Αρίνας, ποστάρεις;

Μετά το τελευταίο κράξιμο στον Ολάζουον μάλλον η ατάκα είναι «Αρίνας πάτωσες ξανά».

Η αλήθεια είναι ότι από τον Γκίλμπερτ Αρίνας είχαμε άλλες προσδοκίες για την καριέρα του στο ΝΒΑ. Ήταν μια καλαθομηχανή ολκής, μέχρι που αποφάσισε να απειλήσει με όπλο τον συμπαίκτη του στους Ουίζαρντς, Τζαβάρις Κρίτεντον με την καριέρα του να παίρνει απότομη κατηφόρα. Ο «Agent Zero» όπως ήταν το nickname του, δεν μας απασχόλησε ποτέ ξανά σοβαρά για όσο διάστημα έμεινε στα παρκέ του ΝΒΑ.

 

 

Τώρα τα «λέει» on air

Στο ΝΒΑ δεν συμμετέχουν μονάχα παίκτες, προπονητές, staff και πρόεδροι, υπάρχουν και οι σχολιαστές και οι NBA Analysts που φροντίζουν συχνά-πυκνά να ρίχνουν αλατοπίπερο-γνώμης για τους παίκτες, προκειμένου να δημιουργούν ίντριγκα.

Τύποι όπως ο Στίβεν Έι. Σμιθ, ο Σκιπ Μπέιλες, ακόμα και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ με τον Σακίλ Ο’ Νιλ. Και υπάρχει και ο Γκίλμπερτ Αρίνας.

Ο άλλοτε σταρ του ΝΒΑ, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει συμπάθειες κάνοντας τον αντιπαθητικό. Μην ξεχνάμε ότι το ίδιο είχε κάνει προσπαθώντας να προσβάλλει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

 

 

Νέο «θύμα» του Αρίνας, ο Χακίμ Ολάζουον

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Χακίμ «The Dream» Ολάζουον, ήταν ο παίκτης που άλλαξε για πάντα το ποστ παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να επιβληθείς στο ποστάρισμα ακόμα και αν δεν είσαι πιο δυνατός ή πιο ψηλός από τον αντίπαλό σου, έχοντας σαν δυνατό σου σημείο τα γρήγορα πόδια.

Το «Dream Shake» είναι η κίνηση κατατεθέν του θρύλου των Χιούστον Ρόκετς, η οποία θα πραγματοποιείται για όσο καιρό υπάρχει το μπάσκετ.

Κάθε καλοκαίρι λοιπόν, ο Ολάζουον κάνει ατομικές προπονήσεις σε παίκτες του ΝΒΑ οι οποίοι θέλουν να μάθουν τις κινήσεις του, χρεώνοντας ένα πολύ σημαντικό ποσό. Μην το πάτε μακριά, μαθητές του έχουν υπάρξει οι Κόμπι Μπράιαντ, Καρμέλο Άντονι. Αμάρ’ ε Στούνταμαϊρ και Λεμπρόν Τζέιμς. Ο ίδιος ο Ολάζουον μάλιστα έχει υποστηρίξει πως μόνο ο Κόμπι μπόρεσε να πλησιάσει τον στιλ του.

 

 

 

Ο Αρίνας, ο οποίος δεν πόσταρε και πάνω από 10 φορές στην καριέρα του, θέλησε να σχολιάσει αρνητικά την τακτική αυτή του Χακίμ να χρεώνει υπέρογκα ποσά για να μεταδίδει τις γνώσεις του για το παιχνίδι, κατηγορώντας τον πως διδάσκει ένα ξεπερασμένο στιλ παιχνιδιού για να βγάλει χαμένα λεφτά.

«Καταρχάς, ποιος θέλει να μάθει μία κίνηση από έναν παίκτη που το έκανε την δεκαετία του 90'; Δεν ήταν καλός μετά την δεκαετία του 90'. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρει τις κινήσεις που έγιναν μετά το 2000. Σε ποιον θα κάνεις αυτές τις κινήσεις; Στον Ουεμπανιαμά;» δήλωσε αρχικά ο Αρίνας και συνέχισε με ακόμα πιο σκληρή γλώσσα:

«Κανείς δεν θέλει να μάθει το skyhook του Ολάζουον. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Χρεώνεις αυτούς τους νεαρούς παίκτες με 50.000 δολάρια την εβδομάδα. Όταν ήρθες στο NBA, το 1984, δεν έβγαζες 50.000 δολάρια ανά αγώνα. Προσπαθείς να βγάλεις τα λεφτά που έχασες» ήταν τα λόγια του.

Μια μικρή παρένθεση βέβαια. Το SkyHook ήταν του Αμπντούλ Τζαμπάρ και όχι του Ολάζουον, ενώ για να έρχονται παίκτες για να μάθουν το «Dream Shake» μάλλον το μπάσκετ παίζεται ακόμα, με αυτόν τον τρόπο. Και μάλλον ο Ολάζουον θα ήταν από τους παίκτες που θα μπορούσαν να σταθούν σήμερα στο ΝΒΑ με τον «αέρινο» τρόπο που αγωνιζόταν.

 

 

Όπως και να έχει, ο Αρίνας κατηγόρησε τον Ολάζουον ότι προσπαθεί να βγάλει τα χρήματα που έχασε, μάλλον όμως ο ίδιος προσπαθεί να ανακτήσει την αίγλη και φήμη που έχασε με τόσα φάουλ στη ζωή του. Και όσο συνεχίσει έτσι, δύσκολα θα τα καταφέρει. Εκτός και αν τα χρήματα για να κάνει τον «κακό» είναι πολλά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved