Ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις «Blue Lagoon» του κόσμου

Παρόλα αυτά, δεν είναι ελληνικά τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο.

Και τι ψάχνουμε τα καλοκαίρια; Ωραίες παραλίες με γαλάζια νερά για να κάνουμε τις ωραιότερες βουτιές. Γιατί πώς να το κάνουμε; Το θαλασσινό νερό πάνω στο σώμα μας και αυτή η αίσθηση δροσιάς είναι από τα πιο απολαυστικά πράγματα που μπορούν να μας συμβούν. Για αυτό «βρήκαμε» τις ωραιότερες παραλίες, σύμφωνα με κατάλογο που έφτιαξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas.

Στα Κουφονήσια θέλουν το καλοκαίρι τους αυθεντικό και τίμιο

Πώς δημιουργήθηκε η λίστα

Οι ερευνητές έφτιαξαν μια μακροσκελή λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Έπειτα, έγινε χρωματική ανάλυση, που περιελάβανε λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων των παραλιών του Google map. Ειδικότερα, κάνοντας χρήση ενός εργαλείου σταγονόμετρου για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με την επίσημη πιο μπλε απόχρωση του μπλε.

Σε αυτή λοιπόν τη λίστα η χώρα μας διεκδικεί 5 από τις 10 πρώτες θέσεις, ενώ στην πρώτη θέση είναι η γειτονική Αλβανία. Η παραλία Pasqyra ή αλλιώς Mirror Beach στην Αλβανία, έχει τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο και είναι κοντά στους Αγίους Σαράντα και στο Εξαμίλι.Οι προορισμοί στη Βουλγαρία, στη Γαλλία, στο Μαυροβούνιο και στη Σκωτία μπήκαν επίσης στις 30 καλύτερες.

 

 

Ποιος είπε ότι η Αττική δεν διαθέτει εξωτικές παραλίες;

Oι 10 παραλίες της Ευρώπης με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο:

Pasqyra, Αλβανία
Μπούκα, Μεσσήνη
Κασσιόπη, Κέρκυρα
Plage de la Vernette, Γαλλία
Καπούτα, Αττάλεια, Τουρκία
Βούλισμα, Λασίθι, Κρήτη
Φωκί, Κεφαλονιά
Praia do Carvalho, Πορτογαλία
Ομπρός Γιαλός, Κρήτη
Los Lances Beach, Ισπανία

 

 
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved