Trash ποτά που ακόμα πίνουν οι φίλοι μας

Όχι άλλο χυμό πορτοκάλι στο ποτό σου. 

Πάμε σε ένα μπαρ και από εκεί που όλη η παρέα παρεγγέλενει τα new era ή κλασικά ποτά είναι εκείνος ο φίλος που πάντα θα κάνει την επιλογή του θυμίζοντας κάτι από τα παλιά, αλλά τα trash παλιά. Είναι κάποια από εκείνα τα κοκτέιλ που έχουν ξεμείνει και όμως έχουν ακόμη κοινό. Κάπως έτσι σκέφτηκα να γράψω για εκείνα τα drinks που μπορούν να έχουν ξεμείνει και όμως ακόμη τα επιλέγουν. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές τις επιλογές.

Aπό που προέρχεται η ονομασία του negroni;

1. Βότκα πορτοκάλι

Μία από τις κολλητές μου, το αγαπάει αυτό το ποτό (;) Με πιάνει ανατριχίλα κάθε φορά που το παραγγέλνει και βλέπω αυτή την άφθονη ποσότητα χυμού πορτοκαλιού μέσα στο ποτήρι της. Βότκα με πορτοκάλι; Μα τι είμαστε ακόμη στη δεκαετία του ’90 ; Τίποτα δεν έχει μάθει δίπλα μου τόσα χρόνια; Ας έπαιρνε τουλάχιστον βότκα λεμόνι.

2. Ουίσκι cola

Ό,τι πίναμε ακριβώς στους χορούς του σχολείου και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ακόμη κόσμος που τα απολαμβάνει. Είναι δύσκολο να προσδιορίσω το γιατί, όμως υπάρχουν ακόμη καλέσματα σε πάρτι που έχουν αυτό τον συνδυασμό. Τουλάχιστον ελπίζω να μην είναι premium το ουίσκι για να το «χαλάσεις». Μπορείς να δοκιμάσεις ένα old fashioned, θα σου αρέσει.

3. Long Island Iced Tea

Ναι, είναι λίγο περίεργο κοκτέιλ με μία ποικιλία από συστατικά που όμως βρίσκει κοινό για να το καταναλώσει. Πρόκειται για ένα είδος κοκτέιλ που συνήθως παρασκευάζεται με βότκα, τεκίλα, ελαφρύ ρούμι, λικέρ πορτοκάλι, τζιν και λίγη κόλα, που δίνει στο ποτό την ίδια κεχριμπαρένια απόχρωση με το παγωμένο τσάι. Είναι για δυνατούς «παίκτες», όμως ξέρουμε ότι ένα κλασικό κοκτέιλ είναι γοητευτικό γιατί όσο απλά τόσο καλά.

 


4. Tequila Sunrise

Είναι και από εκείνα τα κοκτέιλ που θεωρούνται και κλασικά. Και εδώ έχουμε χυμό πορτοκάλι, πάλι! Και αυτή τη φορά έχει τεκίλα. Τι τεκίλα με πορτοκάλι; Ένα μείγμα παχύρευστο, που είναι υπερβολικό για κοκτέιλ. Εγώ μόνο sunrise δεν αισθάνομαι μόνο, προς το sunset πάω καλύτερα. Και μου αρέσει ο χυμός πορτοκαλιού, σκέτος χωρίς αλκοόλ είναι σούπερ.

Oι 8 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα ποτά το 2024

5. Chocolate Martini

Εάν θέλεις κάτι γλυκό φάε μία πάστα ή έστω πιες ένα λικέρ, τώρα σοκολατένια κοκτέιλ κάτι πάει λάθος. Δεν είναι ένα κοκτέιλ η ιδανική λύση για να πιείς κάτι γλυκό. Είναι λίγο αταίριαστος συνδυασμός, συνεπώς ξεκίνα με τη σοκολάτα σου και βρίσκεις μετά το ποτάκι σου. Βασικά, επίσης είναι και αυτός συνδυασμός που επιλέγει μία άλλη φίλη μου. Αχ βρε κορίτσια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved