Οι 5 ενοχλητικοί τύποι που δυστυχώς θέλουν να λέγονται «συνάδελφοι»

Ζουν ανάμεσά μας και θέλουν μεγάλη προσοχή. 

Μπορώ να καταλάβω τι μαρτύριο είναι να πηγαίνεις κάθε ημέρα στη δουλειά και να συνεργάζεσαι με ένα σωρό άγνωστους. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, αλλά όπως έχω ξανά γράψει δεν είσαι πλούσιος και πρέπει να πας να εργαστείς. Δεν σου φτάνουν όλα αυτά που είσαι αναγκασμένος να κάνεις για να βγει το μεροκάματο, έχεις και τους συναδέλφους. Και κάποιοι από αυτούς δεν «παλεύονται» καθόλου. Τους βάλαμε σε κατηγορίες για να τους δώσεις και εσύ την κατάλληλη θέση σε αυτό το διαβολεμένο οχτάωρο.

1. Φωνακλάς

Είναι εκείνος που φωνάζει όλη την ώρα για το παραμικρό και ενοχλεί όλο το υπόλοιπο γραφείο χωρίς να τον νοιάζει για κανέναν από τους υπολοίπους. Είναι εκείνος που θέλει να τραβάει τα βλέμματα πάνω του, ο λίγο εγωκεντρικός, που αναζητά να γίνεται το κέντρο της προσοχής. Συνήθως, δεν αφήνει και τους συναδέλφους του να δουλέψουν.

Συγκεκριμένα οι φωνακλάδες του γραφείου έχουν 5 διαφορετικά είδη.

2. Πέφτουλας

Όλα μπορούν να γίνουν σε ένα γραφείο, αλλά μιλάω για εκείνον τον τύπο που πέρα από επαγγελματίας, είναι και επαγγελματίας γύπας. Μόλις «μυριστεί» θηλυκή παρουσία, πέφτει πάνω της. Θα μπορούσα να πω ότι μιλάμε για έναν γλίτσα. Είναι εκείνος που έχει την ίδια συμπεριφορά σε όλες, χωρίς να σημαίνει ότι θα κάνει κάποια παραπάνω κίνηση. Μάλλον ψάχνει για επιβεβαίωση.

 

 

3. Τοξικός

Με διαφορά, η κατηγορία νούμερο τρία είναι η χειρότερη. Είναι εκείνος που δεν του αρέσει τίποτα, δεν του αρέσεις εσύ χωρίς λόγο και αυτό είναι εντάξει. Θα κάνει σχόλια για τη δουλειά σου, τα οποία θα είναι αρνητικά -χωρίς να έχεις ζητήσει ποτέ καμία άποψη. Θα τον ανεχτείς και αυτόν και μην το παίρνεις πολύ στα σοβαρά. Αν σε προσβάλλει, βάλτον στη θέση του.

Πάντως ο κουτσομπόλης του γραφείου έχει ξεχωριστή θέση στη δουλειά.

4. Ματαιόδοξος

Είναι εκείνος που μπορείς να το πεις και αριβίστα. Είναι εκείνος που θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσα για να φτάσει στον στόχο του. Είναι εκείνος που θα κάνει τα πάντα για να φτάσει να πάρει μία θέση. Είναι «επικίνδυνος» και θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να πάρει προαγωγή.

5. Σπιούνος

Υπάρχουν παντού σε κάθε εταιρεία. Είναι εκείνοι που ξέρουν τα πάντα για τους πάντες και θα «καρφώσουν» στον προϊστάμενό τους. Κακό είδος. Πρόσεχε τα λόγια σου και μην εμπιστεύεσαι πολλά-πολλά στη δουλειά. Δεν ξέρεις πώς μεταφέρονται τα πράγματα. 

Υπάρχουν και οι 5 τεμπέληδες του γραφείου που θέλουν ειδική ανάλυση ο καθένας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved