Ο Απόστολος Μπαρασόπουλος της μικρής οθόνης που όλοι αγαπήσαμε, είναι ο άθικτος της ανθρώπινης φύσης. Ο Μάνος Βακούσης, είναι ακόμα περισσότερα. 

Δεν αρκεί μία συνέντευξη για να μπορέσει κανείς να παρουσιάσει όλα όσα έχει προσφέρει ο Μάνος Βακούσης στο ελληνικό θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μετράει στο δυναμικό του δεκάδες ρόλους, ακόμα περισσότερες συνεργασίες με ιερά «τέρατα» του θεάτρου και του σινεμά και με ρόλους που σε πείθουν ότι μπορεί να παίξει κυριολεκτικά τα πάντα.

Ο ίδιος θα μας πει πως ο ρόλος του στο «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, όπου υποδύεται τον απόστρατο ταξίαρχο Απόστολο Μπαρασόπουλο, ήταν για εκείνον αποκάλυψη. Η πραγματική αποκάλυψη ωστόσο, έρχεται σε κάποιον μετά από μία συζήτηση με το Μάνο Βακούση και για όλα όσα θα δει κανείς στον πολυδιάστατο χαρακτήρα του. Μιλάει για το θέατρο με την ίδια αγάπη που μιλάει για την ελληνική φιλοσοφία. Σχολιάζει τα δραματικά έργα με τον δωρικό τρόπο που ο Ησίοδος θα περιέγραφε σε κάποιον την Κοσμογονία του, όταν ακόμη ήταν σκέψη.

 

 

Όμως είναι η εμπειρία του και οι αρχές του, όμοιες με εκείνες του Απόστολου Μπαρασόπουλου, που τους κάνουν ένα και το αυτό. Μία κουβέντα μαζί του για το θέατρο, τον Έρωτα και την μοναχικότητα της ανθρώπινης φύσης, μπορεί να είναι μακριά από το κομμάτι του πολιτισμού, αλλά την ίδια στιγμή είναι τόσο κοντά. Αν ο Απόστολος Μπαρασόπουλος είναι ένας τηλεοπτικός Μάρκος Αυρήλιος, τότε ο Μάνος Βακούσης εκπροσωπεί σαν ηθοποιός και σαν άνθρωπος τις τέσσερις μεγάλες αρετές των Στωικών. Για τώρα, δείχνει το μεγαλείο του στην θεατρική παράσταση «Ο Επισκέπτης» του Έρικ Εμμάνουελ Σμιτ, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια. 

Για όλα τα υπόλοιπα, αφήνουμε τον ίδιο να μιλήσει, σε μία από τις ωραιότερες συνεντεύξεις που έχει δώσει στην καριέρα του.  

Συνέντευξη: Χρήστος Κάβουρας, Κώστας Χρήστου
Κάμερα-Μοντάζ: Nicholas Cornford
Μία παραγωγή της DPG DIGITAL MEDIA GROUP
*Ευχαριστούμε θερμά την COSMOTE TV και το Geppetto (Στίλπωνος 2, Παγκράτι) για την φιλοξενία 

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved