Youtube Πώς θα μάθεις να κάνεις pull-up σύμφωνα με τον θρύλο των πεζοναυτών Charles Armstrong;

Ένα πρόγραμμα 5 ημερών για να τα καταφέρεις.

Προτού τύποι όπως ο David Goggins και ο Truett Hanes φέρουν τον ανταγωνισμό στα pull-ups στο Youtube, ο αντισυνταγματάρχης Charles "Chuck" Armstrong κατάφερνε να κάνει 1.435 επαναλήψεις σε 5 ώρες και να εξασφαλίσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Τα pull-up και γενικότερα το μονόζυγο τού πρόσφεραν ένα εκπληκτικό σώμα, με αποτέλεσμα όλοι οι πεζοναύτες να προσπαθούν να τον αντιγράψουν και να ακολουθούν το περιβόητο πρόγραμμα γυμναστικής τους. Μάλιστα δημιουργήθηκε και ένα τεστ φυσικής κατάστασης για το επίλεκτο σώμα και η ελάχιστη προσπάθεια απαιτούσε 20-23 επαναλήψεις.

 

 

Ο Armstrong έγινε γνωστός για πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της ζωής του, πριν πεθάνει τον Αύγουστο του 2011. Υπηρέτησε σε 22 ξένες χώρες, έλαβε πάνω από 40 παράσημα, ήταν καταξιωμένος αλεξιπτωτιστής και δύτης, συμβούλεψε εταιρείες του Fortune 500 και επέζησε από επίθεση λύκου. Αλλά το πιο διάσημο «παράσημό» του αναφορικά με την γυμναστική ήταν το πρόγραμμα που άφησε ως κληρονομιά. Πώς θα καταφέρεις όμως να ακολουθήσεις το σκληρό πρόγραμμα και να πετύχεις σωστά τα pull-ups;

Το πρόγραμμα Armstrong

Ακολουθεί έναν κύκλο πέντε ημερών προπόνησης και δύο ημερών ξεκούρασης. Οι περισσότεροι συνηθίζουν να το ακολουθούν τις καθημερινές και να ξεκουράζονται τα σαββατοκύριακα. Ο Armstrong σχεδίασε το πρόγραμμα για να «σοκάρει» συνεχώς το σώμα και πάει κάπως έτσι:

Δευτέρα

Προσπάθησε για πέντε σετ μέγισης προσπάθειας. Εκτέλεσε κάθε σετ μέχρι να αποτύχεις, με 90 δευτερόλεπτα ενδιάμεσης ξεκούρασης.

Το Βρετανικό Ναυτικό σκοπεύει να αντιμετωπίσει την πειρατεία σε στυλ Iron Man

Τρίτη

Η μέρα της «πυραμίδας». Ξεκίνησε με μία επανάληψη, ξεκουράσου για 10 δευτερόλεπτα, κάνε δύο επαναλήψεις, ξεκουράσου, μετά τρεις και ούτω καθεξής. Ακολούθησε αυτό το μοντέλο μέχρι να μην μπορείς να ολοκληρώσεις ένα σετ. Στη συνέχεια κάνε ένα τελευταίο σετ ως μέγιστη προσπάθεια, με όποια δύναμη σού απομένει.

 

 

Τετάρτη

Κάνε τρία σετ προπόνησης με κανονική λαβή στο χέρι. Ξεκουράσου για ένα λεπτό. Στη συνέχεια κάνε τρία σετ προπόνησης με λαβή κοντά στο πηγούνι. Ξεκουράσου για ένα λεπτό. Στο τέλος, κάνε τρία σετ με ευρεία λαβή, επαναλαμβάνοντας αυτό το λεπτό ξεκούρασης.

Πέμπτη

Εκτέλεσε όσο το δυνατόν περισσότερα σετ προπόνησης, ξεκουράσου για ένα ολόκληρο λεπτό. Συνέχισε όσο η φόρμα σου είναι τέλεια.

Παρασκευή

Ημέρα μπαλαντέρ. Επανάλαβε την πιο δύσκολη μέρα από εκείνη την εβδομάδα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved