Θα ήθελες να βγάλεις 40.000.000 ευρώ με μια κίνηση;

Ο Τim Cook, CEO της Apple έκανε το πιο προφανές που κανείς όμως δεν θα έκανε στη θέση του.

 
Όλα είναι θέμα ευελιξίας, καθώς τα χρήματα για να βγουν πέρα από κόπο, ίσως να απαιτούν κυρίως τρόπο ακόμη και στον κόσμο των επιχειρήσεων. Η φιλοσοφία πίσω από έναν καλό επιχειρηματία, είναι να βλέπει την ευκαιρία, βασικά είναι η ικανότητα να μπορεί να τη διακρίνει και να ενεργεί αμέσως. Οπότε, αν διαρκώς σκέφτεσαι πώς να «ξεφύγεις» από την οικονομική σου τάξη και θες να πας ένα βήμα παραπέρα, τότε μπορείς να σκεφτείς το παράδειγμα του Τim Cook. Πουλάει, όταν βλέπει ότι όλα να καταρρέουν και από την άλλη κάποιος αγοράζει όταν βλέπει μία ευκαιρία να έρχεται. Είναι θέμα οπτικής, αρκεί να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές.
 
 
 

 

Κίνηση Ματ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ο Tim Cook έγινε πιο πλούσιος κατά $41.5 εκατομμύρια μετά φόρων, αφού πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πώληση μετοχών που έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, ο Cook πούλησε 511.000 μετοχές οι οποίες αξίζουν $87.8 εκατομμύρια προ φόρων κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου μισό εκατομμύριο μετοχές.
 
 
Για την ιστορία, ο CEO της Apple πούλησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2021 μερικές από τις μετοχές που έχει στην εταιρεία. Από εκείνη την κίνηση είχε αποταμιεύσει το ποσό των 355 εκατομμυρίων δολαρίων. Την επόμενη χρονιά, το 2022, ήταν ένα από τα λίγα στελέχη της Apple που δεν πούλησαν τίποτα. Αυτή τη φορά ο Cook δεν κέρδισε τόσα, αφού έβγαλε 41,5 εκατομμύρια δολάρια.
 

Για τις μετοχές της Apple 

Για τις μετοχές της Apple αυτό που ισχύει μέχρι στιγμής είναι ότι έχουν πέσει κατά 13% μετά τον Ιούλιο, όπου η αξία μετοχής άγγιζε τα $198, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα ανακάμψει η ζήτηση. Αυτή η εικόνα φαίνεται να προκύπτει και από την εκτίμηση και άλλων οικονομικών αναλυτών, που υποστηρίζουν ότι οι πωλήσεις θα πέσουν ξανά μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. Σημειώνουν πως αναμένουν λιγότερους χρήστες στις ΗΠΑ να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον υψηλό πληθωρισμό.
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved