pexels Οι ασκήσεις ενός φυσιοθεραπευτή για τον πόνο στο μηνίσκο

Αν έχεις ταλαιπωρημένα γόνατα, αυτό το άρθρο θα αποτελέσει βάλσαμο για την υγεία σου.

Ο μηνίσκος είναι μια ινοχόνδρινη δομή που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο μηρό και την κνήμη και ανήκει στα μαλακά μόρια που βρίσκονται μέσα στην άρθρωση του γόνατος. Κάθε γόνατο έχει δύο μηνίσκους, τον έσω και τον έξω. Οι λειτουργίες του μηνίσκου είναι 3: Μετατρέπει την επίπεδη επιφάνεια της κνήμης σε κοίλη και τη βοηθάει να αρθρώνεται ιδανικά με την κυρτή επιφάνεια του μηριαίου, συνεισφέρει σημαντικά στη σταθερότητα του γόνατος και απορροφά τους κραδασμούς, αποτελεί δηλαδή το «αμορτισέρ» ανάμεσα στο μηρό και την κνήμη.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος για το μηνίσκο; Η ρήξη του. Στην ουσία είναι ένα σχίσιμο που συμβαίνει στο φυσιολογικό μηνίσκο, διαταράσσοντας έτσι τη φυσιολογική του δυνατότητα και απορρόφηση των κραδασμών και των φορτίων μέσα στο γόνατο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στις ρήξεις του μηνίσκου. Αναλόγως της μορφής της ρήξης, συνήθως αναγνωρίζουμε το εάν ένας μηνίσκος θα αντιμετωπιστεί συντηρητικά ή χειρουργικά (με αρθροσκόπηση).

Αν θέλεις πάντα γερά γόνατα πρέπει να κάνεις και τις κατάλληλες ασκήσεις

Ένας τρόπος για να βοηθήσεις τα γόνατά σου είναι οι ασκήσεις. Μάλιστα ο φυσιοθεραπευτής, Jereme Schumacher, παρουσιάζει 5 ασκήσεις που βοηθούν στην άμβλυνση του πόνου.

Reverse Lunge

 

 

Single Leg Balance with Dumbbell Pass

 

 

Ankle Excursion

 

 

Foot Mobilization

 

 

Hamstring Scoop

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved