Το Βρετανικό Ναυτικό σκοπεύει να αντιμετωπίσει την πειρατεία σε στυλ Iron Man

Πεζοναύτες με jet packs προσγειώνονται «ουρανοκατέβατοι» σε πλοίο.

Η ανακατάληψη ενός πλοίου που έχει πέσει σε εχθρικά χέρια είναι μια από τις αρχαιότερες ναυτικές επιχειρήσεις που παραμένουν ακόμα σε ισχύ και συνεχώς αναζητούνται νέες τεχνικές ωστέ αυτές να επιτυγχάνονται με πιο γρήγορα, πιο εύκολα και κυρίως πιο αναίμακτα. Στο κυνήγι της επόμενης καλής ιδέας, οι Βρετανοί είπαν να δοκιμάσουν την από αέρος κατάληψη με ένα πτητικό μέσο που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ταινίες με υπερήρωες, το jet pack.

 

 

To Βρετανικό Ναυτικό εξέλιξε μαζί με τη Gravity Industries ένα jet pack το οποίο επιτρέπει τη γρήγορη εναέρια μεταφορά πεζοναυτών από ένα πλεούμενο σε ένα άλλο. Η δοκιμή του επαναστατικού jet pack έγινε κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης άσκησης στην οποία συμμετείχαν 42 πεζοναύτες και ένα πολεμικό πλοίο. Σε ένα σενάριο που μέχρι τώρα είχαμε δει να χρησιμοποιούν σχοινιά κατάβασης από ελικόπτερα και ανεμόσκαλες από ταχύπλοα είδαμε για πρώτη φορά πεζοναύτη να προσγειώνεται στο κατάστρωμα τελείως μόνος του.

 

 

Τα εντυπωσιακά πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα μαζί με τον απαιτούμενο σχολιασμό δείχνουν πως μια επιχείρηση με jet pack είναι ακόμα σε ερευνητικό στάδιο. Ο «ιπτάμενος» πεζοναύτης είναι ακόμα εκτεθειμένος σε πυρά και μια κατάληψη πλοίου από αμιγώς από αέρος είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό το οποίο ψάχνει το Βρετανικό Ναυτικό είναι η ένταξη των jet packs ως μια ευέλικτη λύση για παρατήρηση και επικουρική δράση μαζί με τους συμβατικούς τρόπους που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα.

 

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved