Ντε Νίρο, Πατσίνο, Καϊτέλ και Τζο Πέσι στη νέα ταινία του Σκορσέζε

To Netflix έβαλε μπρος το “The Irishman” και το ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε αποτελεί κλασική περίπτωση σκηνοθέτη που λατρεύει τις εμμονές του και η γνωστή παροιμία «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του» του ταιριάζει γάντι. Στη νέα του ταινία που θα τιτλοφορείται “The Irishman” και θα βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, ο πρωταγωνιστής του θα είναι μετά από καιρό ο «πολύς» Ρόμπερτ Ντε Νίρο και το στόρι θα είναι –ω ναι!- μαφιόζικο.

de niro al pacino

Βέβαια ο ενθουσιασμός μας δεν σταματάει εκεί, διότι ο «μεγάλος» Αλ Πατσίνο θα βρεθεί κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σκορσέζε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Το αντίπαλο δέος θα ερμηνεύσει έναν Ιρλανδό εκτελεστή ενώ εκείνος θα «παίξει» τον περιβόητο συνδικαλιστή Jimmy Hoffa –μια βρόμικη περίπτωση «εργατοπατέρα» που είχε αναπτύξει σχέσεις με τον υπόκοσμο και την πολιτική σκηνή της Αμερικής και πριν αρκετά χρόνια τον είχε υποδυθεί με μεγάλη επιτυχία ο Τζακ Νίκολσον.

Το Netflix τίναξε την μπάνκα στον αέρα για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της ταινίας, πληρώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 105 εκ δολάρια μόνο για αυτά! Το ότι εκτός από τα δύο ιερά τέρατα, θα συμπρωταγωνιστούν κι άλλα δύο τοτέμ του αμερικανικού σινεμά –ο Χάρβει Καϊτέλ και ο Τζο Πέσι- μας φέρνει δάκρυα συγκίνησης στα μάτια και τρομακτική αίσθηση προσμονής. Διότι δυσκολευόμαστε να ξεχάσουμε πως ο τελευταίος είχε καταφέρει να κλέψει την παράσταση από τον Ντε Νίρο σε δύο ταινίες: το Goodfellas (1990) και το Casino (1995). Κάτι που μπορείς να το πεις και υποκριτικό άθλο.

Επειδή όμως η ταινία θα «βγει» το 2019, μέχρι τότε συνιστούμε υπομονή και σας αφήνουμε με ένα μικρό μυσταγωγικό βίντεο «ντυμένο» με τη φωνή του Ρόμπερτ Ντε Νίρο που αλιεύσαμε στον ατέλειωτο ωκεανό του ίντερνετ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved