Έτσι θα «σημαδέψεις» τον κολλητό που την έχει δει Τόνι Μοντάνα

8 προτάσεις για δωράκια εμπνευσμένα από το Scarface.

Το Scarface ανήκει στην κατηγορία των ταινιών που, όχι απλά δεν πειράζει, αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δεις με τον κολλητό σου. Είναι από αυτές τις ταινίες κι αυτές τις στιγμές που σημαδεύουν τα καλύτερά σας χρόνια, τη φιλία σας, τις αναμνήσεις σας.

Με έναν τέτοιο την είχα δει κι εγώ που λέτε, μόνο που μετά το τέλος της και για αρκετό καιρό έκτοτε, ο κολλητός μου είχε πάθει «Τόνι Μοντάνα». Παράκρουση, όχι αστεία.

giphy 1

 

Έσκαγε σπίτι μου και άαααραζε στην πολυθρόνα του σαλονιού μου σε στυλ Πατσίνο, έβαλε ένα τραυμαπλάστ στο μάγουλό του παριστάνοντας τον σημαδεμένο, ενώ κάποτε έβγαλε λεφτά από την τσέπη του για την πιο παρανοϊκή αγορά της ζωής του: ΑΣΠΡΟ ΣΑΚΑΚΙ ΡΕ ΦΙΛΕ.

Η φάση του είχε φτάσει στα άκρα, σε φάση να του λέω «πάμε ρε μαλάκα για κανά μπασκετάκι να σε σκίσω» κι αυτός να απαντά «I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with the best». Βρισκόμασταν σπίτι να δούμε μπάλα, «παράγγειλε τίποτα σουβλάκια να φάμε» του ζητούσα «The only thing in this world that gives orders... is balls», μου έλεγε. Κι όταν βγαίναμε να γκομενίσουμε, με πήγαινε στο «δικό» του μαγαζί και μπαίνοντας μου φώναζε «The World Is Yours».

Μιλάμε για κόλλημα όχι αστεία.

Α, το έχεις κι εσύ; Τότε πριν πάμε παρακάτω, πες μας αν θα ήθελες να δεις το Σημαδεμένος 2 

Αυτή η «Μοντάνια» πάθηση βέβαια, όσο ενοχλητική κι αν ήταν, μού έλυσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ήξερα ΠΑΝΤΑ τι δώρο να του πάρω σε κάθε περίσταση. Πιστέψτε με, λυτρώθηκα. Όσοι έχετε δύστροπους φίλους, θα με νιώσετε. Εγώ από την πλευρά μου δεν χαλάω χρόνο και φαιά ουσία σε ουρές καταστημάτων προσπαθώντας να διαλέξω κάτι «πρωτότυπο» κι εκείνος με τη σειρά του έχει ένα σπίτι βγαλμένο από την έπαυλη του Τόνι. Και για να μιλήσω και στη γλώσσα σου...

 

Σου έχω και fuckin' examples 

Στη γιορτή του, για παράδειγμα, του πήρα την κούκλα του Τόνι Μοντάνα. Η οποία μάλιστα μιλάει κι από τότε έγινε αυτή ο καλύτερός του φίλος.

 

Στα γενέθλιά του, αγόρασα μερικά T-shirts και φούτερ. Και κάθε φορά που τα βάζει μου πετάει κάτι ακαταλαβίστικα «Hey, how'd you like that? Huh? You fuckin' maricón! Hey!».

mplouza

 

Όταν απολύθηκε από τον στρατό του πήρα ένα μαξιλάρι Τόνι Μοντάνα για να ξαναθυμηθεί πως είναι να κοιμάσαι σαν άνθρωπος. Παραπονιόταν βέβαια που δεν μπορούσε πια να κοιμηθεί αγκαλιά με το G3 του, αλλά σιγά σιγά έστρωσε.

μαξιλάρι



Στο πρώτο του σπίτι, σκέφτηκα να του πάρω κάνα διακοσμητικό. Κατέληξα σε αυτές τις μπάμπουσκες μου μοσχοβολάνε μαφία. Δεν θέλω και δεν με νοιάζει να ξέρω τι μπορεί να έχει κρύψει μέσα...

μπαμπουσκες  


Στον γάμο του πήγα με τρία πόστερ για να ντύσει το σαλόνι του. Και όταν η γυναίκα του άρχισε τις γκρίνιες, αυτός την κοίταζε όπως ο Πατσίνο τη Φάιφερ στη σκηνή που κατεβαίνει τις σκάλες. Κι η παρεξήγηση λύθηκε μονομιάς. 

poster

 

Στην βάφτιση του παιδιού του, πήρα μερικές κούπες Scarface. Φήμες λένε πως τις χρησιμοποιεί για να πιει ουίσκι.

koupa

 

Δεν τον ξέχασα βέβαια ούτε όταν πήρε προαγωγή στη δουλειά του. Το δώρο αυτή τη φορά, ήταν ένα ρολόι τοίχου. Κι απ' ότι μου είπαν κάτι συνάδελφοί του, από τότε όποτε τον ρωτάνε τι ώρα είναι τους απαντά «You wanna waste my time, OK? You wanna play rough?».

ρολόι

 


Ξέροντας το κόλλημά του με τα σταράκια, το τελευταίο μου δώρο ήταν κάτι παπούτσια. Τα φοράει: Στο σπίτι. Στο γραφείο. Στο γήπεδο. Στον καφέ. Στο ποτό. Στο καθιερωμένο μας μπασκετάκι. 

παπούτσια

 

Αμετανόητος Μοντανικός ο φίλος μου και παρά τις όποιες του παραξενιές, τουλάχιστον ξέρω πως δεν πρόκειται ποτέ να έρθουμε σε κόντρα για τα δώρα.

Εκτός κι αν...

αστείο

Αν θες να ψάξεις κι εσύ δώρο για τον κολλημένο κολλητό ή... εαυτό σου, δεν χρειάζεται να μας ευχαριστείς γι' αυτό:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved