Intime Ωριμάζεις πραγματικά όταν δεν μπαίνεις σε δίλημμα για διακοπές με σύντροφο ή με φίλους

Στη Δημοκρατία και στις διακοπές δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Οι διακοπές είναι σαν την Δημοκρατία. Δεν υπάρχουν διλήμματα, ούτε αδιέξοδα. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Και αν στη ζωή σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι, στις διακοπές σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά η παρέα.

Είναι το δίλημμα που πάντα πέφτει ως κουίζ σε κάθε γραφείο ή σε κάθε ανδρική παρέα. Διακοπές με τη σύντροφο ή με τους φίλους; Το μεγάλο ερώτημα που ταλανίζει και το μυαλό δουλεύει σε φουλ ρυθμούς ώστε να δώσει πρώτα την απάντηση στον ίδιο του τον εαυτό και μετά στους υπόλοιπους. Τα επιχειρήματα πέφτουν βροχή, οι διαφωνίες υποτίθεται μας κάνουν καλύτερους και καταλήγουν σε χρήσιμα συμπεράσματα, ωστόσο ο νικητής σε αυτό το άτυπο καλοκαιρινό debate είναι πάντα ένας: Η αλήθεια βρίσκεται πάντα στη μέση και κόντρα σε όλους, δε θα μπούμε ποτέ σε αυτό το δίλημμα.

 

 

Θα στείλουμε στον κουβά τους σχεσάκηδες και τους παρεάκηδες και θα επιλέξουμε διακοπές και με σύντροφο και με φίλους. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι διασκέδαση, είναι απόλαυση, είναι ηρεμία. Είναι εκείνο το απαραίτητο διάλειμμα που πρέπει να το περάσεις με τους ανθρώπους που θέλεις στη ζωή σου. Αυτά τα διλήμματα που οφείλεις να επιλέξεις ανάμεσα στους ανθρώπους της ζωής σου αποτελούν εφηβικό σύνδρομο που πρέπει κάποτε να ξεπεράσεις.

Στα Κουφονήσια θέλουν το καλοκαίρι τους αυθεντικό και τίμιο

Μία μεγάλη παρέα που αποτελείται από την κοπέλα, τους φίλους σου είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μπορεί να νικήσει κάθε στιγμή πλήξης. Όχι δε θέλω απλώς να πάω για ένα κοκτέιλ με την κοπέλα μου και να κοιτάζουμε τα κινητά μας διότι έχουμε σχολιάσει τα πάντα. Όχι δε θέλω απλώς να καγκουρίσω πίνοντας μπίρες και ποτά μέχρι θανάτου με τους κολλητούς. Το καλοκαιρινό τραπέζι από θαλασσινά και τσίπουρα οφείλεις να το μοιραστείς με όλους εκείνους που αγαπάς. Μπορεί να είναι οι γονείς σου, όσο μεγαλώνεις διαπιστώνεις πως αποτελούν υπέροχη παρέα και μπορείς να κάνεις πράγματα μαζί τους στις διακοπές, μπορεί να είναι τα αδέρφια σου, μπορεί να είναι οι συνάδελφοί σου, μπορεί να είναι οι κολλητοί σου, μπορεί να είναι η κοπέλα και οι φίλες της. Ενδεχομένως να είναι ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω.

 

 

Τα διλήμματα είναι καταναγκαστικά. Στον πυρήνα τους θα συναντήσεις μία μαυρίλα. Το μπλε του καλοκαιριού δεν έχει χώρο για μιζέρια, μαυρίλα και διλήμματα. Πάρε όλους όσους αγαπάς, μία βαλίτσα και φύγε για το νησί. Ή για το βουνό. Είπαμε σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά η παρέα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved