INTIME Ρωτήσαμε το ΑΙ για το ντέρμπι Παναθηναϊκός AKTOR-Ολυμπιακός

Υπάρχει πρόβλεψη ή θα ισχύσει το «στα ντέρμπι δεν χωράνε προγνωστικά»;

Από τη μία την φοβόμαστε, από την άλλη θέλουμε να μας δίνει όλες τις απαντήσεις. Ο λόγος για την τεχνητή νοημοσύνη η οποία έχει έρθει στην καθημερινότητά μας, αλλά εμείς την χρησιμοποιούμε σαν την Μαντάμ Ζαΐρα να προκειμένου να μας λέει το μέλλον μας, χωρίς καν να μπορεί να προβλέψει κάποιο μέλλον μέσω τον αλγορίθμων της. Ή μήπως μπορεί; Πόσο μάλλον όταν το ερώτημα λέει, Παναθηναϊκός AKTOR εναντίον Ολυμπιακού στο μπάσκετ;

Ρωτήσαμε το ΑΙ ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα της Superleague.

 

Τι έδειξε το ΑΙ για το αποψινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ;

Ανήκετε στην συνομοταξία που θεωρεί ότι σε ένα ντέρμπι δεν γίνονται προβλέψεις; Καλά κάνετε. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι λιγότερο αντικειμενικοί που ψάχνουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα τους θα επικρατήσει.

Και τι έδειξε η τεχνητή νοημοσύνη στην ερώτηση για το ποιος θα πάρει την νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων»;

Ρωτήσαμε το ΑΙ μέχρι και τι θα κάνει η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision.

Τελικώς ούτε η ΑΙ μπόρεσε να κάνει πρόβλεψη. Συγκεκριμένα το Copilot, το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, αποφάνθηκε πως «Ο αθλητισμός είναι απρόβλεπτος και το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η φόρμα των παικτών, η τακτική των προπονητών και άλλα στοιχεία του παιχνιδιού. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τον αγώνα για να δούμε ποια ομάδα θα επικρατήσει. Καλή παρακολούθηση!» ήταν η απάντηση.

Τουλάχιστον ο αλγόριθμος ήταν ειλικρινής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved