Instagram Aitana: Το AI μοντέλο που προκαλεί τρόμο σε κάθε influencer

Αυτοχαρακτηρίζεται ως gamer, cosplay lover, ασχολείται με το fitness και βγάζει περισσότερα ευρώ από σένα.

Δε μας έφτανε ο εγχώριος ανταγωνισμός, μας έρχονται και από την τεχνητή νοημοσύνη. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται οι influencers όταν έμαθαν για την ύπαρξη της Aitana Lopez. Πρόκειται για το δημιούργημα ενός ισπανικού πρακτορείου influencing, το The Clueless και αποτελεί το πρώτο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Ισπανίας. Η συνιδρύτρια του The Clueless, Diana Nunez, είπε πως η έμπνευση για τη δημιουργία της Aitana προήλθε από τα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα που σχετίζονται με τους influencers. Προσπαθώντας να μειώσει την εξάρτηση από τους ανθρώπους influencers, το πρακτορείο “δημιούργησε ένα τέρας…ένα όμορφο τέρας”.

 

 

Γιατί να χρυσοπληρώνουμε ανθρώπους ενώ μπορεί να μας κάνει την ίδια δουλειά ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης; Αυτή ήταν η σκέψη των ανθρώπων του The Clueless και φαίνεται ότι αποδίδει. Η ανάπτυξη της Aitana Lopez χρειάστηκε αρκετούς μήνες πειραματισμών με διαφορετικές εμφανίσεις, μέχρι που βρέθηκε ο κατάλληλος συνδυασμός χαρακτηριστικών. Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 153.000 followers στο Instagram και η περιγραφή του προφίλ αναφέρει “Digital creator”. Αυτοχαρακτηρίζεται ως gamer, cosplay lover και ασχολείται με το fitness.

 

 

Στον οικονομικό τομέα το project αποδείχθηκε εξαιρετικά κερδοφόρο για την The Clueless, αφού η Aitana αποφέρει μέσα μηνιαία έσοδα €3.000, ενώ ένα μήνα έφτασε ακόμα και τα €10.000. Η πλειοψηφία των εσόδων προέρχεται από social media διαφημίσεις, ενώ έχει εξασφαλίσει και συμβόλαιο ως πρεσβευτής για μια εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής για αθλητές.

 

 

Μπορεί η εταιρεία να μη φαντάζεται ένα μέλλον που η τεχνολογία θα αποτελέσει κίνδυνο για την ανθρώπινη εργασία αλλά το κάνουμε εμείς για εκείνη. Το πώς θα καταφέρουμε να αντισταθούμε σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, θα το μάθουμε σύντομα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved