Ο Ντέιβιντ Λιντς κράτησε μυστικό το σενάριο του Twin Peaks για 26 χρόνια

Λίγο πριν ξεκινήσει ο 3ος κύκλος της θρυλικής σειράς, μας αποκάλυψε το πώς.

Μπορεί ο 7ος κύκλος του Game of Thrones να μας καταστρέψει το φετινό καλοκαίρι, μπορεί να διψάμε να μάθουμε περισσότερα για την επόμενη σεζόν του Peaky Blinders, ωστόσο μία από τις πιο αναμενόμενες σειρές του 2017 είναι μία σειρά που θα ολοκληρωνόταν πριν 25 χρόνια, το Twin Peaks, του Ντέιβιντ Λιντς, το οποίο βίωσε μια δεύτερη νιότη στη χρυσή εποχή των σειρών και του streaming, σε τέτοιο βαθμό ώστε επαλήθευσε την «προφητεία» της Λόρα Πάλμερ.

palmer

Στις 21 Μαΐου θα κάνει πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος της σειράς. Τι ξέρουμε μέχρι τώρα; Για το καστ αρκετά, θα είναι όλοι οι παλιοί πρωταγωνιστές συν κάποιες ηχηρές προσθήκες όπως η Ναόμι Γουότς και η Μόνικα Μπελούτσι, αλλά για την πλοκή ελάχιστα.

Σε αυτό έβαλε το χεράκι του ο ίδιος ο Λιντς, ο οποίος σε σύντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό GQ, εξομολογήθηκε τα 8 μυστικά τους προκειμένου να μην γνωρίζει κανείς άλλος πέρα από τον εαυτό του τα βασικά του σεναρίου του τρίτου κύκλου και, πολλοί λένε, ακόμα και το ίδιο το φινάλε.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μυστικά, αλλά για μία σειρά από στρατηγικές που κάθε άνθρωπος που έχει να κάνει με τη διαχείριση και τη διοίκηση ανθρώπων σίγουρα θα γνωρίζει αν δεν έχει ήδη μετέλθει.

Όταν λοιπόν πρέπει να κάνεις μια σειρά ανθρώπους συμμέτοχους στο όραμά σου, να τους εμπνεύσεις, να τους κάνεις να σε εμπιστευτούν και κυρίως να κρατήσουν μυστική την πλοκή μιας σειράς που πολλοί άνθρωποι θα επιθυμούσαν να μάθαιναν και να διέρρεαν πρώτοι, τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Αλλά ο Λιντς, όπως φαίνεται δεν μάσησε. 

Ας τον ακούσουμε

1. Δεν χρειάζεται να ανακοινώσεις στο cast ότι θα κάνεις revival της σειράς

Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς που είχαν πρωταγωνιστήσει πριν 25 χρόνια στους πρώτους δύο κύκλους του Twin Peaks δεν είχαν ιδέα ότι ο Λιντς σχεδίαζε να συνεχίσει τη σειρά. Άκουγαν μόνο φήμες. Μέχρι που έστειλαν μέιλ στον Λιντς και τους απάντησε: Θα σας δω στον όμορφο κόσμο του Twin Peaks.

2. Άσε τους ηθοποιούς στο σκοτάδι σχετικά με την πλοκή

O Λιντς πιστεύει ότι πρέπει να προσφέρεις στους ανθρώπους μόνο όσα χρειάζονται. Δεν υπάρχει λόγος να ξέρουν όλο το σενάριο, τους αρκούν οι σκηνές τους. Στο γύρισμα ρωτούν πολλά, και εκεί παίρνουν τις απαντήσεις τους. Μάλιστα πολλές σελίδες του σεναρίου ήταν κενές, ώστε οι ηθοποιοί να ξέρουν τι συμβαίνει μόνο στις δικές τους σκηνές.

landscape ustv twin peaks cooper audrey

3. Μην στέλνεις τα σενάρια μέσω μέιλ

Ο Λιντς πήγε με τον παραδοσιακό τρόπο και έτσι κάθε ηθοποιός λαμβάνει το σενάριο σε έντυπη –και όχι ηλεκτρονική- μορφή μέσω του παραδοσιακού ταχυδρομείου.

 

4. Να κρατάς τους ηθοποιούς στην τσίτα

Ας πούμε ότι έχεις να κάνεις γυρίσματα σε μια τοποθεσία και φοβάσαι ότι μπορεί να μαζευτούν μερικά αδιάκριτα δημοσιογραφικά βλέμματα. Κανένα πρόβλημα, δίνεις όρντινο σους ηθοποιούς την ίδια μέρα του γυρίσματος. Μέσα στη φούρια να είναι εγκαίρως στο location δεν θα προλάβουν να ειδοποιήσουν κανένα. Και αν το κάνουν, οι δημοσιογράφοι θα φτάσουν πολύ μα πάρα πολύ αργά.

5. Να έχεις πάντα φυσική επαφή με τους ηθοποιούς

Ο Λιντς δουλεύει πολύ με τους ηθοποιούς του στις πρόβες, σε τέτοιο βαθμό ώστε όταν έρχεται η ώρα γυρισμάτων, αρκεί ένα βλέμμα ή μια λέξη για να καταλάβουν τι ακριβώς εννοεί ο σκηνοθέτης. Ο Κάιλ ΜακΛάχαν, ο εμβληματικός επιθεωρητής Κούπερ, θυμάται ότι αν ο Λιντς θεωρούσε ότι το γεγονός, πχ, πώς φυσάει ο άνεμος είναι σημαντικό για μια σκηνή, μπορεί να στεκόταν δίπλα-δίπλα με τον ηθοποιό, να έμεναν και οι δύο σιωπηλοί και να ένιωθαν τον άνεμο να χτυπάει το πρόσωπο τους μέχρι να αισθανθούν έτοιμοι για τη σκηνή.

twin peaks 1

6. Δώσε έμφαση στο χαρακτήρα όχι στη πλοκή

Ο Τζιμ Μπελούσι θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στον τρίτο κύκλο ενσαρκώνοντας έναν νέο χαρακτήρα για τον οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα. Ο Λιντς του έδωσε μερικές σημειώσεις σχετικά με το ρόλο του. Ο Μπελούσι θυμάται ότι αυτές οι σημειώσεις περιείχαν συνήθειες αυτού του χαρακτήρα: τι ώρα ξυπνάει κάθε πρωί, πόσο πολύ του αρέσει ο καφές, πώς τον πίνει, πώς θέλει να είναι το αφρόγαλο, ποια είναι η αγαπημένη του αναλογία όταν παίρνει για πρωινό δημητριακά με γάλα και πόση ώρα τα αφήνει να μουλιάσουν στο γάλα.

7. Ακόμα και οι στενοί σου συνεργάτες πρέπει να γνωρίζουν ελάχιστα

Ο Μαρκ Φροστ, ο άνθρωπος δηλαδή που μαζί με τον Λιντς γράφει το σενάριο της σειράς, έχει δηλώσει ότι δεν έχει δει ακόμα ολοκληρωμένο τον κύκλο, αφού ο Λιντς εξακολουθεί να κάνει αλλαγές και να τον δουλεύει.

8. Κάνε τους άλλους να σε λατρέψουν

Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι θα έχεις κερδίσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των άλλων. Ο Λιντς μπορεί να κερδίσει την αφοσίωση των ηθοποιών του. Η Σέριλ Λι, η Λόρα Πάλμερ, που επίσης επιστρέφει στον τρίτο κύκλο της σειράς, εξηγεί ότι ο Λιντς έχει τον τρόπο να σε υπνωτίσει. Η καινούργια Ναόμι Γουότς συνοψίζει άψογα το πώς νιώθουν οι ηθοποιοί απέναντι στο Λιντς: «τον ερωτεύεσαι».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved