4 μαφιόζικα games για να βγάλεις τον γκάνγκστερ από μέσα σου

An offer you can't refuse.

Οι μαφιόζικες ταινίες έχουν την δική τους ατμόσφαιρα. Και δεν μιλάμε μόνο για το Νονό ή την εμμονή μας με τον Αλ Καπόνε. Υπάρχουν εκεί έξω ένα σωρό ταινίες που στέκονται επάξια στο μεγάλο genre με τις μαφιόζικες ταινίες. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα παιχνίδια.

Δεν λέμε φυσικά για οποιαδήποτε video games, αλλά για εκείνα που καταφέρνουν να μεταδώσουν όλη εκείνη την ατμόσφαιρα των 30s-40s, με τους γκάνγκστερς να θερίζουν δεξιά και αριστερά. Και το καλύτερο με τα παιχνίδια, είναι πως ο πρωταγωνιστής είσαι εσύ.

Επιλέξαμε 4 από τα πολλά που παίζουν εκεί έξω για να τιμήσουμε το κάψιμό μας.

 

Omerta: City of Gangsters

Omerta City City of Gangsters1

Από τα πιο επικά παιχνίδια στρατηγικής που θα σε μυήσουν στον κόσμο της μαφίας, της ποτοαπαγόρευσης και της δολιοφθοράς. Καλείσαι να ξεκινήσεις από το μηδέν στήνοντας την συμμορία, πουλώντας όπλα και ποτά, φτιάχνοντας speakeasys, στήνοντας παράνομους αγώνες και στρατολογώντας νέα μέλη στο crew. Εκτός από το να μαζεύεις χρήματα (τα οποία πρέπει να «ξεπλύνεις»), το παιχνίδι έχει ένα έξυπνο σύστημα μάχης με τον κάθε χαρακτήρα να έχει τις δικές του μοναδικής ικανότητες και να παίζει ανά γύρους. Δοκίμασέ το, θα το λατρέψεις.

 


The Godfather: The Game

202638

Ιδανικό για όσους λάτρεψαν την ταινία του Coppola και θέλουν να ζήσουν οι ίδιοι το στόρι της. Μάλιστα το παιχνίδι ξεχώρισε ιδανικά για το σενάριο του. Στο παιχνίδι αναλαμβάνεις τον ρόλο του Aldo Trapani, του οποίου η οικογένεια είναι πιστοί στους Κορλεόνε και δολοφονούνται μετά από εντολή του Barzini. Ουσιαστικά, είσαι άνθρωπος του Michael και καλείσαι να φέρεις εις πέρας όλα εκείνα που παρουσιάζονται μέσα από την ταινία – είσαι για παράδειγμα αυτός που φυτεύει το όπλο στην τουαλέτα για την δολοφονία. Όσοι γούσταραν την ατμόσφαιρα του Νονού, θα το αγαπήσουν.

Και που να δεις το αφιέρωμα που είχαμε κάνει για τον Lucky Luciano

 

Mafia 2

mafia2 ss lg

Δεν είναι πως δεν αγαπήσαμε το τρίτο μέρος του παιχνιδιού. Αλλά όταν βάζεις να το ξαναπαίξεις θυμάσαι πόσες πολλές ομοιότητες θα μπορούσε να έχει αυτή η ταινία με το Goodfellas. Εκτός από τα ικανοποιητικά γραφικά και το σχεδόν ικανοποιητικό open world, αυτό που κερδίζει κατεξοχήν στο Mafia 2 είναι ένα και μοναδικό: το σενάριο. Μαθαίνεις όλη την μαφιόζικη αργκό, βιώνεις όλη την βία και τα πισώπλατα μαχαιρώματα και πολύ περισσότερο απολαμβάνεις τον 50s αέρα που σου προσφέρει το παιχνίδι. Είναι must για όσους γουστάρουν το μαφιόζικο theme.

 


Scarface: The World is Yours

23ea2bdbb1d8f317d23661c9055f19b8 1200 80

Το μοναδικό παιχνίδι που κόντραρε στα ίσια τα Grand Theft Auto.  Τι θα συνέβαινε αν ο Tony Montana δεν είχε πεθάνει εκείνο το βράδυ στην έπαυλή του; Αυτό ακριβώς καλείσαι να βιώσεις στο διάσημο παιχνίδι. Όλος ο κόσμος του Μαϊάμι των 70s, μέσα από τα μάτια του Tony Montana ο οποίος καλείται να ξανασταθεί στα πόδια του και να χτίσει την αυτοκρατορία του από τις στάχτες της προηγούμενης. Πιστολίδι, βρισίδια, διακίνηση ναρκωτικών. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του Scarface.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved