Getty Μπορεί ο Max Verstappen να γίνει ο GOAT της F1;

Ο πιλότος της Red Bull κατέκτησε με ευκολία το 3ο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά αυτό δεν του αρκεί.

Από το βράδυ του Σαββάτου ο Max Verstappen ανήκει σ’ ένα μικρό γκρουπ πιλότων της F1. Έχει κατακτήσει τρία σερί παγκόσμια πρωταθλήματα, κάτι που έχουν πετύχει μόνο οι Σουμάχερ, Λάουντα, Χάμιλτον και Φέτελ. Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» έγινε ο 6ος πιλότος που φτάνει τα 3 πρωταθλήματα αλλά υπάρχει ακόμη μέλλον. Ο Max μπορεί να είναι αντιπαθητικός αλλά τρομερός οδηγός. Συνδυάζει τα πάντα. Ευφυΐα, ταλέντο, αντίληψη, ικανότητα. Την ίδια στιγμή αποτελεί τον Νο1 πιλότο μίας εταιρείας που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της.

Η Red Bull κάνει κουμάντο παντού. Με οτιδήποτε καταπιάνεται το οδηγεί στην κορυφή. Το marketing της πρέπει να διδάσκεται σε πανεπιστήμια και έχει μαζέψει τους καλύτερους στο είδος τους. Το «μυστικό» της Red Bull RB19 είναι δύσκολο να αντιγραφεί. Έχουν υποκλιθεί οι αντίπαλοι σε αυτό το μονοθέσιο. «Θα έλεγα ότι ο λόγος που η Red Bull κερδίζει όλους εμάς τους υπόλοιπους δεν βρίσκεται στις λεπτομέρειες των πλευρικών της αεραγωγών, ούτε αυτοί εξηγούν τη βελτίωση της απόδοσης της Mercedes. Δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τους αεραγωγούς, δεν είναι τόσο μεγάλης σημασίας το σχέδιό τους», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes F1, Τζέιμς Άλισον. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πλευρικοί αεραγωγοί είναι συσκευές κατεύθυνσης του αέρα. Καθορίζουν τη ροή προς την ουρά του αυτοκινήτου και επίσης βοηθούν το δάπεδο να δουλεύει. Η φιλοσοφία που υιοθετήσαμε, η οποία γνωρίζει ευρύτερη απήχηση στις ομάδες τώρα, βοηθάει στην απόδοση και του δαπέδου. Αν και από μόνες τους οι βελτιώσεις του αμαξώματος δεν έχουν και τόσο μεγάλη επίδραση, βοηθούν όλα τα άλλα να δουλεύουν. Οπότε είναι ένα αρκετά μεγάλο θέμα στο αυτοκίνητό μας", συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Νταν Φάλοους, τεχνικός διευθυντής της Aston Martin.

 

 

Θα γίνει ο Max Verstappen ο GOAT της F1;

Κάποιοι θα κάνουν λόγο για ιεροσυλία. Ο Bernie Ecclestone έχει διαφορετική γνώση. Το πρώην αφεντικό της F1 θεωρεί πως είναι ήδη ο καλύτερος όλων των εποχών. «Ο Max είναι ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Χωρίς αμφιβολία. Κάποτε έλεγα τον Alain Prost. Τώρα θα έλεγα τον Max Verstappen . Είναι ο καλύτερος. Είναι πιο έξυπνος όσον αφορά στο να βγάλει το καλύτερο από το μονοθέσιο. Δεν χαζεύει Μπαίνει αμέσως στο πρόγραμμα. Στη λίστα μου είναι πάνω από τον Hamilton», ανέφερε αρχικά ο Ecclestone. Ο Lewis είναι προφανώς σούπερ έξυπνος, σούπερ ταλαντούχος. Ο Lewis Hamilton καταλαβαίνει τους ανθρώπους και παίρνει το καλύτερο από αυτούς, ενώ ο Max παίρνει το καλύτερο από το αυτοκίνητο. Είναι πολύ διαφορετικός από τον Max Verstappen . Όταν ο Lewis Hamilton σταματήσει τους αγώνες, μπορεί να μπει σε ένα διαφορετικό κόσμο – ψυχαγωγία ή οτιδήποτε άλλο – αλλά αυτός δεν θα είναι ο τρόπος που θα μπορούσε να πάει ο Max. Θα σας πω ότι ο Max είναι ένας από εμάς», συμπλήρωσε.

Ο Max έχει αυτό το ύφος του υπερόπτη. Του αντιπαθητικού που ξέρει πως στο τέλος θα κερδίσει και δεν τον απασχολεί να κάνει δημόσιες σχέσεις. Ο Ολλανδός είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή και το απολαμβάνει. Δεν έχει αντίπαλο παρά μόνο τα ρεκόρ των Hamilton και Schumacher. Θα καταφέρει να τους ξεπεράσει σε τίτλους; Θα φανεί τα επόμενα χρόνια. Εξάλλου ό,τι και να λέμε εμείς, σημασία έχουν οι τίτλοι. Το μόνο αντικειμενικό κριτήριο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved