Η τελευταία μέρα στην δουλειά πριν την άδεια δεν περνάει με τίποτα

Πώς μια μέρα κατάφερε να έχει διάρκεια «365 ημερών».

Ποιες είναι οι ωραιότερες ημέρες μέσα στον χρόνο; Μάλλον εκείνες οι ημέρες που έχεις άδεια. Πιστεύω ότι ειδικά οι ημέρες που έχουμε άδεια τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι είναι σημεία αναφοράς μέσα στη χρονιά. Εκείνη η ημέρα έφτασε επιτέλους για να ξεκινήσεις τις διακοπές σου. Ας πάρουμε όλο το feeling από την αρχή. Σε πρώτη φάση περιμένεις τόσο καιρό για να ξεκινήσουν οι διακοπές σου και τώρα έγινε. Και εκεί πάει το πράγμα από την αρχή, φτάνεις σε μία κατάσταση που μηδενίζει το κοντέρ και επιτέλους αρχίζει η ξεκούραση.

Είσαι έτοιμος να απολαύσεις την άδειά σου. Ξεκινάς το πρωί και ετοιμάζεσαι με μία διάθεση, εορταστική είναι όπως είναι η τελευταία ημέρα του σχολείου πριν κλείσει για διακοπές. Ο επαγγελματισμός φθίνει και η διάθεση ανεβαίνει, όλοι το ξέρουν πας για να τακτοποιήσεις τις τελευταίες εκκρεμότητες για να φύγεις. Όπου τα σενάρια είναι δύο είτε πας ταξίδι είτε μένεις στην ίδια πόλη, όπως και να ‘χει επιβάλλεται να το γιορτάσεις.

 

«Καλός μισθός» ή εργασιακό περιβάλλον: Ένα δίλημμα που βασανίζει όλους μας

Πώς ορίζεται αυτό το συναίσθημα;

Καταρχάς το κυριότερο δεν θα δεις τους συναδέλφους σου και θα αποσυμπιεστείς από το περιβάλλον εργασίας. Αρχικά είναι δύο τα τινά, ότι αφενός δεν θα είσαι αναγκασμένος να συναναστρέφεσαι όλους εκείνους που σε εκνευρίζουν καθημερινά. Επιτέλους, λίγη ηρεμία! Εξάλλου, δεν είναι όλοι οι συνάδελφοι καλοί, μην ξεχνάς έχουμε γράψει εδώ για τα χειρότερα είδη: Οι 5 ενοχλητικοί τύποι που δυστυχώς θέλουν να λέγονται «συνάδελφοι».

Επίσης, δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις κανένα εταιρικό μέιλ για κάποιες ημέρες, ούτε να κάνεις brainstorming, ούτε να βγάλεις οχτάωρο. Επιτέλους, λίγη ψυχική ηρεμία. Θα μπορέσεις να μην κάνεις τίποτα, έστω και αν είσαι στην Αθήνα. Μόνο και μόνο αυτό αρκεί για να ζωγραφιστεί στο πρόσωπό σου ένα χαμόγελο.

Από εκεί και πέρα, δεν θα χρειαστεί για κάποιες ημέρες να σηκωθείς πάλι από το κρεβάτι σου πρωί και να ετοιμάσεις εκείνον τον μίζερο καφέ, που φτιάχνεις σε καθημερινή βάση. Όλες αυτές οι σκέψεις σε γεμίζουν με αισιοδοξία και καλή διάθεση, τόσο πολύ που να πηγαίνεις χαρούμενος στη δουλειά, κάτι που μάλλον έχεις να το κάνεις καιρό.

Καλό το AI αλλά τι θα γίνει με τα επαγγέλματα που χάνονται;

Βάζεις λίγη μουσική, βγάζεις τη δουλειά και είσαι έτοιμος να απολαύσεις την άδειά σου. Ελπίζω να περάσεις όμορφα ό,τι και αν κάνεις και να θυμάσαι πως η επιστροφή είναι πάντα πικρή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved