Why do you seek the living among the dead?: Η σκηνή που θα μας στοιχειώνει κάθε Πάσχα

Στο τελευταίο κομμάτι του «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» έρχεται η ανατριχίλα που μας προετοιμάζει για τη γαλήνη.

Υπάρχει κάτι το οποίο δεν έχουμε σχολιάσει για τη μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; Και μόνο το γεγονός ότι φανταζόμαστε το πρόσωπο του πρωταγωνιστή, Ρόμπερτ Πάουελ ως το πώς θα έδειχνε στην πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός, τα λέει όλα. Όπως και το ότι μέχρι και σήμερα είναι η πιο επιτυχημένη μεταφορά της Βίβλου στην τηλεόραση.

Για αυτό το Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι η τέλεια σειρά.

Μια σκηνή όμως ακόμα μας προκαλεί τρέμουλο

Σαφώς και σε μια σειρά επεισοδίων όπου απεικονίζονται ιστορίες από την Βίβλο όπως τα Πάθη του Χριστού γίνεται κατανοητό ότι ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι έβαλε όλο του ταλέντο στη δημιουργία άκρως σκληρών σκηνών, όπως εκείνη πάνω στον Σταυρό.

 

 

Αυτό όμως που κατάφερε σε μία και μόνο σκηνή και μας προκάλεσε -μάλλον άθελά του- τρέμουλο ήταν λίγες στιγμές πριν μαθευτεί η Ανάστασή Του.

Είναι η σκηνή κατά την οποία, η Μαρία Μαγδαληνή πάει προς τον Ιερό Τάφο για να προσέξει το άψυχο σώμα του θεανθρώπου αλλά πριν την οδηγήσουν οι Ρωμαίοι, δύο φιγούρες ξεπροβάλλουν μέσα στην ομίχλη. Δύο χωρικοί που σταματάνε τη συνοδεία, εκφωνώντας τη χαρακτηριστική ατάκα «Why do you seek the living among the dead?» - στα ελληνικά «Γιατί αναζητείτε τους ζωντανούς ανάμεσα στους νεκρούς;» για να ακολουθήσει μια μικρή παύση. Και έπειτα η είδηση: «Jesus is not here».

Κουίζ: Μπορείς να θυμηθείς που άλλου έχει παίξει το καστ του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»;

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ανακαλύπτουν ότι ο τάφος είναι άδειος και η Μαγδαληνή αναζητεί τους χωρικούς, αλλά εκείνοι έχουν πλέον εξαφανιστεί. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αλλάζει όλη η κοσμοθεωρία και η ψυχοσύνθεση μας. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν αυτό ήταν κάτι που ήθελε να πετύχει ο Τζεφιρέλι, αλλά αυτό το σκηνικό με τους χωρικούς που ξεπροβάλουν μέσα από την ομίχλη και να μας προετοιμάσουν για ένα ακόμα θαύμα, κάνει και εμάς τους ίδιους να μπούμε στο μυαλό της Μαγδαληνής και να αναρωτηθούμε για αυτό που είδαμε. Είδαμε όντως δύο χωρικούς ή ήταν ένα όραμα;

 

 

Μια σκηνή γεμάτη ανατριχίλα, μια φωνή και λίγες λέξεις που μετέδωσαν το πλέον χαρμόσυνο μήνυμα. Η Ανάσταση του Κυρίου ήταν πλέον γεγονός. Όπως και το στιγμιαίο τρέμουλο της ψυχής μας.

Ο Rod Steiger είναι ο μοναδικός Πόντιος Πιλάτος που κατέκτησε το κοινό



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved