Assosiated Press Λεμπρόν Τζέιμς: Μόνος του και όλοι τους

Ο «Βασιλιάς» κατέκτησε την κορυφή των σκόρερ του ΝΒΑ και συνεχίζει να «γράφει».

Έμεναν περίπου 16 δευτερόλεπτα για το φινάλε της γ’ περιόδου στο Staples Center (Crypto.com Arena) του Λος Άντζελες και οι Οκλαχόμα Θάντερ βρίσκονται μπροστά με 104-97. Αυτό όμως λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο. Η επίθεση των Λέικερς εξελίσσεται γοργά, ο Ουέστμπρουκ ψάχνει τις επιλογές του, με την μπάλα να φτάνει στα χέρια του Λεμπρόν Τζέιμς. Το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα, σαν να ανυπομονεί για κάτι. Απέχουμε ελάχιστες στιγμές από το να γραφτεί ιστορία. Ο χρόνος έχει σταματήσει για τα καλά και ο «King» ντριμπλάρει μετρώντας τον τρόπο που θα σκοράρει.

O δέκαλογος του Βασιλιά, Λεμπρόν Τζέιμς.

Μία, δύο, τρεις ντρίμπλες, ένα fade away σουτ και «a shot at history» όπως ακούγεται δια στόματος Mike Breen. Και τελικά γράφεται. Ο Λεμπρόν κάνει το ακατόρθωτο, πετυχαίνει τον πόντο νο. 38,388 και προσπερνάει τον θρυλικό Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ (38,388) στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Η αναμέτρηση σταμάτησε και άπαντες έσπευσαν να αποδώσουν τα σέβη τους (μαζί και Τζαμπάρ) στον απόλυτο Βασιλιά ο οποίος από σήμερα θα κοιτάζει αφ’ υψηλού το βασίλειό του. Και θα συνεχίζει να γράφει.

 

 

Εκείνο το πρώτο καλάθι το 2003

Ο Λεμπρόν πριν την αναμέτρηση εναντίον των Θάντερ χρειαζόταν 36 πόντους για να σπάσει το στοιχειωμένο αυτό ρεκόρ (δεν είναι και λίγοι, όχι όμως για τον Βασιλιά), ωστόσο με τη συχνότητα που έβαζε την μπάλα στο πλεκτό είχε προϊδεάσει το κοινό του Λος Άντζελες ότι η στέψη θα γίνει στο συγκεκριμένο βράδυ. Στο ημίχρονο είχε 20 πόντους και όλοι ήταν προετοιμασμένοι για την μεγάλη στιγμή, η οποία δεν άργησε να έρθει.

 

 

 

Εκείνο το πρώτο εύστοχο σουτ του από τη γωνία το 2003 στο Σακραμέντο με τη φανέλα των Καβαλίερς ήταν η απαρχή μιας μοναδικής ιστορίας η οποία συνεχίζει να γράφεται από τον βιονικό ηγέτη των Λέικερς που επιμένει να αποδεικνύει σε όλους ότι είναι φτιαγμένος από μία μοναδική πάστα ανθρώπου και αθλητή.

Μια και μιλήσαμε για Σακραμέντο, πόσο ωραίο που οι Κινγκς παίζουν ξανά ωραίο μπάσκετ.

 

Δεν έχει σημασία αν τον λατρεύεις ή τον αντιπαθείς (ένας Βασιλιάς έχει πάντα πολλούς haters) η ουσία είναι ότι έβαλε ένα ακόμα λιθαράκι στο κυνήγι της δόξας και του GOAT. Και το καλύτερο; Το μονοπάτι δείχνει να μην έχει τελειώσει ακόμα για εκείνον. Τι έχει απομείνει ακόμα; Μα φυσικά πολλά. Ένας Βασιλιάς άλλωστε δεν σταματάει ποτέ να κυνηγάει την κορυφή.  

Για την ιστορία, οι Θάντερ επικράτησαν με 133-130 αλλά αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved