O Tom Hanks μάλλον είναι και επίσημα ο χειρότερος ηθοποιός της χρονιάς

Κάποτε μάζευε τα όσκαρ σαν πορτοκάλια και από τότε που πήρε το ελληνικό διαβατήριο…

Όχι ένα, αλλά δύο υποψηφιότητες κέρδισε ο Tom Hanks στα ειρωνικά αντι-Όσκαρ βραβεία Razzie Awards που βραβεύουν τις χειρότερες ερμηνείες, ταινίες, σενάρια κλπ της χρονιάς. Ο δημοφιλής ηθοποιός είναι ο τελευταίος που θα περίμενε κανείς να γίνει στόχος ενός τέτοιου σατιρικού θεσμού, μιας και το παλμαρέ του είναι τουλάχιστον αξιοζήλευτο.

Η χρονιά του Brendan Gleeson

Στην ουρανομήκη καριέρα του, ο Hanks έχει κερδίσει 2 όσκαρ και άλλες 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Επίσης έχει κερδίσει 7 Emmys, 4 Χρυσές Σφαίρες, 2  Screen Actors Guild Awards κι ένα κάρο ακόμα βραβείο που μάλλον ούτε ο ίδιος δεν θυμάται. Αλλά αυτά μάλλον είναι περασμένα μεγαλεία για τον 66χρόνο ηθοποιό που μάλλον τον έχει παραμαγέψει η Αντίπαρος και όλο εκεί έχει το μυαλό του όταν δουλεύει. 

 

 

Αρχικά ο τύπος που ενσάρκωσε την Αμερική ως Forrest Gump κέρδισε την πρώτη του αρνητική υποψηφιότητα για φέτος υποδυόμενος τον Colonel Tom Parker στο Elivis, ταινία η οποία έκανε καλή συγκομιδή στις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Ο Hanks μάλλον δεν έπεισε ως ατζέντης του Βασιλιά του Ροκ εν Ρολ και κάπως έτσι είναι υποψήφιος για τον χειρότερο Β’ αντρικό ρόλο της χρονιάς.

 Η σταθερή αξία στα βραβεία λέγεται Steven Spielberg 

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο τύπος που έσωσε τον στρατιώτη Ryan δεν κατάφερε να σώσει τη νέα ταινία της Disney για τον Pinocchio. Η ταινία είναι υποψήφια ως το χειρότερο remake της χρονιάς και για το χειρότερο σενάριο. Κάπως έτσι παρασύρθηκε και ο Hanks ως Geppetto και είναι υποψήφιος για το βραβείο του χειρότερου Α’ αντρικού ρόλου

 

 

Αυτή η δυστυχής αλληλουχία γεγονότων και κακών επιλογών έφεραν τον Tom Hanks σε μία αξιοζήλευτη λίστα συνήθων υπόπτων για κακές ερμηνείες κι έτσι βρέθηκε να διαγωνίζεται με τους Machine Gun Kelly για την αναμενόμενα οικτρή ερμηνεία του στο Good Mourning, τον ανεκδιήγητο Pete Davidson για τον Marmaduke, τον βασιλιά των κακών ερμηνειών Jared Leto για το απαίσιο Morbius και τον παλαίμαχο Sylvester Stallone για το Samaritan. 

Ίσως αυτή η διπλή υποψηφιότητα να είναι ένα καμπανάκι κινδύνου για τον Hanks για να φροντίσει την υστεροφημία του πριν καταστρέψει τελείως την καριέρα του με αρπαχτές στα διαλείμματα από την Αντίπαρο. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved