ΣΟΚ! «Είχα μείνει ένα μήνα καθαρός από το Survivor και χτες υπέκυψα»

Η πρώτη γνωριμία ενός ανθρώπου με το ριάλιτι που έχει σαλτάρει όλη τη χώρα.

Τον τελευταίο μήνα ακούω καθημερινά τριγύρω μου λέξεις που με παραπέμπουν σε δύσκολες, μετεμφυλιακές καταστάσεις. «Ασυλία», «πείνα», «μαχητές», «συμμαχίες». Βέβαια, αν ήμουν ένας νορμάλ άνθρωπος, όπως εκείνα τα μερικά εκατομμύρια που στήνονται τέσσερις μέρες την εβδομάδα μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να δουν το Survivor, δεν θα είχα τέτοια θέματα. Θα ήξερα πως εδώ και καμιά 30αριά μέρες, σε κάποιες παραλίες του Άγιου Δομίνικου, δύο ντουζίνες συμπατριωτών μου κι ένας που τον λένε Τσανγκ, ανταγωνίζονται η μία την άλλη, ματώνουν, ιδρώνουν και λιμοκτονούν με απώτερο στόχο να τσιμπήσουν το έπαθλο των €100.000. Οι «Διάσημοι» από τη μια και οι «Μαχητές» από την άλλη. 

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε μια Κυριακή βράδυ να απλωθώ σε έναν τριθέσιο καναπέ για να γνωριστώ επιτέλους με τη σύγχρονη τηλεοπτική ντόπα. «Κάτσε μια φορά να το απολαύσουμε παρέα, θα σου αρέσει». Στο ρόλο του ντίλερ, το αμόρε το οποίο φρόντισε να μου αραδιάσει πρώτα μερικά από τα βασικά: «σήμερα θα αγωνιστούν με έπαθλο κάποιο φαγητό», «τους δίνουν μία φορά την εβδομάδα λίγο ρύζι, λάδι και αλεύρι», «αύριο έχουν αγώνισμα για την ασυλία και η ομάδα που θα χάσει θα βγάλει 3 προτεινόμενους για αποχώρηση από τους οποίους το κοινό θα αποφασίσει ποιος θα φύγει», «οι "Διάσημοι" είναι πιο ενωμένοι από τους "Μαχητές"» και διάφορα άλλα τέτοια επεξηγηματικά. 

Και πώς σου φάνηκε;

Για να μην τα πολυλογώ, το ποιο ωραίο πράγμα από το χθεσινό επεισόδιο ήταν τα μπεργκεράκια που κατέληξαν στο στομαχάκι μου, όση ώρα έβλεπα τους ταλαίπωρους να σακατεύουν τα γόνατά τους για να κερδίσουν ένα... κρουασάν σοκολάτας. Να φανταστείτε, έχω ένα από δαύτα στο ντουλάπι της κουζίνας μου εδώ και καμιά δεκαριά μέρες και δεν λέω να το αρπάξω, παρά το γεγονός ότι για να το φτάσω δεν χρειάζεται να κάνω έρπειν και να ξεαγκιστρώσω. Τέσπα.

Από εκεί και πέρα, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ομάδα των Διασήμων. Μα την Παναγιά, πέρα από τη Λάουρα (την ήξερα από τον Φάνη Λαμπρόπουλο), τον Χρανιώτη (τον ήξερα από κάτι σειρές) και τον Σπαλιάρα (τον ήξερα από κάτι memes), τα μάτια μου δεν είχαν ξαναδεί ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον. Πιο άσημοι κι από εντεκάδα του Μπέντο. Αυτόν τον Χανταμπάκη δε που όταν τον κοιτάζει η δικιά μου για κάποιον ανεξήγητο λόγο γυρίζει και μου σκάει αγκωνιές στην καρωτίδα, δεν τον πολυχωνεύω να σας πω την αλήθεια. Ίσως να φταίει αυτό που κάνει όταν μιλάει, ναι αυτό που κλείνει τα μάτια του λες και τον τυφλώνει ο ήλιος ακόμη και όταν ο ήλιος έχει πάει για ύπνο. Ξέρετε τι άλλο δεν μου άρεσε στον τύπο; Αυτά τα δήθεν αδελφικά φιλιά του στη Λάουρά μας. Βάστα ρε μεγάλε! Ολόκληρη Νάργες, κοτζάμ γυναικάκι που τη βλέπει ο μισός αντρικός πληθυσμός της χώρας και κάνει σχέδια για μήνες του μέλιτος και μεγάλωμα των παιδιών της κι εσύ τη χαϊδεύεις και τη φιλάς στα κούτελα λες και είναι ότι πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο; Δεν υπονοώ κάτι Γιάννη Μουρούτσο, απλά αφήνω αυτό εδώ.

ezgif.com optimize

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είχαν και θετικά highlights οι Διάσημοι. Ο Σπαλιάρας για παράδειγμα, για τον οποίο έχω ακούσει ότι είναι πιο ενοχλητικός και από κουνούπι που σου βιάζει τα αυγουστιάτικά σου βράδια, εμένα χτες μου έβγαλε μπόλικα κιλά ντομπροσύνης και του δίνω αρκετά κρέντιτς: «Εγώ μάγκες έχω θέματα και ήρθα για τα λεφτά. Εσείς;». Από κοντά και η Νάργες, που με αυταπάρνηση α λα Νταρμπισάιρ μπήκε στη μάχη κι ας έχασε. Κλείνω με τους Διάσημους με εκείνη την όμορφη κυριούλα που κάνει γιόγκα και πολύ μου άρεσε η όλη της παρουσία. Μέσα κι έξω, όμορφη. Έψαξα να βρω στο ιντερνέ την ηλικία της, γιατί είχα μια διαφωνία με τον Πολυμενέα που μου 'λεγε πως είναι 40 κι εγώ του έλεγα πως έχει πιτυρίδα στα μάτια, αλλά δεν βρήκα κάτι.

Δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτό το κείμενο-ξεπαρθένιασμα χωρίς να κάνω αναφορά στην πιο διάσημη μασχάλη της χώρας, αυτήν της Κολιδά που δέσποζε κάτω δεξιά στην μικρή μας οθόνη όση ώρα ο Μισθοφόρος προσπαθούσε να εξηγήσει πραγματάκια που δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήθελε να εξηγήσει. Βασικά, δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από πάνω της! Καθαρή, ανίδρωτη, φρεσκοξυρισμένη, σένια, βγαλμένη από τα πιο περιποιημένα όνειρα κάθε άντρα και ΜΠΡΑΒΟ στην κυρία Κολιδά που είναι εκεί στην εξορία, αλλά το grooming, grooming. 

Λέω να κάτσω να δω και το σημερινό. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μου φάνηκε πως στο χθεσινό τρέιλερ για το νέο επεισόδιο είδα ένα ντούκι να κεντράρει τον Χανταμπάκη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved