Assosiated Press Το πραγματικό ντέρμπι των Όσκαρ είναι για τον Β’ Αντρικό Ρόλο

Η μάχη των Robert's, ο «Έλληνας» Ruffalo, το αουτσάιντερ και ο Ken-Ken. Ποιον θα διάλεγες;

Δεν θέλει και πολύ σκέψη για να πειστούμε ότι η νύχτα των φετινών Academy Awards έχει δύο μεγάλους πρωταγωνιστές: Oppenheimer vs Poor Things θα μπορούσε να είναι αφίσα στη φετινή μάχη των Χρυσών Αγαλματιδίων και εννοείται πως υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον. Το όνομα Γιώργος Λάνθιμος φέτος έχει ανέβει επίπεδο, διεκδικεί με το Poor Things 11 κατηγορίες και στέκεται επάξια απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Christopher Nolan.

Οι δύο επόμενες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου.

Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής το Oppenheimer δείχνει να έχει μια υπεροχή, με βάση όμως την πορεία του Poor Things στα BAFTA Awards και τις Χρυσές Σφαίρες τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Και ενώ όλοι θα περιμένουν να δουν ποιο από τα δύο φιλμ θα κερδίσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, νωρίτερα στην βραδιά θα έχει κριθεί το πραγματικό ντέρμπι. Εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να βάλει με σιγουριά το χέρι του στη φωτιά για τον νικητή. Και μιλάμε προφανώς για το Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου.

 

 

Το ντέρμπι, το αουτσάιντερ, τα φαβορί και το «ιερό τέρας»

Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε Poor Things vs Oppenheimer, με τους Robert Downey Jr. και Mark Ruffalo να αφήνουν για λίγο την συμμαχία τους στους Avengers της Marvel, και να παλεύουν για το Χρυσό Αγαλματίδιο.

Ο πρώτος αποτέλεσε ένα σοβαρό αντίβαρο για τον Cillian Murphy ως Lewis Strauss στο Oppenheimer – αν δεν λεγόταν Oppenheimer το φιλμ ενδεχομένως να πήγαινε και για τον Α’ Αντρικό Ρόλο– την ώρα που o Mark Ruffalo έδινε μεγάλη ωδή και γέλιο πλάι στην Bella Baxter (Emma Stone) ως η καρικατούρα, ονόματι Duncan Wedderburn.

 

 

Στα μάτια των περισσότερων, ο Robert Downey φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση αυτής της πρωτιάς -και εμείς θέλουμε να δούμε τον Iron Man νικητή- η μεγάλη απειλή όμως δεν είναι απαραίτητο ότι έρχεται από την ταινία Poor Things αλλά από τους υπόλοιπους τρεις.

Αρχικά είναι ο Sterling K. Brown, ο κάτοχος της Χρυσής Σφαίρας του 2018 για το This is Us, ο οποίος ως Dr. Clifford "Cliff" Ellison στο American Fiction συντέλεσε ένα εκπληκτικό δίδυμο μαζί με τον Jeffrey Wright (θα είναι υποψήφιος για το βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου) και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη.

 

 

Ωστόσο, και μόνο που βλέπεις ένα όνομα όπως ο Robert De Niro να διεκδικεί βραβείο, δεν μπορείς να μην το παίρνεις στα σοβαρά. Θα περίμενε κανείς ότι από το Killers of the Flower Moon θα υπάρχει και άλλη αρσενική υποψηφιότητα, ωστόσο, ο Leonardo Di Caprio έμεινε μετά από καιρό εκτός υποψηφιοτήτων και πλέον ο William King Hale της ταινίας μαζί με την Lily Gladstone (υποψήφια για Α’ Γυναικείο Ρόλο) μεγαλώνει τον ανταγωνισμό. Και σίγουρα απαγορεύει σε οποιονδήποτε βρίσκεται στη συγκεκριμένη κατηγορία να είναι σίγουρος για νίκη.

 

 

Η τελευταία «απειλή» για το Όσκαρ του Robert Downey Jr. είναι και ο πιο ιδιαίτερος. Ο Ken-Ken από το Barbie, Ryan Gosling ήταν πιο κόντρα από ό,τι άλλο μας έχει δείξει στην καριέρα του, αλλά ήταν πραγματικά μοναδικός στο τελικό αποτέλεσμα, με το όνομά του να μην λείπει από την λίστα.

 

 

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Sterling K. Brown (American Fiction), Robert De Niro (Killers of the Flower Moon), Robert Downey Jr. (Oppenheimer), Ryan Gosling (Barbie) και Mark Ruffalo (Poor Things). Σε ποιον θα δίνατε το Όσκαρ;

Υ.Γ. Μην επηρεάζεστε από μας που προτιμήσαμε τον Robert Downey Jr. είμαστε φανατικοί οπαδοί του Christopher Nolan.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved