associated press Ο κανόνας του Τομ Χανκς που ακολουθούν όλοι οι ευφυείς άνθρωποι

Φαίνεται απλός αλλά σχεδόν κανείς δεν τον κάνει πράξη στη ζωή του.

Επιτυχημένος και συμπαθητικός, ο Τομ Χανκς θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Ωστόσο για να φτάσει στην κορυφή, εκτός από ταλέντο και σκληρή προσπάθεια, ακολούθησε έναν κανόνα που φαίνεται απλός αλλά κανείς δεν τον κάνει πράξη.

 

 

Όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική δε δίστασε να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε ταινίες που πίστεψε ότι δεν ταιριάζει. Έμαθε να λέει εύκολα «όχι» και αυτό το «όχι» έμεινε γνωστό ως κανόνας του Τομ Χανκς. «Με το να λες ναι, απλά δουλεύεις. Με το να λες όχι, σημαίνει ότι επέλεξες το είδος της ιστορίας που θες να πεις και το είδος του χαρακτήρα που θες να παίξεις», έχει αναφέρει σε συνέντευξή του στο παρελθόν.

Ο Tom Hanks έβγαζε πάντα από μέσα μας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Στην πραγματικότητα ο Τομ Χανκς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή λέγοντας «όχι» και θέτοντας έτσι τις δικές του προτεραιότητες στη ζωή. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε πιο κοντά στον εαυτό και διαχειρίστηκε με άψογο τρόπο κάθε κατάσταση και πρόκληση στη ζωή σου. Όταν λέμε «ναι» σε κάτι που δεν θέλουμε, είναι σαν να λέμε «όχι» σε όσα κάνουμε και θέλουμε. Το να αρνούμαστε πράγματα δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ένας κανόνας που οφείλουμε να βάλουμε στη ζωή μας και να μας κάνει πιο επιλεκτικούς.

Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα δικά μας όρια και είναι ένας κανόνας που ακολουθούν όλοι οι ευφυείς, επιτυχημένοι άνθρωποι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved