Συμφωνείτε ότι η Lara Croft είναι ο πιο εμβληματικός videogaming χαρακτήρας ever;

Ήλπιζε για τον τίτλο ο Super Mario αλλά δεν τα κατάφερε.

Ποιος να το περίμενε ότι τελικά θα γινόταν η έκπληξη και ο Super Mario δεν θα έπαιρνε τον τίτλο του πιο εμβληματικού videogaming χαρακτήρα ever. O ιταλικής καταγωγής υδραυλικός τον οποίο απολαύσαμε πρόσφατα στην solo ταινία του, έμοιαζε ως το απόλυτο φαβορί, είδε όμως μια αντίζηλο χρόνων να τον ξεπερνά, προκαλώντας «ξενέρα» και απογοήτευση στις τάξεις του και την ίδια ώρα πανηγύρια στον βωμό του Tomb Raider. Και το όνομά της, Lara Croft.

 

 

Η πιο hot αρχαιολόγος στην ιστορία των videogames, ο θηλυκός και πιο τολμηρός Indiana Jones που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Tomb Raider το 1996 σε PlayStation, PC και Sega Saturn, είναι με κάθε επισημότητα η πρωταθλήτρια χαρακτήρας στην ιστορία των videogames, όπως έδειξε δημοσκόπηση της BAFTA, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 παίκτες από όλο τον κόσμο.

Είναι η Αλίσια Βικάντερ η «Lara Croft» που περιμέναμε;

Η αρχαιολόγος που λατρεύει την περιπέτεια, και μεταφέρθηκε από τις πρώτες στην μεγάλη οθόνη από την Angelina Jolie και αργότερα την Alicia Vikander,  ήταν δημιούργημα της βρετανικής εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Core Design. Από το 1996 ακολούθησαν δεκάδες παιχνίδια και patches, με συναρπαστικές τούμπες, πυροβολισμούς και μυστήρια από το πλουσιοκόριτσο με το hot κορμί και τα υπέροχα όπλα στα μπούτια.

 

 

Άξιζε αυτή η ήττα στον Super Mario;

Σαφώς και η νέα εποχή φροντίζει να εκδικείται τον Super Mario με κάθε ευκαιρία, δείχνοντας ότι η εποχή των 3D γραφικών και των ανοιχτών κόσμων έχουν πάει το videogaming σε άλλο επίπεδο, ωστόσο, αυτή η ήττα του από τη Lara Croft είναι ίσως από τις μεγαλύτερες που έχει υποστεί ο χαρακτήρας, ίσως περισσότερο και από το αν ο Bowser τελικά αποδρούσε αγκαλιά με την Princess Pitch σε κάποιο παιχνίδι. 

Πώς ο Super Mario εξελίχθηκε στον αγαπημένο μας videogame-ήρωα

Αξίζει να σημειώσουμε η BAFTA διεξήγαγε τη δημοσκόπηση για τους εμβληματικούς χαρακτήρες των videogames με αφορμή τα 20ά βραβεία παιχνιδιών (20th British Academy Games Awards), τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 11 Απριλίου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η τελική δεκάδα συμπληρώθηκε από αγαπημένους χαρακτήρες, όπως ο Sonic the Hedgehog της Sega, ο Link από τα παιχνίδια Legend of Zelda, ο Master Chief από τη σειρά Halo του Xbox και ο αγαπημένος μας Pac-Man.

Εσύ θα έβαζες κάποιον ακόμα; Περιμένουμε τα σχόλιά σου στο Facebook μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved