Gates, Musk και Zuckerberg προβλέπουν ποιες δουλειές θα επιβιώσουν

Με το Α.Ι. σε πλήρη ισχύ, κάποια επαγγέλματα θα την γλιτώσουν. Ποια όμως;

 Τα λένε καιρό, τα λέμε και εμείς από εδώ η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πολλά από τα επαγγέλματα, όπως τα γνωρίζαμε σήμερα θα μπορούν να γίνουν από την τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, αναρωτιόμαστε είναι ποτέ δυνατόν να αντικαταστήσει το ανθρώπινο στοιχείο; Η ιστορία θα δείξει και βασικά έχει ενδιαφέρον να δούμε τι λένε οι Bill Gates, Elon Musk και Mark Zuckerberg για το μέλλον της εργασίας.

Ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, υποστηρίζει ότι οι δουλειές στις οποίες ενέχονται ενσυναίσθηση και δημιουργικότητα θα αντέξουν. Έτσι, δάσκαλοι, κοινωνικοί λειτουργοί και καλλιτέχνες δεν θα αλλάξουν. Ακόμη, πιστεύει πως ο τομέας της ιατρικής ούτε αυτός θα αλλάξει.Ο Mark Zuckerberg επίσης θεωρεί ότι οι θέσεις εργασίας που αφορούν στη δημιουργικότητα και στην καινοτομία θα ανήκουν στους ανθρώπους.

 

Ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, είναι κοντά στις απόψεις του Gates, καθώς επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι σε τεχνολογικά εργοστάσια θα είναι πάντα απαραίτητοι. Από την άλλη ο Musk υποστηρίζει ότι οι γιατροί θα συνεχίσουν να υπάρχουν , αν και οι νοσηλευτές θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ρομπότ για ορισμένες εργασίες.

Ο Elon Musk ξέρει πότε το ΑΙ θα ξεπεράσει τον άνθρωπο

Συνολικά αυτό που φαίνεται από τα παραπάνω είναι ότι οι Bill Gates, Elon Musk και Mark Zuckerberg συμφωνούν ότι η ενσυναίσθηση, η δημιουργικότητα και οι ξεχωριστές ανθρώπινες δεξιότητες δεν μπορούν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει ακόμη ότι σύμφωνα με μια έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, περίπου 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης υποστηρίζεται ότι κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Δοκιμάσαμε την ακεραιότητα του gagdonkey στους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του

Τεχνολογικά επαγγέλματα: Προγραμματιστές, μηχανικοί λογισμικού και αναλυτές δεδομένων.
Επαγγέλματα πολυμέσων: Διαφημιστές, δημιουργοί περιεχομένου και συντάκτες.
Νομικοί βοηθοί και βοηθητικά επαγγέλματα του νομικού κλάδου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved