστηκαν εκκλησίες για να προσκυνήσουν το μεγαλείο του. Ο Μέσι είναι ο Εκλεκτός που μοιάζει να ήρθε από κάποιον άλλον πλανήτη με μοναδικό στόχο να φέρει το χαμόγελο στα χείλη των Αργεντίνων. Να τους βγάλει από τη ναφθαλίνη και να τους δώσει την καλύτερη αφορμή ώστε να βγουν στους δρόμους και να γεμίσουν τα Instagram stories τους με πανηγυρικά post. Να κάνουν την 18η Δεκεμβρίου εθνική εορτή και αύριο οι κρατικές υπηρεσίες να μη λειτουργήσουν. Οι εργαζόμενοι να πάνε ξενύχτηδες την επόμενη μέρα στις δουλειές τους.

Lionel Scaloni: Ο Maestro της Αργεντινής

Ο Μέσι το βράδυ της Κυριακής σμπαράλιασε τους Γάλλους και έκανε -έστω και με καθυστέρηση- τον Ντιέγκο περήφανο. Τον ποδοσφαιρικό πατέρα του, το είδωλό του, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της Αργεντινής. Τον ξεπέρασε; Όχι. Τον πλησίασε; Σίγουρα. Τον άγγιξε; Ναι. Και όταν αγγίζει τον Θεό, τότε οδηγείσαι και εσύ στη Θέωση.

Ο Μέσι από το βράδυ της Κυριακής είναι ποδοσφαιρικά αθάνατος. Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης τον ευχαριστεί και τον προσκυνά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved