Assosiated Press Αντετοκούνμπο: Το παρατεταμένο airball του Γκίλμπερτ Αρίνας

Η εμμονή του άλλοτε μπόμπερ του ΝΒΑ με τον Greek Freak θα έπρεπε να μας χαροποιεί και όχι να μας εκνευρίζει. Τα έχει πει και ο Kobe Bryant.

Είναι σταθερή συνήθεια από τους σχολιαστές του ΝΒΑ να προκαλούν με τις δηλώσεις τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς παίζουν και αυτοί το δικό τους ρόλο στη λίγκα.  Για όσους είχαν την πρώτη τους επαφή με αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων και πρόκλησης με τις δηλώσεις του Γκίλμπερτ Αρίνας απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, απλώς αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στον Giannis μας.

Με τον Greek Freak τα έχουν βάλει αρκετοί αναλυτές:

 

 

Ο Αρίνας βέβαια είναι λίγο υπερβολικός

Ο άλλοτε «μπόμπερ» των Ουίζαρντς είναι από τους σχολιαστές εκείνους που το αντέχει το στομάχι τους και ψάχνονται συνεχώς να προκαλέσουν συζητήσεις γύρω από τα λεγόμενά τους. Για την ακρίβεια ο «Agent Zero» όσο εύστοχος ήταν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου άλλο τόσο άστοχος συνηθίζει να είναι στα σχόλιά του.

 

 

Εδώ και λίγες μέρες βέβαια έχει υποπέσει σε ντόμινο από airball δηλώσεων καθώς τη μία μέρα δήλωσε πως ο Αντετοκούνμπο «δεν καταλαβαίνει το παιχνίδι και δεν εξελίσσεται», ενώ την επόμενη βγήκε ακόμα πιο αποφασισμένος να «αστοχήσει»:

«Έχει προσθέσει κάποια νέα ικανότητα στο παιχνίδι του; Έχει βελτιωθεί το 3% του; (Όχι). Έχει βελτιωθεί το midrange του; (Όχι). Οι ελεύθερες βολές του έχουν γίνει καλύτερες; (Όχι). Έχει βελτιωθεί στο να παίζει με πλάτη στο καλάθι; (Όχι). Έχει γίνει πιο δυνατός, τον έχει βοηθήσει αυτό στο να τελειώνει καλύτερα τις φάσεις, κάτι που βελτιώνει το ποσοστό ευστοχίας. Αλλά έχει τα ίδια ελαττώματα από τότε που ξεκίνησε το μπάσκετ. Γι’ αυτό είπα πως χρειάζεται να μάθει το παιχνίδι περισσότερο για να καταλάβει πώς θα βελτιώσει συνολικά το παιχνίδι του. Είναι το ίδιο κτήνος, αλλά πιο δυνατό και παθιασμένο».

 

 

Ο καθένας εκεί που είναι καλύτερος

Ο καθένας με τα «όπλα» του. Στα λόγια ο Αρίνας, στο μπάσκετ ο Γιάννης. Το αν έχει βελτιωθεί καθόλου σε αυτά τα 9 χρόνια που βρίσκεται στο ΝΒΑ μπορούν να το αποδείξουν οι αριθμοί και τα κατορθώματά του. Όπως έγινε πόλος έλξης παγκοσμίως με τη μονομαχία του με τον Γιόκιτς πριν λίγες μέρες στη Σερβία, το πρωτάθλημα που έφερε στο Μιλγουόκι για πρώτη φορά από την εποχή του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ή γενικότερη παρακαταθήκη και η επιρροή που έχει στο μπάσκετ και τον κόσμο του ΝΒΑ. Αυτά είναι οι απαντήσεις στον Αρίνας και τον κάθε hater Αρίνας.

Δεν χρειάζεται κανένας εκνευρισμός, ούτε και σχόλια όπως ότι κατέστρεψε την καριέρα του με το όπλο που τράβηξε κόντρα στον συμπαίκτη του, Τζαβάρις Κρίντεντον στα χρόνια τους ως παίκτης ή ότι από τη στιγμή που πήρε το μεγάλο συμβόλαιο ξέχασε το μπάσκετ. Ο κόσμος ξέρει και βλέπει ποια σχόλια έχουν βάση και ποια πηγάζουν από φθόνο και έχουν στόχο τη συζήτηση.

Από τους haters μόνο να μάθεις μπορείς όπως έχει πει στο παρελθόν ο σπουδαίος Kobe Bryant. «Οι haters είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα. Κανείς δεν μισεί τους καλούς, παρά μόνο τους σπουδαίους».

Διαβάστε εδώ και άλλες σπουδαίες ατάκες του Kobe Bryant.

Για την ώρα ο Greek Freak ετοιμάζεται για το Eurobasket και προκαλεί τρόμο σε κάθε αντίπαλο που βρίσκει απέναντί του.

Greece Belgium


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved