Getty Images | Robert Laberge Ο Kobe Bryant δεν καταλάβαινε τι θα πει αποτυχία

Μια ζωή γεμάτη κατορθώματα, λάμψη και ατάκες ικανές να σε εμπνεύσουν απέναντι σε κάθε πρόκληση.

«Το σημαντικότερο πράγμα είναι να προσπαθείς να εμπνεύσεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος σε ό,τι θέλει να κάνει». Ένα ρητό γεμάτο σοφία, τόλμη και αυτοπεποίθηση. Λίγες λέξεις που πηγάζουν μέσα από ωριμότητα και οξυδέρκεια. Λόγια όχι του αέρα, λέξεις που σε προϊδεάζουν ότι προήλθαν από κάποιον σημαντικό. Κάποιον αρχοντικό τύπο που γνωρίζει καλά τι θα πει έμπνευση.

Μία έκφραση, ολόκληρη η ζωή του Kobe Bryant. Το πιο ξακουστό quote του, αυτό που έκανε σε όλη τη διάρκεια των 41 ετών που πρόλαβε να βρίσκεται ανάμεσά μας.

 

 

Στο μυαλό μας ο Kobe Bryant δεν είναι απλά ένας άνθρωπος, αλλά ένα ολόκληρο ιδανικό. Κάτι απλησίαστο, που δύσκολα θα ξαναϋπάρξει. Ίσως άλλος άνθρωπος με τόσο μεγάλη τελειομανία και πάθος για αυτό που κάνει δύσκολο να ξαναβγεί, αλλά όπως θα σου έλεγε και ο ίδιος αν βρισκόταν ακόμα στον μάταιο τούτο κόσμο, προσπάθησε πολύ και έβρισκε καθημερινά λόγους και νέες προκλήσεις για να συνεχίζει να «λάμπει».

Διότι για πολλούς ο Kobe Bryant σταμάτησε να υφίσταται ενεργά πίσω στο 2016, τότε που έβαλε «τίτλους τέλους» στη μεγάλη του καριέρα, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο «Black Mamba» ανακάλυπτε νέα μονοπάτια στη ζωή και μετά το μπάσκετ που τόσο αγαπούσε.

 

 

«Ένας θρύλος των γηπέδων που ετοιμαζόταν για μια δεύτερη και μεγαλύτερη καριέρα» ήταν τα μόνα λόγια που βγήκαν από το στόμα του Barack Obama, όταν κλίθηκε να κάνει ένα σχόλιο γύρω από το τραγικό συμβάν και την πτώση του ελικοπτέρου ανήμερα της 26ης Ιανουαρίου του «καταραμμένου» 2020.

Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν βρίσκεται μαζί μας.

Γιατί τον περίμενε και μια μεγάλη καριέρα στο χώρο του θεάματος και της 7ης Τέχνης. Ξέρεις πολλούς παίκτες του ΝΒΑ να έχουν πάρει και βραβείο Όσκαρ;

 

 

Ο λόγος του και μόνο μπροστά στην Ακαδημία έδειχνε ένα άνθρωπο με ιδανικά, έτοιμο για νέες προκλήσεις και πραγματική λάμψη όταν αναφέρεται στην οικογένειά του. «Για μένα, οι κόρες και η γυναίκα μου, είστε η καθημερινή μου έμπνευση».

Ακόμα και οι σπουδαιότεροι άντρες της εποχής μας χρειάζονται μια καθημερινή έμπνευση για να συνεχίζουν να μεγαλουργούν. Μπορεί η πορεία του Kobe Bryant να έλαβε οριστικό τέλος μέσα σε μια στιγμή, ωστόσο είναι βέβαιο πως αν δεν είχε μπει στο ελικόπτερο στις 26 Ιανουαρίου του 2020, θα ατένιζε το μέλλον με την ίδια αισιοδοξία και «ανησυχία» που είχε όλα τα χρόνια της ζωής του. Διότι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Kobe μεγαλουργούσε στο σήμερα, «έχτιζε» όμως για το αύριο.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν αποφάνθηκε ποτέ ότι είναι ένα μεγαλύτερο ιδανικό από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, σε αντίθεση με όσα πίστευαν οι haters του. Απλώς πίστευε παραπάνω στον εαυτό και τη δουλειά του και αυτό έβγαινε προς τα έξω. Ήταν ο λόγος που ξεπερνούσε όλες τις δυσκολίες στη ζωή του.

Είναι ο λόγος που κάθε του ατάκα (στο παρακάτω άλμπουμ) μπορεί να σου δώσει δύναμη ακόμα και μπροστά στο μεγαλύτερο αδιέξοδο:  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved